HIRDETÉS BEZÁRÁS
Interneten talált dolgok

5 nyomós érv, amiért a nővéred a legfontosabb személy az életedben

  Ha van egy idősebb lánytesód, akkor mindig volt valaki az életedben, aki mögé elbújhattál, ha bajba kerültél, akivel osztozhattál a házimunkán, és akinek kölcsönvehetted a ruháit – néha úgy is, hogy nem is tudott róla. Nemcsak ezeket köszönhetjük azonban a nővérünknek. A pszichológusok szerint egy nővér javítja a mentális stabilitást és általánosságban véve is elősegíti a fejlődést. Azok a gyermekek, akik a nővérük közvetlen közelében nőnek fel, boldogabbak és jobban alkalmazkodnak majd a felnőtt világhoz.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál biztosak vagyunk benne, hogy egy nővér valódi áldás lehet számunkra, és sok szempontból egyben a legfontosabb személy is az életünkben. Mutatjuk, miért.

  1. 1
   A nővérünk miatt csökken a jövőbeli válás esélye.


   Az Ohio Állami Egyetemen végzett tanulmány bizonyítékot talált rá, hogy azoknak, akiknek idősebb lánytestvérük van, kisebb az esélyük rá, hogy felnőttként elválnak majd. Ennek a meglepő felfedezésnek az egyik aspektusa, hogy egy nővér érettebbé és kevésbé önközpontú felnőtté teszi kishúgát. A korai gyermekkorban átélt tapasztalatok nagy hatással vannak a fejlődésre és a későbbi felnőttkorra.

   Akiknek van nővérük, azok megtanulják, hogyan kezeljék a konfliktusokat, ez a képesség pedig nélkülözhetetlen egy párkapcsolatban. Ha a nővéred a barátod is egyben, kétségkívül nagy hatása lesz az egész életedre.

  2. 2
   A nővér az oka annak, hogy a szülők elnézőbbek a kistesóval.


   Ha azt hiszed, hogy nagyon kemény gyerekkorod volt, hidd el, a nővérednek még keményebb volt. Egy tanulmány szerint a szülők sokkal szigorúbbak és keményebbek az elsőszülöttekkel, mint a többi testvérrel.

   A kezdő szülők túl nagy hangsúlyt fektetnek a szabályokra, és magasak az elvárásaik a gyerekükkel szemben. Ez természetesen aztán mind csökken a második gyereknél, akivel szemben már sokkal engedékenyebbek lesznek. Ez egy újabb ok arra, hogy hálás legyél a nővérednek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3
   Felvidít és segít elérni a céljaid.


   Rengeteg olyan dolgot taníthat neked, amit te magad még nem éltél át. Személyében mindig lesz egy szövetségesed, akire felnézhetsz és valaki, aki vigyáz rád. Inspirál, hogy jobb legyél, és támogat a céljaid elérésében. Egy nővér mellett felnőve ambiciózusabb leszel és önállóbb. Természetes folyamat a húgoknál, hogy utánozzák a nővéreiket a szociális és kognitív fejlődésük során. Még ha nem is veszed észre, a nővéred alapvetően formálja a személyiségedet.

  4. 4
   Javítja a mentális egészségedet azzal, hogy melletted van.


   A tudomány szerint egy nővér csökkenti a negatív érzéseket a tinédzser korú húgában. Kevésbé érzed magad magányosnak, bűnösnek és szeretetlennek. Egy nővérnek óriási szerepe van a húga érzelmi fejlődésében, segíthet megbirkózni a depresszióval is. Bizonyították azt is, hogy a nővér mellett felnövők empatikusabb és kedvesebb emberek lesznek.

  5. 5
   Segít megismerni a feltétel nélküli szeretet jelentését.


   Ő az a valaki, aki mindig ott van a hátad mögött. A köztetek lévő kötelék még felnőtt korotokban is rendkívül fontos lesz a boldogságod szempontjából, és ez az egyik leghosszabb kapcsolatod az életedben. Mindig ott van támaszként, és bármikor beszélhetsz vele. Szeretve érzed magad tőle, és megtanít arra, hogyan kommunikáld jobban az érzéseidet. Szívesebben osztasz meg vele dolgokat, mint a szüleitekkel, és biztosra veheted, hogy jobb hallgatóság is lesz, mint ők.

  6. 6


   A nővéred személyében mindig lesz egy legjobb barátod, aki olyan mélyen ismer téged, hogy egyetlen szó nélkül is pontosan tudja, mire gondolsz. Ez a legértékesebb ajándék, és ezt minden nap ápolni is kell. Nagyon szerencsés vagy, ha van egy nővéred, aki szeret téged!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.