HIRDETÉS
ÉrdekességekFilmek és TV

Ezek a legjobb helyek a moziban a filmkritikusok, orvosok és hangmérnökök szerint

  Óriás képernyő, térhatású hangzás, élethű hangulat – a moziban filmezés élményét aligha lehet összehasonlítani az otthoni tévézés hangulatával, függetlenül attól, hogy mennyire nagy és drága az otthoni TV. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményben részesüljünk a moziban, mindannyian más és más helyeket preferálunk a termen belül. Van, aki inkább elől szeret ülni, mások a hátsó eldugott sorokat keresik, és legtöbben talán azért mégis inkább a közepére esküsznek, nem is véletlenül.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál elolvastuk a különféle területeken dolgozó szakértők véleményeit, és összeállítottunk egy rögtönzött listát, hogy a különféle igényeknek megfelelően melyik lehet számunkra a legjobb hely a moziban.

  Hol a legjobb hang egy színházi hangmérnök szerint?

  Legjobb hely a moziban

  A legmagasabb minőségű hangzás érdekében a terem közepén kell ülnünk, nagyjából kétharmadnyira a vászontól - véli Steve Martz, a THX hangtechnikai cég egyik szakembere.

  Az orvosok szerint hol a legbiztonságosabb?

  64a4c95654bad558be0186919c

  Ha túl közel ülünk a képernyőhöz, a film végére a nyakunk fájni kezdhet, ha a látószögünk és a képernyő teteje között 35°-nál nagyobb a különbség. A szemészek szerint egyébként nincs különbség aközött, hogy az első vagy az utolsó sorból nézzük a filmet, de ha nem szeretnénk, hogy fájjon a gerincünk és a nyakunk, akkor érdemes kerülni az első néhány sort.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A film- és televíziós mérnökök szerint honnan a legjobb nézni egy filmet?

  bc6b695520bbdea2435acbcdcf

  Annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményünk legyen a moziban, úgy kell ülnünk, hogy a képernyő széle egybeessen a szemünk, pontosabban a perifériás (oldalsó) látásunk szélével. Ehhez a moziterem hátsó közepéből nyíló 36°-os szög felel meg leginkább.

  A kritikusok szerint hol a legjobb ülni, ha művészi szemmel szeretnénk figyelni a filmet?

  34efd65498bd5cfce271e99378

  Bár sokan nem szeretik a mozitermek oldalsó sorait, ha el akarjuk kerülni a mellettünk beszélgető fiatalokat vagy az előttünk csókolózó szerelmespárokat, akkor bizony aligha akad ennél jobb választás.

  Itt senki nem fog suttogással, telefonálással zavarni, és azért sem fognak felállítani a helyünkről, mert az előzetesek alatt megivott 4 liter kóla miatt negyed óránként járkálnak a vécére. Ezek az oldalsó helyek nem csak az introvertált és műkedvelő emberek számára tökéletesek, a magas embereknek is kapóra jöhetnek, mivel (már amennyiben folyosó van a sor mellett) könnyebben ki tudják nyújtani a lábaikat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A háromdimenziós szakemberek szerint honnan a legjobb nézni egy 3D-s filmet?

  3c89ac55e59f536c30ab4ac265

  A háromdimenziós jelenetek maximális kiélvezése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy a terem kellős közepére foglaljunk magunknak helyet. Innen a legélethűbbek és a leglátványosabbak a háromdimenziós effektek, míg a terem elejéből vagy hátuljából nem mindent látnánk teljes egészében.

  A filmkészítők szerint hol a legjobb a fényerő?

  5ffb8659c4bcf636cbbec65c52

  A legtöbb moziban olyan vászontechnológiát alkalmaznak, melyek egy adott irányba tükrözik a fényt. Éppen ezért nagyban befolyásolja az élményt, hogy a terem melyik részéből nézzük a vásznat, mivel nem egyenletesen oszlik el a fényerő a képernyőn.

  Különösen igaz ez az első sorokra, amiket érdemes messziről elkerülni, mivel innen a képernyő egyik része túl világosnak, a másik túl sötétnek tűnik majd. A filmtechnikusok épp ezért azt tanácsolják, hogy ilyen szempontból is a terem közepe a legjobb választás, ahol a fényerő végig egyenletes, a torzítás pedig minimális.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.