HIRDETÉS BEZÁRÁS
Filmek és TV

A hollywoodi filmek 17 kliséje, ami a való életben igazából egyáltalán nem működik

A filmipar olyan szinten beépült az életünkbe, hogy gyakran szeretnénk olyan életet élni, mint kedvenc filmes hőseink vagy hősnőink. Hiába próbálkozunk azonban, a mindennapi életünk valószínűleg nem fog olyanná válni, mint a képernyőn, és nem a mi hibánkból fakadóan. A filmekben látható helyzeteknek ugyanis legtöbb esetben nem sok közük van a valósághoz.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most megpróbáltuk összegyűjteni azokat a filmes kliséket, amik gyakran megtörténnek a filmekbe, de a valóságban ezzel szemben szinte soha.

  1. 1 Piszkos mancsok a kanapén


   A filmekben az örömteli séta után, amikor a gazdi és a kutya belép a házba, a kutya azonnal felugrik a kanapéra. Ahelyett, hogy a főhős egy ronggyal a kezében kergetné a kutyát, hogy megtörölje a lábait a házban, inkább boldogan leül mellé és bekapcsolja a tévét.

  2. 2 Hatodik érzék az állatoknál


   A filmes kutyák látszólag speciálisan arra vannak nevelve, hogy megugassák a gazembereket és csóválják a farkukat a jófiúk előtt, míg a macskák fújtatnak és felborzolják a szőrüket mindenen, aminek köze van a másvilághoz. A valóságban ilyen nem létezik, és a kutyák ugyanúgy örülnek mindenkinek, míg a macskákat általában hidegen hagyják az emberek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Megkérdőjelezhető kávé az ágyban


   Ez egy nagyon kedvelt és szép, ám nem túl praktikus gesztus a filmekben. Nem sokan vagyunk valószínűleg, akik ébredés után azonnal arra vágynak, hogy a takaró alatt kávét szürcsöljünk, ehelyett inkább vécére megyünk vagy készülődni, és közben fogyasztjuk el a kedvenc napindító italunkat.

  4. 4 Boltok, ahol minden kapható


   A filmekben látszólag a sarki kisboltban is kapható minden a fűnyírótól a csemperagasztóig. A valóságban az ilyen dolgokhoz kizárólag a hatalmas szupermarketekben bolyongva juthatunk hozzá, és még akkor sincs rá garancia, hogy megtaláljuk a megfelelő terméket. A filmekben ennek ellenére valahogy mindig minden ott terem a hősöknek varázsütésre.

  5. 5 Sor a boltban? Az meg micsoda?


   A filmek hősei hihetetlenül szerencsések: soha nem kel sorban állniuk. Vagy ők az elsők a pénztárnál vagy ők az egyetlenek. A pénztárosok ráadásul mindig fürgék és sosem hibáznak. Láttál már olyat egy filmben, hogy a pénztáros nem tudja lehúzni a vonalkódot? Persze, hogy nem.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A zaj, ami senkit sem zavar


   Teljesen mindegy, hogy egy zajos bárban, egy fesztiválon, vagy egy szórakozóhely táncparkettjának közepén állnak, a hősök mindig mindent úgy hallanak, mintha nem szólna közben körülöttük fülsüketítő zene. A való életben ilyenkor maximum akkor hallanánk másokat, ha közvetlenül a fülünkbe ordítják, amit akadnak, de lehet, hogy még akkor sem.

  7. 7 Koránkelő madarak

   © Big Little Lies / HBO© Artem Podrez / Pexels

   Szeretnénk megkérdezni a filmek szereplőit: hogyan van időtök reggel felébredni, elmenni futni, zuhanyozni, reggelizni és beszélgetni a családdal, mielőtt munkába indultok? Reggelente általában csak pár korty kávéra van időnk, a reggelit pedig legtöbbször már utazás közben vagy a munkahelyünkön fogyasztjuk.

  8. 8 Elképesztő pontosság


   Minden alkalommal, amikor a szereplők a filmekben lejátszanak egy videót vagy hangfelvételt, mindig másodperc pontossággal ott állítják le, és ott indítják el a felvételt, ahol kell.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 "Kis" emberek, modellparaméterekkel


   A filmesek szeretik a hétköznapi emberek problémáit átültetni a filmek világába. Ez néha működik, de valljuk be, nem sok abszurdabb jelenet van annál, mint amikor például a jóképű főszereplő adoniszt kirúgják a jelentéktelen állásából, majd teljesen összeomlik, miközben olyan arca és testalkata van, hogy bármelyik modellügynökség az anyját is eladná érte.

  10. 10 Hirtelen fordulat


   Szó mi szó, nem szívesen lennénk filmes ügyvédek. A mozifilmek tanulságai alapján ugyanis minden tárgyaláson van egy drámai pillanat, amikor a másik fél hirtelen olyan bizonyítékokkal vagy tanúkkal áll elő, akikről korábban senki, még maga a bíró sem tudott, és ami hirtelen teljesen megváltoztatja a tárgyalás menetét.

  11. 11 Élettelen kifejezések


   Érdemes megemlíteni azokat a teljesen valószerűtlen mondatokat, amiket a szereplők időnként egymásnak dobálnak a filmekben. Pl.: "Neked meg mi bajod van?" vagy "Teljesen elment az eszed?" - őszintén szólva, a valóságban senki nem mond ilyet, vagy ha mondd is, azt nem ilyen formában teszi.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Esztétikai sérülések


   Míg a való életben egy szekrény szélébe bevágott könyököt is egy hétig kell rejtegetnünk a pulcsi alatt, hogy senki előtt ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe miatta, addig a filmek főhősei látszólag jóval gyorsabban gyógyulnak: még egy kiadós verekedés vagy hatalmas esés és ütközés után is általában másnapra teljesen eltűnnek a sérüléseik és egy karcolás sem látszik rajtuk.

  13. 13 A higiénia iránti közömbösség


   Hazatérve a hős az esetek túlnyomó többségében azonnal a hűtőhöz rohan, hogy kivegyen onnan egy italt, amit közvetlenül az üvegből iszik. Ez nem túl higiénikus, főleg, amikor más barátokkal vagy rokonokkal osztozkodunk ezeken az italokon, ám ezt a szereplők általában figyelmen kívül hagyják.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Sajnálom, de sietünk


   A filmekben gyakran látni olyan utcai üldözéseket, amikor a főhősök a tömegben rohangálva pehelykönnyű gyufaszálként lökik szét maguk előtt az embereket. Ilyenkor azért szívesen megkérdeznénk a rendezőktől: próbáltátok már a való életben átpréselni magatokat egy nagyobb embertömegen?

  15. 15 Sajtósokból áll a világ


   Nem számít, hogy milyen kicsi a város, ahol a film játszódik, biztos lehetsz benne, hogy a lakosság legalább egyharmada a médiában dolgozik. Másképp mivel lenne magyarázható, hogy a bűnözők és áldozataik házát mindig a legmodernebb fotó- és videótechnikával felszerelt stábok tucatjai ostromolják?

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  16. 16 Éjszakai ölelés


   A filmszereplők szeretik az éjszaka közepén átölelni a párjukat, vagy hazaérve melléjük bújni úgy, hogy még véletlenül sem ébresztik fel őket és nem zavarják meg az alvásukban. A valóéletben ez általában azonnal felébresztené az embereket, és álmatlan éjszakához vezetne. Ja, és holnap persze irány dolgozni!

  17. 17 A szomszédok mindig jókor, jó helyen


   A filmekben és sorozatokban a szomszédoknak van egy közös tulajdonságuk: mindig otthon vannak, amikor kellenek. Az ajtajuk ráadásul sosincs zárva, így a főszereplőnek elég átmenni és kopogás nélkül benyitni a házukba, ahol véletlenül sem bunkó taplóként, hanem széles mosollyal fogadják őket. A való életben azt se mindig tudjuk, hogy ki lakik egyáltalán a szomszédban, meghívás nélkül pedig eszünkbe sem jutna belépni az otthonukba.

   Téged melyik abszurd filmes helyzetek szoktak bosszantani leginkább?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

7 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,814
  Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendégBeszélgetésindító10 hozzászólás
  Akár tetszik, akár nem, vannak helyzetek, amiket vagy az élvezhetőség érdekében, vagy a filmre szánt keret miatt a valóságtól merőben eltérő módon jelenítenek meg. szerintem senkinek nem tetszene, ha egy bevásárlós jelenetben vévig vennék azt a 20 perces sorban állást, vagy New York belvárosában a parkoló keresést
 • 15. Pedig van (volt) az a szitu, amikor a reggeli Brüsszel-Budapest járat külföldi sajtósokkal volt tele... Ők sem alapból itt voltak, csak jöttek, amint meghallották, hogy van itt egy kis fennforgás.
 • 18,641
  10 hozzászólásBeszélgetésindítóKépfeltöltőRendszeres látogatóKommentkirályTizedik reakcióTörzsvendégBejegyzéskészítő
  Szerintem meg nem kell ebbe belekötni... Akár tetszik, akár nem, a filmek nem a valóságot hivatottak visszaadni. De egyébként jó kis összesítés volt 😉
 • 17? Jó az 3-nak is. A 8, 10, 12 az tényleg nem jellemző a valóságban,vagy a dramaturgia miatt ilyen,vagy sima baki.Megint egy értelmetlen lista.
 • Engem az szokott bosszantani, amikor "fagyos" idóben vannak a szereplők, de a lélegzetük persze nem látszik.
  • Ennek az ellentéte az volt, mikor egy westernben mindenkinek látszódott a lehellete, ezért mindenki dohányzott. Csak ugye a ló nem dohányzott. :)

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.