HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekFilmek és TVInterneten talált dolgok

21 alkalom, amikor a Simpson család írói Nostradamusnál is pontosabban jósolták meg a jövőt

  Viszonylag ritka, hogy egy alapvetően szórakoztatáson és véget nem érő humoron alapuló animációs sorozat messze menő gazdasági és közéleti „próféciákkal” hívja fel magára a figyelmet, de a Simpson család készítői valahogy mindig is hátborzongatóan belenyúltak az ilyesmibe.

  HIRDETÉS

  A teljesség igénye nélkül most össze is gyűjtöttünk 21 olyan dolgot, melyet Nostradamusnál is pontosabban sikerült megjövendölnie a Simpson család alkotói csapatának.

  1. 1 A The Shard felhőkarcoló, Londonban. Ebben az 1995-ben készült jelenetben, mintha csak a 2009-ben felépült toronyház sziluettjét látnánk.


  2. 2 Donald Trump elnökké választása.


  3. 3 Gazdasági válság Görögországban.


  4. 4 Neymar sérülése a 2014-es labdarúgó világbajnokságon.


  5. 5 Németország legyőzi Brazíliát a 2014-es világbajnokságon.


   Szintén ebben a 2014-es Simpson család epizódban láthattuk, amint Németország legyőzi Brazíliát, illetve több utalást is hallhattunk a nemzetközi labdarúgó szövetség korrupciójára. Még abban az évben Németország legyőzte és búcsúztatta Brazíliát a világbajnokságról, nem sokkal később pedig a FIFA korrupciós botránya is globális méreteket öltött.

  6. 6 Bengt R. Holmström közgazdasági Nobel-díja.


   2010-ben a Simspon család egyik epizódjában egy olyan listát mutattak, melyen Bengt R. Holmström a Nobel-díjasok között szerepel. Ilyesmiről ekkor még szó sem volt, ám hat évvel később, 2016-ban Bengt tényleg megkapta a közgazdasági Nobel-díjat.

  7. 7 Az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség lehallgatási botránya.


   A Simpson családról készült mozifilmben több jelenetben is láthatjuk, ahogy az NSA lehallgatja az amerikai állampolgárok telefonjait és kémkedik utánuk. Néhány évvel később Edward Snowden, az NSA egyik volt alkalmazottja robbantotta ki az ezzel kapcsolatos világ méretű botrányt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 8 Siegfried & Roy tigristámadása.


   Egy 1993-as Simspon család epizódban a népszerű bűvészpárosra, Siegfried-re és Roy-ra a saját betanított fehér tigrisük támadt rá. 10 évvel később ez a valóságban is megtörtént.

  2. 9 Lady Gaga a Super Bowl-on.


  3. 10 Guitar Hero videojáték.


  4. 11 A Rolling Stones 2010-ben kerekesszékkel fog turnézni - mondja ezt ez a falon lógó plakát ebben az 1995-ös epizódban. Nos, ha nem is kerekesszékben, de tény, hogy még mindig turnéznak.


  5. 12 Bármilyen hihetetlen is, a "Csillagok háborúja" és az "Alvin és a mókusok" új része 2015. december 18-án tényleg egy napon jelent meg, épp úgy, ahogy ez a 2009-ben készült jelenet is sugallja.


  6. 13 Ez a képkocka egy 1998-as Simpson család epizódból származik. 19 évvel később, a Disney rekord nagyságú, 52,4 milliárd dollárért tényleg megvette a 20th Century Fox-ot.


  7. 14 Trump látogatása Szaúd-Arábiában.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

6 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.