HIRDETÉS BEZÁRÁS

15 tény a Titanic című film forgatásáról, amit valószínűleg még a legnagyobb rajongók sem tudtak

A Titanic kétségkívül egy legendás film. 200 millió dollárba, vagyis közel 60 milliárd forintba került a 194 percnyi felvétel rögzítése, aminek aztán meg is lett az eredménye: 14 alkalommal jelölték Oscar-ra, és egyetlen filmet sem adtak még le olyan sokszor a tévében, mint ezt. Kevesen tudják azonban, hogy hogyan is zajlott ennek a méregdrága filmnek a forgatása, pedig voltak érdekességek: a rendező James Cameron például nem engedte ki WC-re a színészeket, Kate Winslet pedig majdnem otthagyta a forgatást.
🔥 10 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mi magunk is nagy rajongói vagyunk ennek a kultikus filmnek, ezért örömünkre szolgált, hogy olyan tényeket gyűjthettünk össze a forgatásáról, ami valószínűleg még a legnagyobb rajongókat is nagy meglepetésként éri.

  1. 1 Rose meztelen portréját maga a rendező rajzolta.

   6130225c18af54102be54972ac

   Tudjuk jól, hogy Leonardo DiCaprio nagyszerű színész, a rajztudása azonban már kevésbé nagyszerű. A színész nem tudta volna lerajzolni Kate-t az ikonikus jelenetben, ezért ekkor James Cameron vette át a helyét: a rendező kezét láthatjuk a filmben, amint megrajzolja és tökéletesíti a lány portréját. Volt egy másik érdekessége is a jelenetnek: mivel DiCaprio jobbkezes, Cameron pedig balkezes, ezért tükrözniük kellett a felvételt.

   2011-ben egyébként egy aukción 16 ezer dollárért kelt el a filmben látható rajz.

  2. 2 Sok jelenetben láthatunk rejtett utalásokat.

   033b655ea582c0f958827e66a3

   Az éber nézők valószínűleg észrevették, hogy a filmben 2 óra 20 perckor süllyedt el a Titanic, ahogy az a valóságban is történt, de nem mindenki vette például észre, hogy Jack és Rose csókja közben Smith kapitány kezd el utoljára tapsolni. Pedig ez sem véletlen: ez igazából egy szimbólum, annak a szimbóluma, hogy a kapitányok hagyják el utolsóként a hajót, ezért Smith is utolsóként kapcsolódott be a tapsba.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Emma Thompson segítette Winsletet a meztelen jelenetnél.

   17150e59ffabc250bcc9bca91b

   A fiatal színésznő nagyon kényelmetlenül érezte magát, amiért meztelenül kellett feküdnie DiCaprio előtt, ezért a jóval idősebb és tapasztaltabb Emma Thompson sietett a segítségére, aki instrukciókat adott neki, hogyan legyen tökéletes a jelenet.

  4. 4 Az ágyban fekvő idős házaspárt valóságban is létező személyek inspirálták.

   50c5f95d2a9a5f8cf88628f947

   Az idős házaspár halál előtti csendes ölelése valószínűleg a film egyik legmeghatóbb jelenete, ami csak még szomorúbbá válik, ha megtudjuk, hogy a jelenetet létező személyek inspirálták. A nevük Isidore és ida Strauss volt.

  5. 5 Kate Winslet nem akarta a szerepet.


   Winslet soha nem álmodott arról, hogy egy ilyen nagyságrendű filmben szerepelje, ezért, amikor a film meghallgatására ment, teljesen félvállról vette az egészet, például utcai ruhában jelent meg. A lányt ezután nem hívták vissza a rendezők, ám egyszer telefonhívást kapott, hogy utazzon Los Angeles-be. Itt már rendes jelmezt kapott, és egy Jack-ket alakító színésszel (nem DiCaprio) fel is vettek néhány tesztjelenetet. Nézd meg a videóban, hogy milyen imádnivaló volt benne Kate.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Az árvizes jelenetek közben a csapat nem hibázhatott.

   e5096f52e584c94f16c0763b10

   James Cameron mindig nagyon ügyel a részletekre, ezért a hajó belső terét is a legutolsó részletekig élethűre csinálták.

   Amikor eljött a süllyedő jelenet, amikor víz tör be mindenhonnan, a rendező és a csapat is nagyon ideges volt. Idegesek voltak, mivel csak egy alkalmuk volt a jelenetek forgatására, amikor a víz bezúdul és mindent elpusztít, ezt nem tudták volna megismételni, mert nem volt elég pénz a hajó belsejének helyreállítására. Még szerencse, hogy elsőre sikerült a forgatás.

  7. 7 A színészeknek személyes úszóoktatójuk volt.

   88dd8a562db14858f66e2ef6cc

   A rendező azt akarta, hogy minden kemény és élethű legyen, még a vízben úszós jelenetek is, ezért bár Kate Winslet hetente 3-4 alkalommal is járt úszni, Cameron úgy döntött, hogy ez nem elég, ezért egy személyi edzőt is felfogadott a színészek mellé. Kate-et egyébként nem zavarta a kiegészítő úszásoktatás, sőt, még élvezte is.

  8. 8 Winslet nem vett fel hővédő ruhát.

   77d6be5318af813d6da918fb61

   A vízben úszós jelenetek közben minden szereplőn egy speciális hővédő ruha volt. Erre nagy szükség volt, hogy a színészek ne szenvedjenek hipotermiát a hideg vízben, mivel a víz, amiben úszniuk kellett, csupán 15,5 °C-os volt. Kate Winslet azonban úgy döntött, hogy az élethű élmény érdekében nem veszi fel ezt a ruhát.

   Ennek eredményeként a színésznő tüdőgyulladást kapott, és majdnem ott is hagyta a filmet, de Cameron végül rábeszélte, hogy maradjon.

  9. 9 Cameron nem engedte, hogy a színészek kimásszanak a vízből.


   A Titanic című filmnek mind a költségvetése, mind pedig a forgatási ideje nagyon elhúzódott, ami alaposan megviselte James Cameron-t. A rendező bevallása szerint különösen nehéz volt leforgatni a mentőcsónakos jeleneteket, amikor a színészeknek mindig támadt valami problémájuk, sokan pedig egyfolytában WC-re rohangáltak, ezért Cameron egy idő után egyszerűen megtiltotta nekik, hogy kiszálljanak a vízből.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Cameron több mint 150 színészt készített elő a forgatásra a legapróbb részletekig.

   b3332f5cb49e4d69bd9f047b01

   Mindannyiunknak a fejébe égtek a film szívszorító jelenetei, melyekhez Cameronnak több mint 150 színészre volt szüksége, akiknek a ruháját és megjelenését a legapróbb részletekig meg kellett tervezni.

   Cameron a berendezésekre és a ruhákra egyaránt nagyon érzékeny volt, ezért mindent úgy kellett megtervezni, mintha a filmet tényleg 1912-ben forgatták volna, az akkori trendeknek és divatnak megfelelően.

  11. 11 Az "Óceán szívének" története és sorsa.


   Ezt a fényűző ékszerdarabot, valamint annak másolásának és eladásának jogát a J. Peterman Company vásárolta meg, még a Titanic című film megjelenése előtt. A film megjelenésekor John Peterman hatalmas készleteket halmozott fel a kék színű szív alakú nyakláncokból, amit az egész világon aztán rajongók ezrei vásároltak. Legalábbis egy ideig. A kereslet azonban alábbhagyott, a cég pedig csődbe ment. A filmben használt eredeti nyakláncot is el kellett árvereznie a cégnek az adósságok megfizetése érdekében. Sajnos senki sem tudja, hogy most hol lehet.

   A film megjelenése után és a J. Peterman Company vállalat csődbemenése után az Asprey & Garrard ékszergyártó cég is elkészítette a filmben látott ékszert, valódi drágakőből, amit aztán 1,4 millió dollárért értékesítettek egy aukción. A nyaklánc mai napig a Charleston-i Nemzeti Hajózási Múzeumban található.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 A főszereplők jelmezeit is sok pénzért adták el.

   c4d11b56ac8210e4e0865b2f98

   John Peterman, aki az Óceán szíve nyaklánc jogait megszerezte, a főszereplők jelmezeire is rá tette a kezét. Megvette például többek között Kate rózsaszín ruháját, a gyöngyös estélyi ruháját, Jack gyapjú mellényét és kordbársony nadrágját is.

   Ezeket Peterman később aukciókon értékesítette, ahol a rózsaszínű ruháért 11,5 ezer dollárt, az esélyiért 2000 dollárt, Jack dolgaiért pedig 9 ezer dollárt kapott.

  13. 13 Az idős hölgy piros körömlakkja csak véletlen.

   90a3fd5af3841147d125128c37

   Mint azt Billy Zane (Rose gazdag vőlegényét játszó színész) is megjegyezte, Cameron nagyon igényes és szigorú volt a forgatás közben. Ennek ellenére még maga Cameron sem tudott ellenállni Gloria Stewart varázsának, aki az idős Rose-t játszotta a filmben. Amikor a Gloria a korlátra mászott a jelenthez, Cameron hirtelen megszakította a forgatás, majd így szólt: ,,Gloria, mi ez a vörös körömlakk?" A színésznő már épp kezdte kimagyarázni magát, amikor Cameron félbeszakította: ,,Nem számít, tetszik!".

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 A csapat egy évig dolgozott, hogy létrehozzon egy antik holmikat.

   d909e7520ba18fca120a1cab97

   James Cameron méregdrága filmjének legköltségesebb elemei kétségkívül azok az antik ruhák és dekorációk voltak, amiknek a létrehozása rengeteg időbe került. A tervezők egy évet töltöttek azzal, hogy gondosan tanulmányozzák és létrehozzák az 1912-ben használt bútorokat és ruhadarabokat, hogy a film minél inkább történelmileg pontos lehessen. A rendező azonban fittyet hányt ezekre a méregdrága antik ruhákra, és mint azt már említettük korábban, órákig úsztatta bennük a színészeket a hideg vízben.

  15. 15 A filmnek van egy alternatív befejezése.


   Mint arra mindenki emlékszik, az eredeti film az időse Rose-zal rázul, aki a korlát szélére állva a vízbe dobja az Óceán szíve nyakláncot, ami gyönyörű zene kíséretében végül a mélybe süllyed. Létezik azonban egy alternatív befejezése is a filmnek. Nem áruljuk el, hogy mi, nézd meg magad a fenti videón!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

10 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ki kellene a köztudatból törölni ezt a "X dolog, amit úgysem tudtál erről a filmről"Tudtam b+. Meg nem tudom mennyire meglepő, qrva sokan tudták. Nem te vagy az egyetlen... hülye.
 • A címek telepontozása helyett, talán a helyesírásra kellett volna ügyelni...
 • "Ennek eredményeként a színésznő tüdőgyulladást kapott, és majdnem ott is hagyta a filmet, de Cameron végül rábeszélte, hogy maradjon." - Na ja. Megmutatta a szerződést, mi lesz, ha lelép. Ilyen sületlenséget...
 • 9,109
  Létrejött!Első hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  Az a rajzolt kép egyáltalán nem hasonlít Kate Winsletre.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.