HIRDETÉS

A Csernobil című sorozat alkotói megmutatták, hol és hogyan forgatták minden idők legjobbra értékelt televíziós műsorát

Az HBO legújabb minisorozatának első részét május 6-án vetítették, és kevesebb mint egy hónap elég volt hozzá, hogy a világ legnagyobb filmadatbázisán, az IMDB.com-on példátlan (10-ből 9,7-es) nézői értékeléssel minden idők legjobb televíziós műsorává váljon - olyan nagyágyúkat maga mögé utasítva, mint a Trónok harca, a Totál szívás vagy épp a Sherlock című sorozat. Az 5 epizódból álló minisorozatban a történelem legsúlyosabb ember okozta katasztrófájával, a csernobili atomerőmű-balesettel ismerkedhetünk meg úgy, mint eddig még sohasem.


Forrás: IMDB tévéműsor toplista

HIRDETÉS
HIRDETÉS
 1. 1 A sorozat aprólékosan bemutatja, hogy milyen árat kellett fizetnünk az 1986 áprilisában történt borzalmakért: 350 ezer embernek kellett örökre elhagynia az otthonát, közel 600 ezer ember vett részt a mentési munkálatokban és a baleset évében mintegy 236 embert diagnosztizáltak akut sugárbetegséggel.


 2. 2 A Szovjetunió vezetősége mindent megtett, hogy eltitkolja a világ elől a balesetet és annak következményeit, ezért a megbízható információk hiánya miatt a balesetet követő években számos mítosz és tévhit látott napvilágot.


 3. 3 Korábban is láthattunk már csernobili atomerőmű-balesetet feldolgozó sorozatokat, ám egyiket sem övezte akkora érdeklődés, mint az HBO új minisorozatát.

  instagram
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 4. 4 A legtöbb film és sorozat persze inkább a zombi mutánsok és a baleset miatt létrejött szörnyekkel kapcsolatos mítoszokat és tévhiteket igyekezett meglovagolni, mintsem a baleset tényleges körülményeit bemutatni.


 5. 5 Az HBO új minisorozatában a tévénézők azonban most olyan képet kaphattak a balesetről, mintha ők maguk is ott lettek volna a Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben 1986. április 26-án.


 6. 6 A sorozat készítői mindent megtettek, hogy a lehető legélethűbb módon mutassák be a történteket és adják vissza annak hangulatát. Elmondásuk szerint azt akarták elérni, hogy ha a posztszovjet államok lakói végignézik az epizódokat, akkor úgy érezzék magukat, mintha egy időgépbe csöppentek volna.


 7. 7 A tévénézők vélhetően ezért, a sorozat realizmus jegyében történt forgatása miatt adtak ilyen magas osztályzatot az internetes felületeken – ám ezt a pontosságot nem volt könnyű megteremteni.


 8. 8 A megfelelő forgatási helyszínek, a dekorációk és háztartási cikkek megtalálása és beszerzése sok időt vett igénybe, ezért ennek az 5 epizódnak a létrehozása is több mint 2 évig tartott.


  Még nincs vége, folytatás a következő oldalon!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!One comment -

 • Szia, guest
 • Nagyon jó lett,de eredeti orosz hanggal,angol felirattal lett volna igazán bombasztikus!Persze tudom,hogy HBO produkció,és ez nehezen kivitelezhető lett volna,de mégis "tájidegen" az angol szó.Viszont legalább néger nincs benne,ahogy egy "afrobrit" színésznő elvárta volna! :-D
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.