HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekFilmek és TV

19 apró, de fontos részlet a kedvenc filmjeinkből, melyek fölött mindannyian elsiklottunk korábban

Sok rendező szeret titkos üzeneteket rejteni a filmjeibe, de ami még fontosabb, a mozinézők még inkább szeretik ezeket felfedezni. Szó mi szó, sas szemek és elmélyült mozitudás kell hozzá, hogy kiszúrjuk őket, de ha egyszer sikerül, valódi eufóriát élhetünk át.

  HIRDETÉS

  Senkitől sem várjuk el természetesen, hogy minden filmet újranézzen a titkos utalások után kutatva, ezért cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb ilyen filmekben elrejtett meglepetéseket, melyek után úgy is újra akarod majd nézni őket magadtól…😏

  1. 1 A Thor: Ragnarök az egyetlen Marvel film, amiben Doctor Strange a klasszikus jelmezben és sárga kesztyűben tűnik fel. Ez utalás az eredeti képregényre.


  2. 2 A Harry Potter és a Halál ereklyéi második részében Ron pálcájának a fénye zöldre változik – ezzel szimbolizálják a tiltott Avada Kedavra varázslatot, amit a film egyik főszereplője sem használt.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Ebben a részben szemüveg és heg nélkül láthatjuk Harry Pottert, mivel a jelenet nem a való világban játszódik, hanem a főhős lelkébe nyerhetünk betekintést, ahol nincs rossz látás és sérülés.


   • A könyvben egyébként ennél a résznél Potter teljesen meztelen, de mivel zavarban érzi magát, ruhák jelennek meg rajta.
  4. 4 A Világok harca című filmben Tim Robbins karaktere azt javasolja a főhősnek, hogy ásson egy föld alatti alagutat. Vicces, mert Tim Robbins karaktere szintén a föld alatt szökött meg az ikonikus Remény rabjai című filmben.


  5. 5 A Walter Mitty titkos élete című film főhősének választania kell, amikor megérkezik Grönlandra: piros vagy kék autó? Nem ismerős ez valahonnan?


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A Másnaposok című film egyik jelenete kísértetiesen hasonlít az ikonikus Beatles albumborítóra.


  7. 7 A Kutyaszorítóban cím filmben Steve Buscemi karakterének van egy szabálya, miszerint soha nem ad borravalót a pincéreknek. Ez ironikus, mivel a Ponyvaregény című filmben például maga is pincért játszott.


  8. 8 Az Amerika Kapitányban Nick Fury sírkövére azt a feliratot vésték, hogy „az igaz ember útja”. Ez egy szó szerinti idézet a Ponyvaregény című filmből, ami csak azért érdekes, mert mindkét szerepet Samuel L. Jackson játszotta.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A Bosszúállók: Végjáték című filmben Thor minden jelentben kesztyűt visel. Erre azért volt szükség, hogy elrejtsék a Chris Hemsworh-öt kövérré tevő kosztüm széleit.


  10. 10 A Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című film Fehér Boszorkányának jégkoronája olvadni kezd, és a mérete lecsökken, amikor elveszíti az erejét.


  11. 11 A Nyomd, bébi, nyomd című filmben a falon lévő graffiti színének változása egyértelmű utalás rá, hogy a főhős szerelembe esik.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A John Wick 2. részében a szálloda közelében lévő autók ugyanabban a helyzetben vannak, mint az 1. rész végén, bár a két jelenet elkészítése között 3 év telt el. A készítők ilyen aprólékosan próbálták bemutatni, hogy a 2 film eseményei valójában egy héten belül játszódnak.


  13. 13 Deadpool szarkasztikus viccei gyakran találják meg a karaktert játszó színészt, Ryan Reynoldsot. Például, amikor a főszereplőn kísérleteket végeztek, így szólt: „Nem akarok zöld szuperruhát!” – ez egyértelmű utalás Reynolds Zöld Lámpás filmben játszott szerepére.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Az „Az” című film második részében van egy utalás a Ragyogás című kultuszfilmre. A pillanat, amikor Beverly a mosdóban van, és egy másik ember megpróbál bejönni, elhangzik a híres mondat: „Megjött Johnny!”.


  15. 15 A Holtodiglan című film elején láthatjuk, hogy Amy több tollal ír egyszerre. Erre a naplóhamisításhoz miatt volt szüksége.


  16. 16 A Men in Black harmadik részében többször is feltűnik a második részben megismert kutya, Frank.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 17 A Vissza a jövőbe című film második részének elején Marty a „Két fenyő” nevű bevásárlóközpont parkolójában találkozik a Dokival. Miután a DeLorean-nel az egyiket kidönti, a bevásárlóközpont neve „Magányos fenyő”-re változik.


  18. 18 A párkány, amit a Doki az első részben letört, a második részben még mindig törött.


  19. 19 Bizonyára kevesen vették észre, de a Vissza a jövőbe második részében volt egy kis rejtett utalás a harmadik részre. Nézzétek csak a Doki ingjének mintáját…👀


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Ekkora hülyeséget hogy lehet leírni? Ez a Beatles és az Abbey Road ikonikus borítója. A Bee Gees-ék kapásból hárman voltak, de amúgy is, ezt a képet nem ismerni, igen komoly hiányosság.
  • 0
   Valóban? Kérlek mesélj még... (csak előtte tájékozódj, hogy ne írj baromságot, mint most)

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.