HIRDETÉS

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a klímaváltozás nem vicc

A városokat elárasztja a víz, az erdők porig égnek, a gleccserek pedig elolvadnak – épp, mint a katasztrófafilmekben. A filmekkel ellentétben azonban a valódi emberek cselekedetei csak évről-évre tovább rontják a helyzetet. Ez azért is szomorú, mert ahogy a klíma aktivisták is mondják: „Nincs B bolygónk”. A katasztrófafilmekben egy szerencsés véletlen folytán mindig megmenekül a világ, ám a mindennapokban erre vajmi kevés az esély.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most összegyűjtöttük és bemutatjuk az elmúlt évek legsúlyosabb és leglátványosabb éghajlatváltozás szülte problémákat, melyek ha nem képesek felnyitni az emberek szemét, akkor valószínűleg már semmi sem fogja tudni, maximum akkor, amikor már túl késő lesz bármit is tenni ellene. Már ha még nem az, persze.

 1. 1 Pedersen gleccser, Alaszka: 100 évvel ezelőtt és most.


 2. 2 A gyönyörű Viktória-vízesésből aprócska patak vált.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 A világ városait nagyobb árvizek sújtják, mint valaha.


 4. 4 Az erdőtüzeknek köszönhetően a világ minden táján hatalmas mennyiségben veszítjük el az életet adó erdőinket (és állatainkat).


 5. 5 Az izlandi Okjokull-gleccser 2019. augusztusában megszűnt létezni.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Az éghajlatváltozás 89%-kal csökkentette az új korallok számát a Nagy-korallzátonyon.


 7. 7 Ez a hatalmas gleccser mára vízzé változott.


 8. 8 Mindössze 6 év alatt a chilei Aculeo-tó eltűnt, mintha soha nem is létezett volna.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
39 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

 • "A növényi alapú étrend valószínűleg a létező legjobb módja annak, hogy csökkentsd a Föld bolygóra nehezedő ökolábnyomodat, nem csak az üvegházhatást okozó gázokat, hanem a globális savasodást, az eutrofizációt, a földhasználatot és a vízhasználatot is beleértve. Ez sokkal nagyobb mértékű eredménnyel járna, mint a repülőutakról való lemondás vagy egy elektromos autó használata." - Poore
 • Sok képnél a téli-nyàri állapotot hozzák fel példának.  De azért örülök, mert ha felmerül a globális felmelegedés  téma, akkor csendesedik a covid terjedés.
  • A Föld éghajlata "alapesetben" jóval melegebb, mint amihez mi emberek hozzászoktunk. Igazából most megyünk még csak kifelé az utolsó jégkorszakból. A Föld saját ideje szerint 10-12e év egyáltalán nem egy jelentős időtartam, de még az a durván 1,5 millió év sem, amióta először piszkáltuk meg valamilyen eszközzel a felszínét (mármint véletlenül, ha szegény homo habilis éppen leejtette).
 • Velencénél mindig elfelejtik megemlíteni, hogy nem kizárólag a tenger okozza a magas vízállást,hanem jelentősen befolyásolja a Pó folyó beömlésének megváltoztatása. Ez sem mai probléma .
 • A klímaváltozást egyféleképpen lehet megállítani: Ha az emberiség 90 százalékát kiirtjuk! Ezen már dolgoznak pár éve, csak minket nem avatnak be, mert mi vagyunk a klímaváltozás okai. Azzal, hogy egyáltalán lélegzünk, táplálkozunk és élünk, ezzel már előidézzük a klímaváltozást.
 • Sajnos egy folyamat el indult amit már nem tudunk meg álitani sajnos az emberiségnek nagyon össze kellene fogni hogy ez a folyamat meg aljon.
  • Sajnos előbb írni kéne az embereknek megtanulni. Akkor talán megállíthatnánk a folyamatot. Egyébként a klímaváltozás mindenképp bekövetkezne. De ez csak az én véleményem. 
  • A klíma változás nem most indult el, mindig is volt ez egy folyamatos dolog, most az történt hogy az ember hatására ez a folyamat felgyorsult, és ezt nem lehet visszafordítani csak lelassítani
   • Mindig volt az igaz,de ami az utolsó 100 évben történt változás az év ezredek alatt szokott bekövetkezni.A szaharában is erdők és folyók voltak valaha de a változás irtó lassú volt annyira,hogy minden és mindenki tudott hozzá alkalmazkodni.Most meg a vonatokat lefúja a szél a sínről,a skandinávok rövid nadrágban járnak indiában megfagynak és nem sorolom.Mindig volt kirívó eset de sajnos mostmár minden hétre jut 2-3 ami nem véletlen.
 • Az a baj, hogy az összes tetű, akinek ebben döntési joga van, ha negyon szar lesz a helyzet a pénzéval élhetőbb helyre fog elmenni. Az is parasztság, hogy a csomó barom ebből politikai kérdést csinál. Klímakatasztrófa csak egy fajta van.
 • Az Oroville tó mesterséges, a természethez semmi közeÉrdekes, hogy az égő bolíviai esőerdőkkel már senki sem foglalkozott, csak Brazíliával. Ausztráliában is sokkal nagyobb baj van, mégsem hallunk a gazdagok adományairól
 • Ha ennyire tudjuk, hogy mi okozza ezeket a visszafordíthatatlan,az emberiség és az élővilág számára halálos folyamatokat, miért nem vezetnek be drasztikusabb szankciókat. Pl. amely gyártási területen megoldható, a műanyag palackokat visszaváltható-, vagy üveg palackokra cserélni, kötelezzék rá a cégeket. De persze, megértem, így kényelmesebb, mivel nem kell fertőtleníteni a visszárut, egyszerűbb legyártani és azonnal tölteni. Pl.: Gyerekkoromban a boltok polcain a tej visszaváltható üvegben, az üdítők visszaváltható műanyag palackokban sorakoztak. És az sem lenne rossz ötlet, ha a gyümölcsökhöz és a zöldségekhez pénzért vásárolható, többször felhasználható hálót adnának. Aki nem hajlandó megvenni, az vigye haza a kosarában, vagy ahogy gondolja. Lenne szerintem ezeken kívül is sok ötletünk, amennyiben komolyabban vennénk és egy kicsit összefognánk. De az ember túl kényelmes. És amíg a műanyag zacskó a zöldség osztályon a szánkba lóg, nem fogjuk a hálót megvásárolni. Ezért kéne drasztikusabb, szigorúbb változásokat bevezetni és nem megvárni a kipusztulást! Mert akkor már késő! Sz..ból nem fogunk bolygót építeni, de most még van esély!!!
  • Pont azért mert akik okozzák szarnak bele.Amerikára gondoltam kiléptek a klíma szabályozó intezkedésökből.Úgy hogy a nagymama nyugodtan mehet a boltba tejért az unokáknak 9000 köbcentis autójával.Nem számít mennyi és milyen gázt bocsát ki a kocsija.Ezt beszorozuk 250 millióval de ez csak az autó.De monthatnánk kis hazánkat mindenki panaszkodik aztán nem lehet kimenni az utakra annyi a jármű.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!