HIRDETÉS BEZÁRÁS

20 dolog, amit egyesek bűntudat nélkül dobtak ki, mások pedig boldogan összeszedték őket

Egyes országokban az emberek néha hibátlan, olykor szinte új dolgokat is gondolkodás nélkül a kukába dobnak. Számukra egy beragadt laptop billentyű elég ahhoz, hogy megszabaduljanak a laptoptól, ahogy az antik festményeket és tükröket is bűntudat nélkül dobják a szemétbe. Érthető módon épp ezért vannak olyan emberek, tágra nyílt szemekkel járnak a kukák közelében, hiszen sosem tudhatják, milyen kincsekre bukkannak éppen.
🔥 26 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most elmerültünk kicsit a DumpsterDiving (magyarul: kukabúvár) nevű online közösség fotói között, hogy összegyűjtsük nektek, milyen érdekes és értékes dolgokra bukkannak néha az emberek a szemétben.

  1. 1 ,,A társasházunkban van egy hely, ahol az emberek kirakhatják azokat a dolgokat, amikre már nincs szükségük, és ha valaki másnak kell, akkor az pedig nyugodtan hazaviheti őket."


   ,,Tegnap késő este egy Apple TV-t, egy bluetooth-os hangszórót és egy kiváló állapotú MacBook-ot is találtam itt, amit az előző tulajdonosa azért dobott ki, mert az egyik billentyűje be volt ragadva. Könnyedén kijavítottam, és most olyan, mint az új."

  2. 2 ,,Találtam egy kávéfőzőt egy szemetes mellett. Kicsit meg kellett bütykölnöm, de azóta tökéletesen működik és nagyon finom kávét főz!"


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 ,,Találtam 2 olajfestményt, amiket 1929 és 1934 között festettek. Nem hiszem el, hogy valaki kidobta őket."


  4. 4 ,,A szemetesnek támasztva találtam. Köszönöm, Te ismeretlen zenész."


  5. 5 ,,Ezeket a tökéletes állapotú székeket találtam az út mellett, amikor az egyik gazdag városnegyedben jártam."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 ,,Ezt a kosarat találtam a szemétben. Olyan új, hogy még a címke is rajta volt."


  7. 7 ,,Két teli ékszerdoboz. A család egyik barátja ki akarta dobni őket, de inkább megtartottam őket magamnak."


  8. 8 ,,Láttam, hogy egy srác egy dobozt tesz a kukába, majd mikor elment, megnéztem, hogy mi van benne."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 ,,Találtam egy teljesen hibátlan irodai széket a kuka mellett. Azóta már el is adtam."


  10. 10 ,,Egyetemista vagyok, és ma az iskola felé menet találtam ezt a csodálatos tükröt egy kukának támasztva."


  11. 11 ,,Ma találtam ezt a 200 dolláros nyomtatót az egyetemünk kukájában. Hibátlanul működik és a dobozában még tintapatronok is voltak."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 ,,A virágbolt melletti kukánál több tucat virágcsokrot találtam, amiket azért dobtak ki, mert egy kicsit már megfonnyadtak. Hazahoztam őket, és ilyen csokrokat készítettem belőlük."


  13. 13 ,,Apple AirPod-ot találtam egy egyetem melletti kukában, ahol gazdag gyerekek tanulnak."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 ,,Ezt a Mendini hegedűt egy kukában találtam. Életem legjobb felfedezése!"


  15. 15 ,,Valaki kidobott egy 130 centis okos tévét, én pedig hazahoztam."


   ,,A tévé teljesen hibátlan volt, azt hiszem, hogy csak azért dobták ki, mert újabbra vagy nagyobbra cserélték."

  16. 16 ,,Az út szélén találtam ezt a komódot. Ami a legjobb: már nagyon régóta szerettem volna egy ilyet."


  17. 17 ,,Köszönöm, Fred."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 ,,Találtam egy törött képernyőjű iPhone 7 Plus-t. Minden más tökéletesen működik rajta, ha nem lenne betörve a kijelzője, olyan lenne, mint az új."


  19. 19 ,,Ezeket a serpenyőket egy bolt közelében lévő kukában találta. Nyilván valaki visszaküldte őket, az eladó pedig egyszerűen a kukába dobta."


   ,,Az új áruk egyébként 100 dollár!"

  20. 20 ,,Ezt a virágot egy lakóház szemetesében találtam. Kivittem és a bejárati ajtó elé tettem, a többit pedig a természetre bíztam."   Bónusz: ,,Kidobtuk a régi, kihúzhatós kanapénkat. A párnákért mentem csak vissza, de már az ablakból láttam, ahogy felteszik a kocsi tetejére és elhajtanak onnan. Semmit sem tudtam csinálni, pedig szólni akartam, hogy azért dobtuk ki, mert tele van ágyi poloskákkal."

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

26 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Lomtalanítás napon klassz dolgokat lehet találni :). Én most meg kerdezhetem hogy turizhatoke. És meg engedték. Lett 2 javítani való biciklim. Egy gördeszka. 2 roler. Egy csomó cipőm ruhám. Egy koponya. Sakk készlet :) álló lámpa. 
  • Mert KEurópában fél óránként pásztázzák a kukákat és egy üres papírdobozért is képesek vérre menő küzdelmet folytatni.
 • Az én férjem mindent hazahoz, hozna .. amit kidobva talált. Hatalmas viták vannak ebből-a valamira jó lesz magyarázattal.  Persze felénk  a fentebb bemutatott  dolgok nincsenek.
 • Apám rengeteg dolgot hazahozott, mi meg nem győztünk a következő évben kidobni. Bár sokmindent felhasználtunk, azért a három öntöttvas kádat nem sikerült.Uv
 • Azért ezek a dolgok nem itt kerülnek kidobásra hanem tőlünk nyugatabbra ahol jobban élnek és azért dobják ki a dolgokat mert megunták vagy jobbra vágynak.Nincsenek rászorulva,hogy eladják a megunt dolgokat.Itt Magyarországon ilyet nem látsz!
 • Az utolsónál azért illett volna ráragasztani egy cetlit, hogy ágyi poloskás. 
 • Találtunk videó lejátszót, könyveket ( Móra Ferenc biológia könyvét 😊), keménykalapot amikor még volt lomtalanítás 😊
 • Nálunk,Borsodban még a terep is fel van osztva. Sokszor nem értem, hogy ki a francnak kell pl. egy vécékarima. Amit idáig kiraktam, úgy vitték el,  hogy visszafelé még a bejárati ajtóig sem értem el.
 • Egy ismerősöm a kukásoknál dolgozik.Egy napon felvezényelték a 2. kerületbe,mert emberhiány volt,épp lomtalanítás volt aznap.Egy kidobott komódban egy nagyértékű aranyláncot találtak.Becsengettek hogy visszaadják,de a hölgytulaj azt mondta hogy az a férjének a szeretőjéé volt,és nyugodtan elvihetik.Aznap találtak még egy esztétikai hibás tévét,repedt volt a borítója,de a srác hiltiszalaggal,meg két csavarral összefogatta és jó lett.
 • Nekem is lett egy kidobott állólámpám és több festményem, amiket elajándékoztam, el akarták égetni, de szerencsére megkérdezték akarom-e, akartam. De van már sámlim és hokedlim is kukázott.
 • Én tavaly lomtalanításkor találtam egy Thonet szobainast. 20k-ért eladtam, egy órán belül,ahogy felraktam az internetre.(Angol,Oszták ebayen 200k-ért mennek) :)
 • Bécsben a kukások fenntartanak egy boltot, ahol árusítják a kukában, az mellet talált tárgyakat.Több berendezett sarok is van a boltban tele antik tárgyakkal. Sok könyv is van, játékok, ruhák, bútorok ....minden.
 • A kosaras kép tetszik. Olyan új, hogy még a cimke is rajta volt. Csak azt két nyüves kobrát kellett belőle kiengedni. :-) 
 • Emlékszem, én anno pár évvel ezelőtt egy kidobott szekrénypolcot vittem haza lomtalanításkor. Jól jött a későbbiekben, hiszen nem kis darabról van szó. 1-2 éve immáron asztallapként szolgál. 😃 Hát igen, ami az egyiknek szemét, az a másiknak érték. 😃

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu