HIRDETÉS BEZÁRÁS

Hogyan néznek ki és mit csinálnak most a Taxi című film szereplői, akiken már 25 éve nevetünk

Hihetetlen, hogy repül az idő. 😱

  A Taxi című film ötlete először Luc Besson fejéből pattant ki még 1996-ban. Ő azonban túlságosan elfoglalt volt ekkoriban az Ötödik elem forgatásával, ezért Gerard Pires rendezőre bízta a filmet, míg ő maga produceri szerepet vállalt a filmben. Ez jó döntésnek bizonyult még annak ellenére is, hogy Pires korábban csak reklámfilmeket forgatott.

  HIRDETÉS

  Takarékossági szempontból a filmet Marseille-ben forgatták, kevésbé ismert színészektől, és úgy tűnt, hogy nem is vártak nagy sikert a filmtől. Ennek ellenére az 1998-ban megjelent Taxi című film az egyik legsikeresebb francia film lett, és az utána következő négy rész is egészen szépen szerepelt.

  Hihetetlen, de 2023-ban már a 25. születésnapját ünnepli a franchise első része, ebből az alkalomból pedig úgy döntöttünk, hogy megmutatjuk, mennyit változtak a színészek és hogyan alakult az életük.

  Samy Naceri, mint Daniel Morales

  Daniel

  A színész szerepelt a Taxi első részében, majd a következő 3 folytatásban. Világhírű lett, sőt a 2006-os Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb színésznek járó díjat is megkapta. Hiába azonban hírnév és a siker, a színész nem találta meg a boldogságot. Botrányos viselkedése miatt Samy Naseri többször is konfliktusba került a törvénnyel.

  Ennek ellenére a színész a mai napig aktívan játszik filmekben, utolsó nagyobb szerepe a 2021-es „A megváltás napja” című filmben nyújtott alakítás volt. Párkapcsolati szempontból a színész élete sínen van: 2005 óta él házasságban Marie Guillard színésznővel, aki többek között szerepelt például az Ötödik elem és az Alien 2 című filmben is.

  Marion Cotillard, mint Lily Bertino

  Lily

  Marion Cotillard színészi karrierje színházi szerepléssel és apróbb televíziós sorozatokkal kezdődött. A Taxi című film azonban óriási áttörést jelentett számára is, azonnal világhírűvé vált. Ezt követően Marion Hollywoodba költözött, ahol angol nyelvű filmekben kezdett szerepelni. A színésznő ezt is kimaxolta: a 2007-es Piaf című filmben mutatott szerepéért Golden Globe- és Oscar-díjat is nyert. Marion nemcsak filmekben játszott, hanem számos rajzfilm szereplő hangját is adta, sőt számos dalt és filmzenét is készített.

  Érdekes, de egyetlen férfinak sem sikerült még megkérnie a kezét ennek a nőnek, akinek a gyönyörű arca több mint 300 magazin címlapján szerepelt már szerte a világon. Jelenleg Guillaume Canet rendezővel él párkapcsolatban, akivel nemcsak szerelem, de régóta tartó barátság is fűzi össze. A párnak két közös gyermeke is született.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Emma Sjöberg, mint Petra

  Petra

  A Taxi című filmben Emiliennek szinte sámlira kell állnia ahhoz, hogy fel tudjon nézni a gyönyörű Petrára, pedig a valóságban nincs olyan nagy magasságbéli különbség közöttük: Frederic magassága 171 cm, míg Emmáé 177 cm.

  A Svédországból származó kékszemű szőke hölgy már a Taxi című film előtt is hatalmas karriert futott be modellként, az Elle magazin több borítóján is szerepelt. Emma egy svéd újságíróhoz ment férjhez, akivel már két közös gyermekük is van.

  Bernard Farcy, mint Gibert felügyelő

  Gibert

  2006-ban Bernard Farcy-t Emmy-díjra jelölték a „Le Grand Charles” című minisorozatban nyújtott kiváló színészi teljesítményéért. A színész gazdag filmográfiával rendelkezik, és ő azon kevesek egyike, akik nemcsak az első 4 Taxi filmben, hanem még a 2018-ban bemutatott 5. részben is szerepelt.

  Philippe du Janerand – Utas

  Utas

  A Taxi első része mellett, ahol Philippe du Janerand karakterének 25 perc alatt mindenáron a repülőtérre kellett jutnia, a színész Luc Besson másik 2 híres filmjében is feltűnt: az 1990-es Nikitában és az 1999-es Jeanne d’Arc-ban is. A színész most 63 éves, és továbbra is aktívan színészkedik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Michel Muller – a vajúdó nő férje

  Vajúdó nő

  Michel Muller aprócska szerepét alig lehetett észrevenni a Taxi 2-ben. Ebben az autóban vajúdó nő férjét alakította, akit Daniel kórházba próbált vinni. Michael nem erről, hanem inkább a népszerű 2001-es Wasabi című filmből és a Borgia nevű televíziós sorozatból ismert, amelyben VIII. Károlyt alakította.

  2007-ben Michel Muller Genie-díjat nyert (kanadai filmes díj) a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a 2006-os „The Little Book of Revenge” című filmben nyújtott alakításával.

  Frédéric Diefenthal, mint Émilien Coutant-Kerbalec

  Emilien

  Mielőtt színésznek állt volna, hogy eljátssza a bájos, de ügyetlen Emilient, Frédéric Diefenthal sok mindenben kipróbálta magát: volt cukrász, tanult építészetet, fodrászatot, és szállodában is dolgozott. A színész utoljára a Taxi 4-ben szerepelt a sorozatban, de jelenleg is aktív színész, utoljára a 2022-es Neige című francia krimisorozatban találkozhatott vele a közönség.

  A színész házas volt és három gyermeke született. Szerető apaként sok időt tölt velük és a Taxi filmekhez hasonlóan a való életben sem fél attól, hogy viccet csináljon magából: gyakran tölt fel képeket arról a közösségi oldalára, hogy milyen röhejes jelmezeket vesz fel a gyermekei kedvéért.

  Édouard Montoute, mint Alain felügyelő

  Allen

  A színész a Taxi franchise mind az 5 részében szerepelt, mint Alain felügyelő. Édouard szerepelt még továbbá a 2002-es „Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés” című filmben és a 2010-es „Apró kis hazugságok” című drámában. Jelenleg is aktívan színészkedik.

  Édouard egyébként házas, a feleségével, Loubnával közösen egy fiú gyermeket nevelnek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Richard Sammel – a német rablóbanda feje

  Rabló

  A Taxi (1998) első részének forgatása óta Richard számos sikeres filmben szerepelt különböző nyelveken, többek közt a 2006-os Casino Royale és a 2009-es Becstelen brigantyk című filmben. A színész egy igazi többnyelvű zseni: folyékonyan beszél németül, franciául, spanyolul, olaszul és angolul is.

  Jean-Christophe Bouvet, mint Edmond Bertino (Lily apja)

  Bertino

  Jean-Christophe Bouvet nem véletlenül lépett színészi pályára: az édesanyja, Paulette Bouvet híres francia színésznő volt. Szerepelt a Taxi második, harmadik és negyedik részében, valamint a 2006-os Marie Antoinette című filmben. Bouvet a 20. Belforti Filmfesztivál zsűritagja is volt már, és jelenleg is aktívan tevékenykedik, utoljára a 2020-as Emily Párizsban című tévésorozatban találkozhatott vele a közönség.

  Neked a Taxi filmek melyik jelenete volt a kedvenced? 🚕

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.