HIRDETÉS

20 létfontosságú szabály, amit mindenkinek érdemes észben tartania

Az élet az egyetlen dolog, aminek nincs receptje. Nem tudjuk magabiztosan kijelenteni, hogy ki az, aki jól éli az életét, és ki az, aki nem. Mindannyian csak a rendelkezésünkre álló információk alapján, a legjobb belátásaink szerint próbáljuk meg befolyásolni a körülöttünk lévő dolgokat. Biztos recept tehát nincs, ám vannak olyan szabályok, melyeket azért érdemes lehet észben tartani, ha igazán értékes, tartalmas és boldog életre vágyunk....


1. A hasonlóság szabálya

Véletlen találkozások nincsenek. Ha nem is szándékosan, de vonzzuk magunkhoz a hozzánk hasonló, azonos gondolkodású és életcélú embereket.

2. Az egyensúly szabálya

Ha valami olyasmit kergetsz, amiről tudod, hogy sosem fogod elérni, próbálj meg keresni egy másik, könnyebben elérhető célt magadnak. Ha életed végéig olyasvalamit hajszolsz, ami sosem lehet a Tiéd, egész életedet boldogtalanul fogod leélni.

3. ,,Bob-törvénye”

Ha Bobnak problémája van mindenkivel, mindenki másnak is problémája lesz Bobbal.

Bob everybody hate

4. Az elnyomás szabálya

Azok a gondolatok és érzelmek, melyeket a leginkább próbálunk meg elnyomni magunkban, idővel váratlanul fognak majd felszínre törni, és minden csak sokkal rosszabb lesz. Ne próbáljuk meg magunkban tartani és elnyomni az érzéseinket, inkább beszéljük meg azokat egy barátunkkal vagy családtagunkkal.

5. A ,,belső gátak” ledöntése

Ha kitűzünk magunknak egy célt, a legjobb, ha apránként haladunk annak elérése felé. Állítsunk fel könnyebben elérhető ,,gátakat”, melyeket szépen, egymás után ,,ledöntve” haladhatunk a nagy végcél felé. Ezzel a módszerrel folyamatosan sikerélményünk lesz, és nem fog lankadni a lelkesedésünk még akkor sem, ha a végső nagy cél elérése tovább tart, mint terveztük.

6. A fizetés törvénye

Az életben mindenért kisebb-nagyobb árat kell fizetnünk: a tetteinkért és a tétlenségünkért is, egyaránt. Legyen az egy munkahelyi előléptetés, vagy a lustaságunkból elburjánzó gaz a kertünkben, mi nekünk kell eldöntenünk, hogy mi az, amiért hajlandóak vagyunk ,,fizetni”, és mi az, amiért nem.

7. Az ajtók törvénye

Életünk különböző, végtelen számú lehetőségekből (ajtókból) tevődik össze. A mi választásunk, hogy mely ajtókon szeretnénk bemenni, és melyek azok, amiket inkább elkerülnénk. Nem mindig sikerül helyesen döntenünk, de bármelyik ajtón is térünk be, vállalnunk kell a döntésünket és végigmenni a mögötte rejtőző folyosón, míg újabb ajtóhoz nem ér az életünk.

Ajtók törvénye

8. A vonzás törvénye

Legbelsőbb gondolataink tudat alatt is vonzzák magukhoz a következményeket. Legyen az egy félelem vagy vágy, még ha nem is szándékosan, de tudat alatt mindig olyan döntéseket fogunk majd hozni, melyek végül automatikusan vonzzák majd magukhoz az általunk olyannyira vágyott- vagy éppen féltett következményeket. Éppen ezért olyan fontos, hogy ha valamit nagyon szeretnénk, akkor sokat gondolkodjunk rajta, próbáljunk utat találni magunknak a cél elérése érdekében, míg ha valamitől félünk, és nem szeretnénk, hogy megtörténjen, akkor még annak a gondolatát is érdemes azonnal elengednünk, és örökre magunk mögött hagyni.

9. A rendszeresség törvénye

Ha valami egyszer megtörténik, az balesetnek tekinthető. Ha valami még egyszer megtörténik, az még akár véletlen egybeesés is lehet. De ha valami harmadik alkalommal is megtörténik, akkor az már rendszeressé vált.

10. A változás törvénye

Ha változtatni akarsz az életeden, először át kell venned az irányítást felette. Nem változtathatsz addig a sorsodon, amíg mindig másoktól várod majd a változást. Csak és kizárólag Te magad vagy felelős az életedért, senki más. Ha soha nem indulsz el…soha nem is fogsz megérkezni a célhoz.

Még nincs vége, folytatás a következő oldalon!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.