HIRDETÉS

Egy brit forgatókönyvíró berágott, amiért nincsenek fekete bőrű színészek a Csernobil című sorozatban

Az HBO 5 epizódból álló minisorozatának igazi erőssége, hogy a pillanat tört része alatt a legkülönfélébb reakciókat képes kiváltani a tévénézőkből. Míg legtöbbünket rendre sokkolnak a benne látható jelenetek, addig a brit forgatókönyvíró, Karla Marie Sweet egy érdekes összefüggésre lett figyelmes. Karla ugyanis a sorozat nézése közben felfigyelt rá, hogy az HBO mintha szándékosan, rasszizmus jelleggel mellőzné a sorozatból a színes bőrű színészeket. Problémáját a Twitter fiókján is elpanaszolta a nagyvilággal - valószínűleg nem kellett volna.


Forrás: HBO

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Néha jobb előbb gondolkodni és csak aztán beszélni. Ezt a mondást erősítette meg a brit forgatókönyvíró, Karla Marie Sweet története is, aki elmondása szerint nagyon csalódott, és elszomorítja őt, hogy egy olyan népszerű, hatalmas nézettséggel rendelkező sorozat úgy tesz, mintha a feketék nem is léteznének. Karla értetlenül állt a jelenség előtt, hogy habár olyan sok tehetséges színes bőrű színész található a világon, ezek közül mégsem kapott helyet egyik sem a sorozatban.

Forrás: Twitter

Az egyébként maga is színes bőrű forgatókönyvírónőt végül a Csernobil című sorozat Posztszovjet államaiban élő rajongói igazították helyre, akik felhívták rá a művésznő figyelmét, hogy mivel a Szovjetunió nem vett részt a rabszolga-kereskedelemben, ezért nem igazán voltak színes bőrű emberek ekkoriban a Szovjetunió területén. Miután elmondása szerint sok homofób és rasszista reakció is érkezett a felvetésére, Karla végül kénytelen volt zárolni Twitter fiókját, ami így most már csak az előzetesen jóváhagyott felhasználók számára elérhető.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


  • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.