HIRDETÉS

Egy brit forgatókönyvíró berágott, amiért nincsenek fekete bőrű színészek a Csernobil című sorozatban

Az HBO 5 epizódból álló minisorozatának igazi erőssége, hogy a pillanat tört része alatt a legkülönfélébb reakciókat képes kiváltani a tévénézőkből. Míg legtöbbünket rendre sokkolnak a benne látható jelenetek, addig a brit forgatókönyvíró, Karla Marie Sweet egy érdekes összefüggésre lett figyelmes. Karla ugyanis a sorozat nézése közben felfigyelt rá, hogy az HBO mintha szándékosan, rasszizmus jelleggel mellőzné a sorozatból a színes bőrű színészeket. Problémáját a Twitter fiókján is elpanaszolta a nagyvilággal - valószínűleg nem kellett volna.


Forrás: HBO

Néha jobb előbb gondolkodni és csak aztán beszélni. Ezt a mondást erősítette meg a brit forgatókönyvíró, Karla Marie Sweet története is, aki elmondása szerint nagyon csalódott, és elszomorítja őt, hogy egy olyan népszerű, hatalmas nézettséggel rendelkező sorozat úgy tesz, mintha a feketék nem is léteznének. Karla értetlenül állt a jelenség előtt, hogy habár olyan sok tehetséges színes bőrű színész található a világon, ezek közül mégsem kapott helyet egyik sem a sorozatban.

Forrás: Twitter

Az egyébként maga is színes bőrű forgatókönyvírónőt végül a Csernobil című sorozat Posztszovjet államaiban élő rajongói igazították helyre, akik felhívták rá a művésznő figyelmét, hogy mivel a Szovjetunió nem vett részt a rabszolga-kereskedelemben, ezért nem igazán voltak színes bőrű emberek ekkoriban a Szovjetunió területén. Miután elmondása szerint sok homofób és rasszista reakció is érkezett a felvetésére, Karla végül kénytelen volt zárolni Twitter fiókját, ami így most már csak az előzetesen jóváhagyott felhasználók számára elérhető.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!