HIRDETÉS

15 értékes jó tanács, amit bárcsak átadhatnánk a fiatalabb énünknek

Nincs olyan ember a Földön, aki ne kívánta volna már legalább egyszer életében, hogy bárcsak átadhatna egy olyan jó tanácsot a múltbeli énjének, ami aztán az egész későbbi életét megváltoztathatná. Az alábbiakban most a TheQuestion közösségi oldal legnépszerűbb bejegyzései közül szemezgettünk, melyek között biztosan Te is találsz majd olyat, amit szívesen mondanál jó tanácsként a múltbeli énednek.


 • Mindent jól csinálsz! Ügyes vagy! Ne habozz, ne stresszelj, és ne gondold, hogy a világ egy kegyetlen hely, ahol senki sem szeret Téged. Minden rendben van!
 • Azt tanácsolnám a múltbeli énemnek, hogy ne kezdjen el dohányozni.
 • Kérlek, találj módot arra, hogy legalább 7 órát aludj éjszaka. Nem kell minden áron hősként viselkedni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
 • Én azt tanácsolnám a múltbeli énemnek, hogy fordítson nagyobb figyelmet a vágyaira, céljaira és álmaira. Mindig magára gondoljon először. Tinédzser koromban sajnos sokszor figyelmen kívül hagytam azt, amit igazán szerettem volna és most már nem lehet bepótolni vagy visszacsinálni azokat a pillanatokat. Sokszor azt kívánom, bárcsak elölről kezdhetnék mindent.
 • Azt tanácsolnám magamnak, hogy tanuljak tovább és tanuljak keményebben, mert mint kiderült, emiatt sok problémám származott felnőtt koromban. Mindennek eljön az ideje, nem kell rögtön felnőtté válni 18 évesen, már csak azért sem, mert sokkal könnyebb fiatal korban idegen nyelvet tanulni, mint 30 évesen. Nagyon sokat számít az oktatás.
 • Azt tanácsolnám, hogy jobban tanuljon és készüljön fel az érettségi vizsgára, mert akkor oda felvételizhetne, ahova szeretne, és nem oda, ahova tud.
 • Ne költse el minden pénzét felesleges sz*rságokra.

 • Értékelje a fiatalságot – ez a legszebb idő egy ember életében, ami soha nem fog megismétlődni. Élvezze a szabadságot, játsszon, sétáljon, élvezze az életet és soha ne feledje ezeket a szép éveket. Később az így szerzett tapasztalat rengeteget segíthet majd az életben és a gyereknevelésben.
 • Ne féljen annyira az iskolától, az érdemjegyektől és a vizsgáktól. Bár nagy szükség van az edukációra, nem ettől lesz jobb vagy rossz ember valaki. Ne félj attól, hogy különféle versenyekre és ösztöndíjakra pályázz. Tanulj a hibáidból és használd fel azokat, hogy később az előnyödre váljanak!
 • Hordjál sapkát, meleg ruhát és vastag zoknit télen. Máskülönben be fog fagyni a valagad és egész életedben megfázásból-megfázásba mész.
 • Hallgass a szüleidre és még ha nem is értesz velük egyet, próbáld nem megbántani őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

 • Figyelj jobban a személyes adataidra. Néhány fájlt jobb törölni vagy soha létre sem hozni. És mindig legyen jelszó a telefonodon és a számítógépeden.
 • Szakíts vele most és felejtsd el őt örökre.
 • Én azt tanácsolnám a fiatal énemnek, hogy legyen önmaga, kövesse az álmait és bármi is történik, tartson ki ezek mellett. Ez a Te életed, nem a szüleidé vagy a barátaidé. Te neked kell később egy egész életet leélned abban, amit fiatal korodban megteremtesz magadnak. Ha csak egy kicsit kitartóbb és akaratosabb lettem volna, valószínűleg az egész életem másképp alakul.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!