HIRDETÉS BEZÁRÁS
Interneten talált dolgok

18 fotó, ami megmutatja, hogyan néz ki a kórházi dolgozók arca egy fárasztó műszak után

  Noha 2020 már egészen biztosan vastag fejezetet fog majd kapni a jövő történelemkönyveiben, legalább ilyen nagy elismerést érdemelnének benne az egészségügyi szakma hős dolgozói. Ezek az emberek ugyanis az egész bolygón minden percben és másodpercben készen állnak rá, hogy segítsék és támogassák a vírussal fertőzött embertársaikat, ebben pedig még a fáradtság, az ingerültség, és a védőfelszerelések kényelmetlensége sem akadályozhatja meg őket.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most 17 külföldi kórházi dolgozó fotóját gyűjtöttük össze, akik a frontvonalból harcolva számolnak be az élményeikről, illetve a cikk végén egy magyar orvos rövid élménybeszámolóját is megmutatjuk, aki a 30 órás műszakot követően érezte úgy, hogy fel kell szólalnia a Facebookon.

  1. 1 ,,Bármennyire is nehéz, örömet okoz a munkám."


  2. 2 Ezt műveli az arccal az N95 légzésvédő maszk.


  3. 3 ,,Mit érzek egy 14 órás műszak után? Nehéz szavakba foglalni."


  4. 4 ,,Ilyen lenyomatokkal az arcomon olyan érzés, mintha már 80 éves lennék."


  5. 5 ,,Fontos, hogy minden körülmény ellenére képesek legyünk mosolyogni!"


  6. 6 ,,Az izzadtság végigcsurog az arcon, befolyik a maszk alá, és pokolian irritálja a bőrt."


  7. 7 ,,Hogy nehéz-e? Igen. Fáradt vagyok, mind fizikailag, mind lelkileg."


     

  8. 8 ,,A világjárvány egy olyan próba, amire senki sem számított. De ki fogjuk bírni!"


     

  9. 9 ,,Fárasztó napom volt. A Tiéd milyen volt?"


  10. 10 ,,Igen, mindent verejték borít. És igen, mindennap ilyen lenyomatokat látok az arcomon, amikor tükörbe nézek."


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

118 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Nézem a képeket és sajnálom őket nagyon .Most látjuk értékeljük munkájukat , de sokan feledni fogják ....sajnos !
  • Aki tud olvasni az látta már a bevezető szövegben. Nem kell úgy beállítani pláne névtelenül, mintha hamisított anyag lenne.
  • Mert szerinted a magyar eü. dolgozóknak nem hagy ilyen nyomokat az arcán a légzésvédő, ők nem hordanak ilyet? Istenem! Add, hogy soha ne kelljen a "búvár ruhás" névteleneket közelről látnod! Maradj egészséges! Csak egy kicsit, ha empatikusabbá válnál, talán nem keserítenéd a mindennapjaidat a hiba keresésével és a nap is szebben sütne rád.
  • De ugye, azért azt el tudja képzelni, hogy nálunk is pont így néznek ki! Amikor egy hosszú és fárasztó műszak után a fiam küldi a képet magáról, pont így (vagy még rosszabbul) néz ki!!! (neki ráadásul még a pattanás is kijön, mert annyira befülled az arca, hogy csak egyet említsek!!!) És belegondolhat abba is, hogyha feljön az igazán meleg, akkor abban a védőruhában milyen "kellemes" lesz majd! 
  • Ja mert nálunk nem így néznek ki! ÁÁÁÁ... már értem! : A nemlétező maszknak nincs nyoma!
 • Miért is külföld miért nem Magyarország, vagy itt nincsenek ápolók és orvosok , naponta végzik ugyan ezt a feladatot vagy már ezt is megtiltotta a nagyvezìr?
  • Ők  nem nyilatkozhatnak. Nálunk minden a legnagyobb rendben volt, van és lesz. Ez a parancs. 
   • Balonmano! M.o.on tiltott a kórházi dolgozók véleménye.!
   • Mert Magyarországon nem lehet ilyen fotót készíteni. Akatonák, rendőrök el is koboznák.
 • Önöknek nem lehet a köszönetet szavakba önteni ! A helyt állásuk példa értékű ! 
 • ŐK IGAZI HŐSÖK !NAGYON SZOMORÚ ,HOGY NINCSENEK KELLŐKÉPPEN MEGBECSÜLVE ÉS MEGFIZETVE !AZ LENNE AZ IGAZSÁGOS,HOGY EZEK A HŐSÖK ANNYI FIZETÉST KAPJANAK LEGALÁBB ,MINT A PARLAMENTBEN ÜLŐ -NAGYOBB %-BAN LÉBECOLÓ KÉPVISELŐK,A KÉPVISELŐK-BELEÉRTVE A KORMÁNYT ÉS AZ ÖSSZES LÉBECOLÓT PEDIG ANNYIT,AMENNYIT AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK-FŐLEG AZ ORVOSOK-ÁPOLÓNŐK-ÁPOLÓK -MENTŐSÖK KERESNEK !Lasszóval kellene országgyűlési képviselőket fogni !
   • És akkor mi van? Lehet, hogy itthon nem érnek rá fotózkodni, vagy nincs hozzá erejük!
   • vagy épp nincs rajtuk ennyit maszk, mert nincs nekik
   • Itthon a kórházakban tilos fotozkodni.,tilos , tilos  nyilatkozni. A  helyzet ugyan ilyen vagy még rosszabb  itthon. Az orvosok megbecsüléséről nem beszélve 
 • ŐK IGAZI HŐSÖK !NAGYON SZOMORÚ ,HOGY NINCSENEK KELLŐKÉPPEN MEGBECSÜLVE ÉS MEGFIZETVE !AZ LENNE AZ IGAZSÁGOS,HOGY EZEK A HŐSÖK ANNYI FIZETÉST KAPJANAK LEGALÁBB ,MINT A PARLAMENTBEN ÜLŐ -NAGYOBB %-BAN LÉBECOLÓ KÉPVISELŐK,A KÉPVISELŐK-BELEÉRTVE A KORMÁNYT ÉS AZ ÖSSZES LÉBECOLÓT PEDIG ANNYIT,AMENNYIT AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK-FŐLEG AZ ORVOSOK-ÁPOLÓNŐK-ÁPOLÓK -MENTŐSÖK KERESNEK !Lasszóval kellene országgyűlési képviselőket fogni ! NEM ÍRTAM MÉG IDE SOHA,DE EZEK SZERINT EZ IS EGY FIDESZNYIK SEGGEKET NYALÓ OLDAL !
 • Minden  tiszteletm  az  egészségügyben  dogozóké,  köszönöm  hálás  vagyok!!
 • ISTEN ÁLDJA ŐKET ,ÁLDOZATOS MUNKÁJUKÉRT. MINDEN ELISMERÉSEM AZ ÖVÉK. EZT CSAK AZ TUDJA AKI BENNE VAN ,ÉS NINCSENEK MEGFIZETVE. HISZ MÉG AZ ÉLETÜKET IS KOCKÁZTATJÁK AMI AZÉRT HOGY,SEGÍTSENEK BETEG EMBERTÁRSAIKON!
 • Minden elismerésünk az ÖNÖKÉ ,nagyon köszönjük munkájukat és kitartásukat
 • Szívből sajnálom az Életmentő  Orvosokat, Ápolókat  és Mentősöket---Ők az igazi Hősök Áldozatos munkájukért Életük kockáztatásával Gyógyítanak Beöltözve levegőtlen helyen napi váltással fáradtan végzik életmentő munkájukat   Tisztelettel tartozunk Nekik---a Kormány részéről pedig igazságosabb bérfejlesztést,és megbecsülést---akik Életük kockáztatásával ember életeket mentenek. Minden Tisztelet az Egészségügyi Dolgozókat illeti---Jó egészséget  Nekik!
 • Felháborító ez a helyzet ! Azok a szolgálat kész emberek  lelki ismeretesek dolgoznak ! Mivel érdemelték ki azt ,hogy folyamatosan  dolgozzanak ? A csillagos égből  egyének akik ezt elrendelték ,ők mérnem àllnak oda ! Tudnák meg ezt a szörnyű kínzást ! Ezért halnak meg az emberek ! Nem emberhez méltó dolog ! 
 • Sokkal nagyobb megbecsülést érdemelnének. Szégyen, ahogy bánnak velük!
 • Igen! Ez egy hivatás -rendhagyó időben tisztességgel vállalt munkájának- "átmeneti" következménye. El fog múlni . . . kisebb-nagyobb kezeléssel! (El is gondolkoztató, hogy ilyen fotót egy magyar orvos vagy ápoló -nők , férfiak- nem is vállalna föl ! (sic) Mert ennél sokkal tragikusabb hatású az állapotok, a tragédiák, az emberi és mennyiségi sokk meg- és átélése! A nem is feltétlenül látszó együttérzés kínjai! De a nagy "tragédia" viszont ott van ahol ez a saját döntéssel HIVATÁSKÉNT felvállalt szakmai tevékenység nem kapja meg azt a minimálisan elvárható társadalmi (nem is első- sőt másodsorban sem anyagi!!!) megbecsülést ami megilletné. De harmadsorban azért az anyagi is, mert az az egyik kifejezési formája (és nem a paraszolvenciára gondolnék!!!) a "hivatalból" való elismerésnek. Nem az egyetlen tevékenység amire a fentieket vonatkoztatnám!! /Turbék/
  • Igen. Teljesen egyetértek. Azt gondolom a munkájukon a fáradságukon  kívűl az érzelem is ezen szakmában jut a legtöbb. A lelki fájdalom. És igen is pénzből élünk!!! Ha a legmagasabb pozícióban lévő " főnökeink" milliókat keresnek mert "felelősség teljes" a  munkájuk, mert kell a biztonság hogy jól tudjanak dönteni, akkor most miért nem kapnak az egészsegügyi dolgozók is annyit.? Hozzáteszem a "felelőséghez"  össze sem hasonlítható sztem a 2 munkahely. Ez egyikbe kiöltözve ülve olykor felállva vitatkoznak oly módon hogy kiraknám 18 as karikát mert értelmes tanult ember így nem viselkedik, míg a másik közben életet ment vagy tart fent. Egyszerűen érthetetlen a magas pozícióban lévő emberek embertelen viselkedése. Minden elismerésem az egészségügynek, kitartást és köszönet nekik. A politikusoknap pedig üzenem nem minden a pénz és jön még nyárra fagy. Mert előbb utóbb mindenki számara eljön a "megérdemelt". 
   • Kedves Gigi, gratulálok,ahogy az emberi értékeket megfogalmazta.Különben is kedvelem, de ez a hozzászólás mély érzelmeket takar.Jó egészséget kívánok !
 • Azokról se feledkezzünk meg akik a vírusra való tekintettel b*sszák ellátni a betegeket.. és idős emberek szenvednek csak azért mert beszariak néhányan és nem végzik a kötelességük!! Mert amíg nem nekik rossz addig a másik ember le van szarva!! Szégyen!!!!!! Tisztelet a kivételnek!
 • Minden tiszteletem! Igazi hősök vagytok!!Kitartást kívánok!!És köszönöm!❤️❤️❤️❤️❤️
 • Csodálatos emberek vagytok! Kívánom, hogy bármire szükségetek van, rólatok is úgy gondoskodjanak embertarsaitok, ahogyan Ti gondoskodtok most róluk! 🙏🙏 Sok embernek Ti vagytok a fény az alagút végén! 
 • Csodálattal  adózom  minden  hősnek  aki  ezt a  borzalmas munkát nap , mint  nap  hősiesen  végzi. Sajnos  én  már  76  évesen  csak  annyit  tudok  segíteni,  hogy minden  nap imádkozom Értetek  és  azokért  akiket  ápoltok,  gyógyitotok. Isten  áldása  legen  Mindnyájatokkal.
 • Oda adó Hős Tetteikért A JÓ ISTEN VIGYÁZZON RÁJUK ÉS CSALÁDJUKRA !! ISTENEM SEGITSTD AZ EMBER TÁRSAINKATT !!!
 • Övék a legnagyobb tisztelet! ❤💯 Jó lenne ha végre ezt a kormány is így látná,és el is ismerné ,némi anyagi támogatással na meg a beígért 500 ezerrel ! Túl sok időt és áldozatot hoznak azért a kis alamizsnáért! főleg ,hogy még a családjukkal sem tudnak érintkezni!!! Nagyon szép dolog az éneklés meg a taps,de abból még ,nem élnek meg!!! Az isten álljon meg titeket🙏❤Vigyázatok magatokra ❤❤❤❤
  • 195
   Beszélgetésindító
   A képen lévők amerikaiak. A cikk is róluk szól!
 • Én majdnem két hónapja itthon vagyok, de mindíg pityergek a meghatottságtól, hogyha ezekre a hősökre gondolok. Minden elismerésem az övék💖
 • Isten áldja meg minden egészségügyi dolgozót a világ bármely részén!!!
 • Minden tiszteletem az Övék!!!!! EMBER próbáló amit most csinálniuk kell!!! Kitartást és jó egészséget kívánok!!!!!
 • Minden elismerésem az övéké !Remélem ,ha idáig nem is,de ezután jobban fogják értékelni a munkájukat,és remélem,hogy anyagilag is megkapják azt,amit nagyon de nagyon megérdemelnek!
 • Nagyon sajnáljuk ezt az állapotot szoritunk néktek.HŐSÖK VAGY TOK nem a képviselő urak!!!
 • Mélységes tiszteletem az egészségügyben dolgozóknak! Tudom, hogy ez kevés, de azt igérték, hogy honorálják nekik anyagilag is!!!! 
 • Igen. Teljesen egyetértek. Azt gondolom a munkájukon a fáradságukon kívűl az érzelem is ezen szakmában jut a legtöbb. A lelki fájdalom. És igen is pénzből élünk!!! Ha a legmagasabb pozícióban lévő " főnökeink" milliókat keresnek mert "felelősség teljes" a munkájuk, mert kell a biztonság hogy jól tudjanak dönteni, akkor most miért nem kapnak az egészsegügyi dolgozók is annyit.? Hozzáteszem a "felelőséghez" össze sem hasonlítható sztem a 2 munkahely. Ez egyikbe kiöltözve ülve olykor felállva vitatkoznak oly módon hogy kiraknám 18 as karikát mert értelmes tanult ember így nem viselkedik, míg a másik közben életet ment vagy tart fent. Egyszerűen érthetetlen a magas pozícióban lévő emberek embertelen viselkedése. Minden elismerésem az egészségügynek, kitartást és köszönet nekik. A politikusoknap pedig üzenem nem minden a pénz és jön még nyárra fagy. Mert előbb utóbb mindenki számara eljön a "megérdemelt
 • Vajon a beigert penzt mar eljuttatak hozzajuk vagy ez is orban hazugsag.kitartast a munkajukhoz
 • Elképesztő elhivatottság  !! Mély tisztelet ezeknek az embereknek és a hozzájuk hasonlóknak !!..
 • Nekem az az érzésem, hogy nálunk nem engedik meg s fotózást, mivel még az információ adást  és a magától értetődő tájékoztatást is  MEGTILTOTTÁK !!!  Itt ülök és várom a hozzászólásom ellenőrzését !  És a véleményt, ami még engedélyezett, miért ellenőrzik vajon ??? 
 • Esküjükhöz híven teszik a dolgukat minden nap, sajnos tízszer kevesebb bérért, mint amennyiért a Parlamentben piszkálnak bennünket!
 • Néztem a képeket nagyon sajnálom őket! Én is szerettem volna beállni közéjük! Igaz nem tanultam de tapasztalat az van! Nem engedték! Szeretném ki tanulni az ápolónő szakot de így nem. Megy! 
 • Látom a szemükön a fáradtságot, az arcukon pedig a szájmaszk okozta kipirosodásokat, lenyomatokat. Ők tényleg igazi HŐSÖK! Tisztelni kell őket, mert értünk, ill. a életünkért harcolnak. dolgoznak !
  • Igen most elismerèsem ...de amikor nincs ez az  egèsz ne felejtsük azt sem.hogy menyire nem veszik ember szàmba a betegeket .lehet most fikàzni amit irtam.de igy van sajnos 
 • Köszönöm Mindenki fáradságát!Vigyázzanak egymásra és Önmagukra is!Üdvözlet!
  • Minden elismerésem egészségügyben  dolgozó embereknek  erőt és kitartást az idén álgyon titeket  vigyázzatok magatokra 
 • KÖNYÖRGÖM, BÍRJÁTOK KI!! AZ ÉLETÜNK RAJTATOK IS MÚLIK, EGY "KÖSZÖNÖM"-ÖT MINDENKI KÉPES ELREBEGNI, MERT EZEKET A KÉPEKET LÁTVA NEHÉZ      ÉRTELMESEN MEGSZÓLALNI, DE HA EZ AZ UTOLSÓ SZAVAD, AKKOR SEM MONDHATSZ MÁST!    EMBERSÉGESEN EMBERTELEN!! NEM VAGYOK (MÉG) ÉRINTETT, DE OTT SEM TUDNÉK SZEBBET-JOBBAT KINYÖGNI, EZ NEM SAJNÁLAT, EZ A LELKI TEHER MEGOSZTÁSA, EZ MÉG A LEGVADABB ÁLMOMBAN SEM JUTOTT VOLNA ESZEMBE!AZT SEJTETTEM, HOGY 24 ÓRÁS, 36 ÓRÁS SZOLGÁLAT MÁR-MÁR KÍNZÁS, DE    ERRE NEM SZÁMÍTOTTAM! NEM CSAK ISTEN ÁLDÁSÁT KÉREM, NEM MINDENKI FOGADJA EL, CSAK KÖNYÖRÖGNI TUDOK, BÍRJÁTOK KI, NÉLKÜLETEK NEM ÉLET A MARADÉK SEM!!!!!!!       ÖLELLEK BENNETEKET, TÖBBRE MOST AKKOR SEM LENNE LEHETŐSÉGEM, HA NEM EZEKET A KÉPEKET LÁTTAM VOLNA, MERT HATODIK HÉTEN , IGAZ, LAKÁSBAN, DE KARANTÉNBAN VAGYOK, AZ UTCÁRA KINÉZNI IS LÉLEK ROMBOLÓ, MERT A MINDIG NYÜZSGŐ BELVÁROS SZELLEM VÁROSSÁ VÁLT, EGY TEREMTETT LELKET NEM LEHET LÁTNI, BEZÁRKÓZVA, RETTEGVE, EGYESEK NÉMÁN VÁRJUK, HOGYAN LESZ VÉGE, AMI ELKEZDŐDÖTT!!! KÖNYÖRGÖM, NE ADJÁTOK FEL, BÍRJÁTOK KI, NÉLKÜLETEK SEMMIK VAGYUNK! EZ A VALÓSÁG, MINDEN, EÜ-BEN ,  FIZIKAI, GYÓGYÍTÓ SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐRE VONATKOZIK!  A BETEG SZÁLLÍTÓTÓL  KEZDVE, AKI A MENTŐBŐL KIRAGADJA A BETEGET, EGÉSZEN AZ INTÉZET LEGFELSŐ POSZTJÁIG: KÖSZÖNÖM!!!!!!
 • Micsoda ki tartás ebben a borzasztó helyzetben !!! kitartás és köszönet !!!!!!
 • Mindenkinek őszinte elismerés,és tisztelet akik bevállalják az ehhwz hasoonlót,hogy a többi ember is át tudja vészelni ezt!
 • A mieink is így szenvednek a maszk alatt. Embert próbáló megterhelés, a köszönet és hála a minimum amit tőlünk kaphatnak.
 • Magyar kórházi dolgozó soha nem nézett ki igy, es soha nem is fog...tapsoljon nekik viktor...
 • A mieinken másfajta lenyomatok vannak. Nekik sem FFP 2, sem pláne FFP 3 típusú maszk nem jár. Örüljenek, ha sokszor sterilezett műtéti maszkot kapnak. Eldobható védőruha, netán az egész arcot védő álarc? Na az ugyan milyen? Kérdezhetnék, bár ismerik, tudják milyen csak neki nincs! Őszintén sajnálom azokat itt minálunk, akik már betegápolás közben megfertőződtek, és azokat, akik majd eztán fogják elkapni a COVID-19 vírust. Remélem, egy 14 napos karanténnal megússzák, és nem későn fognak orvosként, ápolóként, beteghordóként teszthez jutni!
 • Igen, a kemény maszkok bizony hagynak a levételkor nyomot a bőrön... de a halott se néz ki jobban, amikor már kihúzzák a torkából a csövet, meg a vénáiból az infúziókat... Melyik a jobb?? Lehet választani.
 • Ugyan ki vagy mi okozta ezt az őrültséget hogy ennyi életnek meg kellett hallni és ennyi munkaerő meg meg sincs becsülveUram Isten hol vagy segits minél előbb. Lányom is fogorvos mellett van beöltözve alig birja ki.Kik a fő felelősök  világszerte.Már nagyon gyülölik az ember a másik embert  hova jutottunk.
 • Ők a hőseink, akik életük kockáztatásával  végzik ezt az embertelenül nehéz munkát. Sajnos nem lehet eléggé megfizetni  - és nem is teszik-  ezt a  feladatot az emberéletek megmentéséért. Köszönet a hősöknek!
 • 20 ève heggesztek szètment a tüdöm  mègsem sajnál senki ! Ők eszt vállalták !!
   • Hát persze, a hegesztést nem is kell megtanulni, mindenki úgy születik, hogy tudja... Ja, nem is. Amúgy halvány gőzöd sincs róla, mennyit keres, aki ért a hegesztéshez, ugye? (Kicsit segítek: egy diplomás állami alkalmazott bérének sokszorosát)
 • Legmélyebb elismerésem és köszönetem áldozatos munkájukért és emberi tartásukért.
 • Kereskedelemben dolgozom és nálunk is kötelező hordani azt az ffp2 maszkot. Hát konkrétan van nálunk olyan kolléganő aki már így néz ki, kellemetlen nagyon, öt perc után nyomja az orrunkat, húzza a fülünket és közben kemény fizikai munkát kell végezni, át tudom érezni.Pedig mi nem műtik nem betegekkel foglalkozunk
 • A  MI ORVOSAINK ÉS EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓINK, KERESKEDELEMBEN  DOLGOZÓINK... STB. : F É L N E K  !
 • Kedves Hölgyek és Urak! Nehogy azt higgyék hogy az a kis maszk                             -amely  a megviseltség és fáradság nyomait mutatja -,  le von valamit is  az Önök hatalmas emberi értékéből.  Csak a hölgyekre gondolva,  nehogy azt higgyék, hogy csúnyábbak, mint amikor nincs Önökön.  Éppen olyan szépek és kedvesek  így is. Nyilván jöhetne már egy kis felszabadultság  érzés is ebben a kérdésben,   de ez most az Önök igazi harca a  a járvánnyal,   amelyet a legtisztességesebb módon kezelnek, független hogy meg van-e a megfelelő anyagi és erkölcsi hátterük, vagy nincs.  Az utóbbit gondolom inkább.  Önök a hivatásukat komolyan veszik és annak magaslatán állanak,  amiért igazán  hálásak lehetünk.  Köszönet Kedves Mindnyájuknak és mindenért!!! 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.