HIRDETÉS BEZÁRÁS
Filmek és TVSztárok és celebek

Hogy néznek ki a Forrest Gump szereplői most, 30 évvel a film premierje után?

Harminc év. Hihetetlen. 🏃‍♂️💨

  A Robert Zemeckis rendezte Forrest Gump című drámai vígjáték 1994-ben került a mozikba. A Winston Groom azonos című regénye (1986) alapján készült film Forrest történetét meséli el, egy olyan karakterét, akinek életét a 20. század második felének legfontosabb amerikai történelmi eseményei kísérik végig. A produkciót a nézők és a kritikusok egyaránt elismeréssel fogadták. A filmadaptáció pedig világszerte összesen 29 díjat nyert, köztük 6 Oscar-díjat és 61 jelölést.

  HIRDETÉS

  Idén 30 éve, hogy a filmet bemutatták, és kíváncsiak voltunk, hogyan változtak ez idő alatt a fő- és mellékszerepeket alakító színészek. A kis kutatásunk közben pedig többek között azt is megtudtuk, hogy Tom Hanks lánya is szerepelt a filmben.

  11 Tom Hanks, mint Forrest Gump.

  Forrest Gump színészek akkor és most 011

  Mielőtt Robert Zemeckisszel dolgozott volna, Tom Hanks már nagyon híres színész volt: olyan filmekben szerepelt, mint a Segítség, felnőttem! (1988), az Egyik kopó, másik eb (1989) és a Philadelphia – Az érinthetetlen (1993). Az utóbbi film miatt a színész elnyerte a „Legjobb színész” Oscar-díjat. Ennek ellenére azonban a Forrest Gump volt az, ami Hankset világszerte ismert szupersztárrá tette. A színész karrierje lendületbe jött, és a következő években Hanks több tucat filmben szerepelt, amelyek közül sok ikonikussá vált, mint például a Halálsoron (1999), a Terminál (2004) vagy a Da Vinci-kód (2006).

  • A színész 2023. július 9-én töltötte be 67. életévét.

  10 Michael Conner Humphreys a gyerek Forrest Gumpot játszotta.

  Forrest Gump színészek akkor és most 010

  Michael Conner Humphreys játszotta a kis Forrestet. A film megjelenése után a fiú nem szerepelt több filmben. Csak iskolai produkciókban tűnt fel, 2011-ben pedig Eddie szerepét játszotta a Pathfinders: In the Company of Strangers című független filmben. Humphreys egy ideig biztonsági őrként dolgozott egy vancouveri közlekedési vállalatnál. 2020 óta pedig online tanárként dolgozik.

  • A színész 2023. március 1-jén töltötte be 38. életévét.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Sally Field, mint Mrs. Gump.

  Forrest Gump színészek akkor és most 009

  Sally Field 1965 óta játszik filmekben, és a fontos szerepei három Emmy- és két Oscar-díjat hoztak neki. Az első hőn áhított szobrocskát a Norma Rae (1979) című film főszereplőjeként nyújtott alakításáért, a másodikat pedig a Hely a szívemben (1984) című filmben nyújtott szerepéért kapta. Emellett ismert még a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (1993), a Forrest Gump (1994) és a Csodálatos Pókember (2012) című filmekben nyújtott szerepeiről, melyekben May nénit alakította. Field továbbra is játszik filmekben és televízióban.

  • A színésznő 2023. november 6-án ünnepelte 77. születésnapját.

  8 Hannah R. Hall játszotta Jenny Karran-t gyerekként.

  Forrest Gump színészek akkor és most 008

  A fiatal Hannah R. Hall számára a Forrest Gumpban játszott szerep volt a mozis debütálása. Az ezt követő években is folytatta a filmszereplést, főként független vagy rövidfilmekben. 2012-ben Hall színházi rendezőként kezdett dolgozni Los Angelesben, szakterülete az underground színdarabok.

  • A színésznő 2023. július 9-én töltötte be a 39. életévét.
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Robin Wright, mint Jenny Carran.

  Forrest Gump színészek akkor és most 007

  Robin Wright alakította Forrest szerelmét, akibe gyermekkorában beleszeretett, és akit egész életében szeretett. A díjnyertes dráma megjelenése előtt Wright már szerepelt filmekben és televíziós műsorokban. Több filmben is szerepelt már, valamint a Santa Barbara című sorozatban is, amelyben Kelly Capwellt alakította.

  A Forrest Gump után a színésznő több híres produkcióban is szerepelt, mint például a Corpo Fechado (2000), a Beowulf – Legendák lovagja (2007), és A tetovált lány (2011). Egyik legutóbbi szerepe a Wonder Woman (2017) című filmben és a 2020-ban megjelenő folytatásában volt, ahol Antipope tábornokot alakította.

  • A színésznő 2023. április 8-án 57 éves lett.

  6 Gary Sinise, mint Dan Taylor hadnagy.

  Forrest Gump színészek akkor és most 006

  Bár Gary Sinise már korábban is számos szerepet játszott filmekben és a televízióban egyaránt, a Forrest Gump volt az, ami a hírnevét nemzetközi szintre emelte. A színész önéletrajzában többek között Emmy-, Golden Globe- és Tony-díjak szerepelnek. Emellett Dan hadnagy szerepében számos díjat kapott kiterjedt humanitárius munkájáért és jótékonysági szervezetekben való részvételéért.

  • A színész 2023. március 17-én töltötte be 68. életévét.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.