HIRDETÉS BEZÁRÁS

11 színész, akik komoly sérüléseket szenvedtek a forgatások alatt

Ezek nem megjátszott fájdalmak voltak.

  Egy nagy költségvetésű film forgatása közben a színészek gyakran vannak veszélynek kitéve még akkor is, ha a legveszélyesebb jeleneteket egyébként kaszkadőrökkel forgatják. Egy látszólag kevésbé veszélyes jelenet is képes ugyanis fizikai fájdalommal járni, olykor pedig akár törött csontokat is okozhat. Ez pedig csak még veszélyesebb, ha maguk a színészek is vakmerőek.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 11 olyan színészt gyűjtöttünk össze, akik nem féltek kockáztatni az életüket és szó szerint a vérüket adták azért, hogy elnyerjék a nézők szívét.

  1. 11 Channing Tatum: Foxcatcher (2014)

   A „Foxcatcher” című dráma forgatásán a birkózó Mark Schultz szerepében láthatjuk Tatumot. Ebben a jelenetben a színésznek a tükörbe kellett volna fejelnie, amit a biztonság kedvéért védőplexivel is lefedtek. A színész azonban annyira belemerült a szerepbe, hogy háromszor olyan erővel fejelt a tükörbe, mint kellett volna, amitől nemcsak a tükör tört szét, hanem a saját fejét is szétvágta. Az ebben a jelenetben látható vér tehát nem művér. A színész maga sem érti, hogy történhetett ez.

  2. 10 Sylvester Stallone: Rambo – Első vér (1982)

   A jelenetben Stallone karaktere kénytelen volt leugrani egy szikláról, hogy így szökjön meg az üldözői elől. A jelenet nehézsége ellenére a színész nem engedte, hogy kaszkadőrök helyettesítsék. Ennek az lett az ára, hogy két bordája is eltört. A törött bordák ellenére a színész folytatta a forgatást.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 9 Leonardo DiCaprio: Django elszabadul (2012)

   DiCaprio több sérülést is szerzett már a pályafutása során. Az egyik legemlékezetesebb kétség kívül a „Django elszabadul” forgatásán történt, ahol a dühös rabszolgatartó szerepében az volt a feladata, hogy keményen az asztalra csapjon. Igen ám, véletlenül nem az asztalra, hanem egy kristályserlegre ütött rá. A színész a vér és az elviselhetetlen fájdalom ellenére nem esett ki a szerepből és folytatta a jelenet forgatását. A forgatás után több öltéssel varrták össze a kezét.

  4. 8 Gerard Butler: Mavericks – Ahol a hullámok születnek (2012)

   A professzionális szörfös szerepe majdnem az életébe került a színésznek. A hitelesség kedvéért visszautasította, hogy kaszkadőrökkel forgassák az óriás hullámos jelenetet, ám ennek az lett a vége, hogy az egyik erős hullám ledöntötte őt a deszkáról és több percet töltött a víz alatt, mielőtt sikerült megmenteni őt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 7 Viggo Mortensen: „A Gyűrűk Ura”

   A „Gyűrűk ura” második részének egyik legdrámaibb pillanata, amikor Gimli, Legolas és Aragorn arra a következtetésre jut, hogy meghaltak a hobbit barátaik. Az Aragornt játszó Mortensen a fájdalom hitelesebb kimutatása végett belerúgott az egyik ork sisakba. Ez azonban nem egy pehelykönnyű dolog volt, ezért a színész két lábujját is eltörte a mutatvány közben. A rúgást követő ordítás tehát nem megjátszott volt, ezt a színész valódi fájdalma hozta elő.

  6. 6 Jackie Chan: Balhé Bronxban (1995)

   Összeszámolni is lehetetlen, hogy hány sérülést szerzett Jackie Chan a pályafutása során. Az egyik legnagyobb sérülését azonban kétségkívül a „Balhé Bronxban” című film forgatásán szerezte a fentebb látható ugrás közben. A rosszul felmért ugrás közben eltört a színész bokája, nyílt törése volt az egyik ujján, és sérült továbbá a lába és a csípője is. Ennek ellenére folytatta a forgatást, még később, a begipszelt lábával is, csak trükköt használt: tornacipő mintájúra festette a gipszet.

  7. A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.