HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 történet, ami után hinni fogsz a sorsban

🔥 3 hozzászólás

  Ismerős az az érzés, mikor úgy érzed, hogy jókor vagy jó helyen? Néha annyira egybevág minden, hogy egyszerűen olyan érzésünk van tőle, mintha valaki odafentről irányítaná az események láncolatát, vagy mintha tényleg létezne a „sors keze”.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál 9 érdekes történetet találtunk, amikor a kiszámíthatatlan véletlenek jobbá tették az emberek életét.

  ***

  1. Albérlet, meglepetéssel.

  Új albérletbe költöztem. Két hete éltem ott, amikor egy nap úgy döntöttem, hogy kényeztető napot tartok. Tetőtől talpig kék agyaggal kentem be magam, aztán valaki váratlanul besétált a lakásba. Ott álltam meztelenül, ahogy születtem, és kék színűen, mint az Avatar című filmben, aztán váratlanul egy jó kiállású férfi tekintete nézett rám. Rohantam a konyhába, hogy felkapjak egy kést, mire a srác védekezésül egy dezodort ragadt a kezébe. Elkezdtük kérdezgetni, hogy ki-kicsoda, majd kiderült, hogy ez az ő lakása, amit a nagymamája adott ki nekem, aki arról álmodott, hogy az unokája így majd talán feleségre talál. Még mindig nevetve emlékszünk vissza erre a napra. Egyébként még most is ott élek, de most már nem bérlőként, hanem családtagként.

  ***

  2. Életet az életért.

  Anyukámnál ősszel rákot diagnosztizáltak. Az orvosok szerint kevés esélye volt a túlélésre. Órákig ültem az ágya mellett a kórházban, mialatt a macskám egyedül volt otthon. Elkezdtem a macskát is magammal vinni a kórházba, anyukám is nagyon örült neki. Amikor először vittem be, csak ráfeküdt anyukámra, és aludt rajta egész nap. Reggel az ápolónő jött, hogy elvégezze a szokásos tesztet az édesanyámon, amikor észrevette, hogy a macska nem lélegzik – meghalt. Másnap azt a hírt kaptuk, hogy édesanyám betegsége váratlan fordulatot vett, javulni kezdett. A vizsgálatok eredményei egyre jobbak lettek. Azt mondták, hogy ez egy csoda. A macskám az életét adta az anyukámért … nincs más magyarázat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Az ígéret szép szó, ha megtartják…

  Tíz éves koromig Los Angelesben éltem. Ott jártam óvodában. Az anyám és a nagynéném később gyakran mesélték, hogy jó barátok voltunk egy kislánnyal, akit Dianának hívtak, és megígértem neki, hogy egy nap feleségül veszem majd. Sok-sok évvel később New Yorkban éltem, és megismerkedtem egy nővel. A barátságunk hamarosan párkapcsolattá alakult. Dianának hívták, ám ennek eleinte nem tulajdonítottam nagy jelentőséget. Végül, amikor jobban megismertük egymást, meséltem neki erről az óvodai lányról. Kiderült, hogy ő az a Diana, és hamarosan össze is házasodtunk. Mindig tartsd be az ígéretedet!

  ***

  4. Szerencsés hely.

  A házam közelében van egy kis tér. Rendszeresen jártam ott a húgommal. Van mellette egy titokzatos kávézó, ahol anyám találkozott apámmal, a nővérem pedig a férjével. Ma pedig véletlenül épp bent kávéztam, amikor egy férfi megcsúszott és elesett. Odamentem hozzá, felsegítettem, majd elhívott engem randizni. Most az egész családom az esküvőnket várja.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5. Esküvőből esküvőbe.

  Az esküvőnkön tudtam meg, hogy a férjemnek szeretője volt. Nem tudtam uralkodni magamon vagy visszatartani az érzéseimet, így hát zokogni kezdtem és elrohantam. Lementem a metróba, hogy elmegyek valahova. Képzeljétek el, egy lány, hatalmas esküvői ruhában, sírva, a metrón – természetesen mindenki engem nézett. Ekkor megjelent egy fiatalember, aki elhatározta, hogy feldobja a hangulatomat. Kézen fogott, kiszállt velem a metróból, és eljátszotta, hogy a vőlegényem, így elkerültem a kellemetlen helyzetet. Olyan jól ment neki a szerep, hogy azóta tényleg férj és feleség lettünk.

  ***

  6. Talált tárgyak osztálya.

  Elvesztettem a pénztárcámat. Benne volt a személyigazolványom, a pénzem, a bankkártyám, és a macskám fotója. Pár nap múlva találtam egy telefont a buszon. Felhívtam a telefonban található „anya” nevet, és elmeséltem mi történt. Találkoztunk a telefon tulajdonosával, aki értelemszerűen nagyon boldog volt, hogy meglett a telefon. Örült neki, hogy vannak még becsületes emberek a világon. Elmeséltem neki, hogy tudom, milyen érzés lehet, mivel néhány nappal korábban veszítettem el a pénztárcámat. Ekkor a srác elővett a zsebéből egy pénztárcát, és megkérdezte, hogy az enyém-e. Kinyitottam, és ott volt benne a macskám fotója! El sem tudjátok képzelni, mennyire meglepődtünk mindketten. Az összes pénzem, a kártyáim, minden ott volt. A sráccal azóta nagyon jó barátok vagyunk, és egyértelmű, hogy nem véletlenül vezetett össze minket a sors. Valóban történnek csodák.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7. Reinkarnáció.

  Pár napja elszökött a macskánk. A férjem azt mondta, hogy elment meghalni, mert már 13 éves volt. Ezt valahogy el kellett magyaráznom az ötéves fiunknak is. Tegnap kimentünk sétálni a fiammal, és már a fejemben volt, hogy nagyjából mit fogok mondani, amikor a fiam így szólt: „Anya, nézd!”. Néztem, és a kezében a macskánk, Freddie tökéletes másolata volt, csak egy fiatalabb verzió. Most az „új” Freddie velünk él, és elmondtam a fiamnak, hogy az öreg macskánk egy fiatalabb testben tért vissza. A férjemmel aztán gondolkoztunk ezen, és arra jutottunk, hogy talán tényleg így van. Lehet, hogy a macskáknak tényleg 9 életük van, és ha túl idősek, akkor visszatérnek a régi gazdájukhoz, fiatalabb formában?

  ***

  8. Név szerint rendezve.

  Ma ismét meggyőződtem róla, hogy az élet imád viccelődni. Az idősebb nővérem 5 évig járt a barátjával, de szakítottak, és később hozzáment egy Alex nevű férfihoz. A bátyám 8 évig volt együtt egy lánnyal, de szakítottak, és megismerkedett egy csodálatos nővel, akit Alexa-nak hívtak. Én 3 évig randiztam egy sráccal, de nemrég szakítottunk. Most találkoztam egy másik sráccal … kitalálod, hogy hívják?

  ***

  9. Sándorok.

  Megértettem, hogy őt szánta nekem a sors, amikor megtudtam, hogy nemcsak őt, de az apját és a nagyapját is Sándornak hívják – akárcsak az enyémet. Se ők, se mi nem szerettük volna megtörni ezt a hagyományt, ezért úgy döntöttünk, hogy a mi fiunkat is Sándornak fogjuk hívni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Van néhány, ami tetszett, de az "a macskánk újjászületett fiatalabb verzióban" az valami borzalom. Amúgy a neveshez oda is írtam, h szerintem Pistának hívják.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.