HIRDETÉS
ÉrdekességekFilmek és TV

16 titok, ami megmutatja a klasszikus hollywoodi filmek sötét oldalát

Bármikor kerül is szóba, az emberek mindig jópéldaként hozzák fel a „régi Hollywood-ot”, ami ezáltal az emberek emlékében mind a mai napig a maga klasszikus és nagyon különleges pompájában ragyog. A színfalak mögött azonban már korántsem volt ennyire vidám a helyzet, a gyerekszínészeket bántották, a stáb tagjainak pedig sokszor mérgező anyagokat tartalmazó sminkben kellett játszaniuk a kamera előtt.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 16 érdekes, és egyben megdöbbentő tényt gyűjtöttünk össze a régi Hollywoodról, ami egy kis betekintést enged a filmkészítés talán legsötétebb korszakába.

  1. 1 15 éves korában az „Óz, a csodák csodája” című film forgatás közben Judy Garland-et fogyókúrás tabletták szedésére kötelezték a rendezők. Amikor befejeződött a forgatás, Garland a tabletták rabja volt.

   insane facts about how fcked up old hollywood really was 20 photos 18

  2. 2 Joan Crawford színésznő ügynöke azt tanácsolta neki, hogy ha 25 éves kora után is a filmiparban akar dolgozni, akkor műtéti úton emeltesse ki az arccsontjait. A színésznőnek ezután eltávolították a hátsó fogait, hogy még hangsúlyosabbá tegyék az arccsontjait. A pletykák szerint Marlene Dietrich színésznő is hasonló beavatkozást végeztetett magán.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 2

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Crawford az „Életem útja” című könyvében azt írta, hogy minden héten bórsavval itatta a szemeit, hogy még jobban ragyogjanak a kamerában.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 1

  4. 4 Az 1920-as és 30-as években a forgatások közben általában azbesztet használtak, hogy megteremtsék a hóesés illúzióját. Ezért sok színész, például Steve McQueen is később megbetegedett.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 11

  5. 5 Shirley Temple, és más gyermek-színészek is elárulták, hogy amikor rosszul viselkedtek forgatás közben, akkor egy „fekete dobozba” zárták őket, ahol büntetésként kénytelenek voltak egy jégtömbön ülni.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 3

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Gene Kelly annyira leszidta Debbie Reynolds-ot az „Ének az esőben” című film táncos jelenetének forgatása közben, hogy a színésznő a zongora alá bújt sírni.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 5

  7. 7 Audrey Hepburn-nek annyira fontos volt megőriznie a jellegzetes „őzike-nézését”, hogy miután felkente a szempillaspirált, egy tűvel egyenként szétválasztotta a pilláit, hogy azok külön száradjanak meg.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 6

  8. 8 Jackie Cooper nem tudott magától sírni a Skippy című film forgatásán, ezért a rendező azzal fenyegette, hogy megöli a kutyáját, ha nem sírja el magát azonnal.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 8

   Még nincs vége, a cikk a következő oldalon folytatódik!

  9. 9 Margaret O'Brien édesanyja is sírt, amikor a „Találkozunk St. Louis-ban” című film szomorú jeleneteit forgatták, mert szerinte a másik gyerekszínész sokkal jobb volt a lányánál.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 9

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Sok régi hollywoodi filmhez egy bizonyos erkölcsi záradékot adtak, ami megtiltott a színésznőknek például, hogy teherbe essenek, mert ezzel rontanák a filmek imidzsét. Ezért például Judy Garland-ot, Lana Turner-t és Jeanette McDonald-ot is azonnal abortuszra küldték, amikor kiderült, hogy terhesek.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 9 1

  11. 11 Ebben az erkölcsi záradékban az is benne volt, hogy a meleg színészek, mint például Rock Hudson, kénytelen volt feleségül venni egy nőt, hogy a tévénézők előtt rejtve maradjon szexuális orientációja.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 10

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Judy Garlandot és Mickey Rooney-t arra kényszerítették, hogy "stimuláns tablettákat" és altatót szedjenek, hogy 72 órán keresztül folyamatosan dolgozzanak, majd mikor összeestek a fáradtságtól, néhány óra alvás után folytassák a munkájukat.

   insane facts about how fcked up old hollywood really was 20 photos 17

  13. 13 A „The Conqueror” című filmet rendkívül közel forgatták a Utah-i nukleáris kísérleti mezőkhöz, a kormány szerint azonban biztonságos volt ott forgatni. Évekkel később készült jelentés szerint a forgatáson részt vett minden embernél a rák valamilyen formája alakult ki a testüket ért sugárterhelés miatt.

   insane facts about old hollywood that show how fcked up it was 20 photos 12

  14. 14 A némafilmes Harold Lloyd épp a „Haunted Spooks”-ot forgatta, amikor az egyik díszlet bomba felrobbant a kezében. Lloyd elvesztette a jobb kezének két ujját és több hónapig vak volt.

   insane facts about how fcked up old hollywood really was 20 photos 16

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  15. 15 Az „Óz, a csodák csodája” című filmben a Margaret Hamilton jelmezéhez használt zöld festék annyira mérgező volt, hogy forgatás közben szigorú folyékony étrendet kellett követnie.

   insane facts about how fcked up old hollywood really was 20 photos 13

  16. 16 Végezetül: Buddy Ebsen volt az eredeti bádogember az „Óz, a csodák csodája” című filmben, de a sminkként használt alumínium por szinte megölte őt, így végül Jack Haley váltotta fel.

   insane facts about how fcked up old hollywood really was 20 photos 14

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A 7-est én is így csinálom. Semmi rossz nincs benne, csak még szebb lesz a szempilla.
  • 8,733
   Beszélgetésindító
   Amí] véletlenül ki nem szúrod a szemed a tűvel.
 • Ezek elmebetegek voltak akkoriban! A rendezők, a szereplők.. Felháborító, abortusz, fekete láda, kényszerházasság! Drogok..., undorító! 
  • 8,733
   Beszélgetésindító
   Na, még jó, hogy most senki sem drogozik.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.