HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 Simpson család-prófécia, amik valóra váltak, és amiket nem lehet megmagyarázni

A rendezőjük nem véletlenül Marty McFly?

  Matt Groening, az ikonikus „Simpsons” és a „Futurama” alkotója nemrég ünnepelte 70. születésnapját. Nélküle nemcsak egy hatalmas popkulturális réteg hiányozna, de rengeteg vita, összeesküvés-elmélet és misztikum sem kapcsolódna élete fő művéhez, a Simpsons családhoz.

  HIRDETÉS

  A Simpsons családban rejlő jóslatokról szóló pletykák már évtizedek óta keringenek, és a 70. születésnap alkalmából a Liked.hu összegyűjtött tíz olyan jóslatot a sorozatból, amelyek tényleg valóra váltak.

  10. Háború Szíriában

  Simpsons joslatok 010

  A „The Simpsons” 12. évadának 14. epizódjában, a „Young Talent”-ben, amely 2001-ben került adásba, Bart és osztálytársai a „The Party Posse” nevű népszerű fiúbandában énekelnek. Kiderül, hogy a bandát az amerikai kormány hozta létre, hogy befolyásolja a diákok elméjét és besorozza őket az amerikai hadseregbe.

  Az egyik klipben Bart és társai az amerikai légierő vadászgépein repülnek, majd bombázzák az arab katonáknak tűnő embereket, akiknek a technikáján a 20. század eleji Szíriai Köztársaság zászlaja látható. Ugyanezt a zászlót tíz évvel az epizód sugárzása után kezdte el használni a szíriai ellenzék a polgárháború idején, ami 2014-ben az amerikai csapatok bevonulásához vezetett az országban.

  9. Független Texas

  Simpsons joslatok 009

  A „Simpsons”-ban gyakran szerepelnek epizódok, amelyekben a szerzők a közeli jövőről fantáziálnak. A 2011-es „Holidays of Future Passed” című epizódban, amely 2041-ben játszódik, a repülőtéren egy táblán a következő felirat látható: „Független Texasi Köztársaság”. Tekintettel Texasban a közelmúlt eseményeire, ahol az állam vezetése megtagadta Biden követeléseinek teljesítését, ez a jövőkép meglehetősen realisztikusnak tűnik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. The Shard felhőkarcoló

  Simpsons joslatok 008

  Egy másik jövőbeli epizódban egy meglehetősen furcsa részlet tűnik fel. A „Lisa házassága” című epizódban, amely 1995-ben került adásba, a felnőtt Lisa Simpson 21. századi londoni látogatása során a háttérben balra látható a The Shard felhőkarcoló. A projekt csak 2000-ben került kidolgozásra, az építkezés pedig 2009 és 2012 között zajlott.

  7. Támadás Siegfried és Roy ellen

  Simpsons joslatok 007

  Az 1993-as epizódban röviden feltűnik Günther és Ernst, a híres vadállatidomárok, Siegfried és Roy nyilvánvaló paródiája. Egy ponton Günther és Ernst fehér tigrisének az irányítása kicsúszik a kezük alól és megtámadja őket. Tíz évvel később, 2003-ban egy hasonló tragédia történt a valódi idomárokkal is. Siegfried és Roy előadása közben a Montecore nevű fehér tigris majdnem megölte az egyik gondozóját.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. A Világkereskedelmi Központ elleni támadás

  Simpsons joslatok 006

  A „New York vs. Homer Simpson” című, 1997-es epizódban egy rövid pillanatra feltűnik egy magazin címlapja, amely 9 dollárért kínál New York-i látogatást. A város egyik szimbólumaként a háttérben a Világkereskedelmi Központ tornyai láthatók. A 9 dolláros ár és a tornyok sziluettje, amelyek a 11-es számra emlékeztetnek, baljóslatúan utalnak a tragédia dátumára, amelyre négy évvel később kerül sor.

  Ne feledjük, hogy az Egyesült Államokban a dátumot általában a hónap elé teszik, ezért a merényletre gyakran 9/11-ként hivatkoznak. Emlékeztetőül, 2001. szeptember 11-én két, terroristák által irányított repülőgép csapódott be a New York-i Világkereskedelmi Központ tornyaiba.

  5. Trump elnöksége

  Simpsons joslatok 005

  Amikor ez az epizód 2000-ben adásba került, senki sem gondolta volna, hogy Donald Trump milliárdos valaha is az USA élére áll. Ezért egy jövőbeli epizódban, ahol Lisa Simpson lesz Amerika elnöke, viccesen azt mondják, hogy ő Trumpot követi a poszton.

  2016-ban ez a vicc hirtelen valósággá vált, és a híres üzletember lett az Egyesült Államok 45. elnöke. Érdekesség, hogy ebben az epizódban Lisa Simpson öltözete pontosan megegyezik Kamala Harris, az ország későbbi alelnökének beiktatási ruhájával, amit Joe Biden beiktatása alkalmából viselt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.