HIRDETÉS
ÉrdekesFilm

A Csernobil című sorozat alkotói megmutatták, hol és hogyan forgatták minden idők legjobbra értékelt televíziós műsorát

Az HBO legújabb minisorozatának első részét május 6-án vetítették, és kevesebb mint egy hónap elég volt hozzá, hogy a világ legnagyobb filmadatbázisán, az IMDB.com-on példátlan (10-ből 9,7-es) nézői értékeléssel minden idők legjobb televíziós műsorává váljon - olyan nagyágyúkat maga mögé utasítva, mint a Trónok harca, a Totál szívás vagy épp a Sherlock című sorozat. Az 5 epizódból álló minisorozatban a történelem legsúlyosabb ember okozta katasztrófájával, a csernobili atomerőmű-balesettel ismerkedhetünk meg úgy, mint eddig még sohasem.

  Forrás: IMDB tévéműsor toplista

  1. 1 A sorozat aprólékosan bemutatja, hogy milyen árat kellett fizetnünk az 1986 áprilisában történt borzalmakért: 350 ezer embernek kellett örökre elhagynia az otthonát, közel 600 ezer ember vett részt a mentési munkálatokban és a baleset évében mintegy 236 embert diagnosztizáltak akut sugárbetegséggel.


  2. 2 A Szovjetunió vezetősége mindent megtett, hogy eltitkolja a világ elől a balesetet és annak következményeit, ezért a megbízható információk hiánya miatt a balesetet követő években számos mítosz és tévhit látott napvilágot.


  3. 3 Korábban is láthattunk már csernobili atomerőmű-balesetet feldolgozó sorozatokat, ám egyiket sem övezte akkora érdeklődés, mint az HBO új minisorozatát.


  4. 4 A legtöbb film és sorozat persze inkább a zombi mutánsok és a baleset miatt létrejött szörnyekkel kapcsolatos mítoszokat és tévhiteket igyekezett meglovagolni, mintsem a baleset tényleges körülményeit bemutatni.


  5. 5 Az HBO új minisorozatában a tévénézők azonban most olyan képet kaphattak a balesetről, mintha ők maguk is ott lettek volna a Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben 1986. április 26-án.


  6. 6 A sorozat készítői mindent megtettek, hogy a lehető legélethűbb módon mutassák be a történteket és adják vissza annak hangulatát. Elmondásuk szerint azt akarták elérni, hogy ha a posztszovjet államok lakói végignézik az epizódokat, akkor úgy érezzék magukat, mintha egy időgépbe csöppentek volna.


  7. 7 A tévénézők vélhetően ezért, a sorozat realizmus jegyében történt forgatása miatt adtak ilyen magas osztályzatot az internetes felületeken – ám ezt a pontosságot nem volt könnyű megteremteni.


  8. 8 A megfelelő forgatási helyszínek, a dekorációk és háztartási cikkek megtalálása és beszerzése sok időt vett igénybe, ezért ennek az 5 epizódnak a létrehozása is több mint 2 évig tartott.


   Még nincs vége, folytatás a következő oldalon!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Ezek is érdekelhetnek

Mi a reakciód?

3 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Nagyon jó lett,de eredeti orosz hanggal,angol felirattal lett volna igazán bombasztikus!Persze tudom,hogy HBO produkció,és ez nehezen kivitelezhető lett volna,de mégis "tájidegen" az angol szó.Viszont legalább néger nincs benne,ahogy egy "afrobrit" színésznő elvárta volna! :-D
 • Leszámítva a sajnálatos igazságot, amiről a film szól, a sorozat kiváló alkotás, egyelőre nem tudok vele betelni, egymás után nézem újra és újra. Kiváló színészi, rendezői , stáb, stb munka.  Még ilyet...
 • A legjobb sorozat amit valaha láttam! Egyszerűen elképesztő az a  valósághű  történelmi ábrázolás amit a sorozat elkészítői véghez vittek. Eddig tízszer néztem meg. Akkoriban én kint dolgoztam és április 26-án reggel 9 körül repültünk el a térség felett , a Moszkva-Budapest repülőjáraton ültem, szerencsére 10  ezer méter magasan.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni