21 lényeges részlet a kedvenc filmjeinkből, amik felett mindannyian átsiklottunk korábban

A tapasztalt mozinézők valószínűleg észrevették, hogy a filmek tempója alaposan felgyorsult az utóbbi évtizedekben. Napjainkban egy átlagos film körülbelül 3000 jelenetből áll, melyek 2-10 másodpercenként váltakoznak. Ez abból a szempontból mindenképpen jó, hogy ez a rengeteg jelenet több ezer lehetőséget teremt a filmrendezőknek arra, hogy különféle easter egg-eket (meglepetéseket) csempésszenek bele a filmekbe, melyek felett a mozinézők 99,9%-a biztos, hogy átsiklik első alkalommal.

Mi most felkutattuk azt a 0,1%-ot, akiknek sikerült észrevenniük azokat a filmekben elrejtett apró, de lényeges meglepetéseket, amik felett mindenki más elsiklott. Hogy hogy csinálták…azt igazság szerint mi magunk sem értjük (talán 100-szor nézték meg ugyanazt a filmet), de izgalmas felfedezéseiket csokorba szedtük és elhoztuk nektek, hogy mindenki pótolhassa azt, amiről lemaradt.


 1. 1 A Jim Carrey-féle Truman Showban a színész D-vitamint eszik a reggeli mellé.


  Normális esetben ezt az emberek a napfény által szívják magukba, de Truman sosem láthatta a napot, hiszen egy filmstúdióban éli az életét. Ez előre vetíti a film végkifejletét.

 2. 2 A 2009-es animációs horror filmben, a Coraline és a titkos ajtóban Mr. Bobinsky egy csernobili emlékmedált visel.


  A csernobili atomkatasztrófa alkalmából kibocsájtott szovjet hős medálon az áll, hogy a „takarításban részt vett munkájáért”.

 3. 3 Kiderült, hogy a kutyát, amit John Wick az első film végén örökbe fogad, épp tervezték elaltatni. John tehát megmentette őt a haláltól.


 4. 4 A Toy Story 3. részében Buzz Lightyear-be tett elemeket ugyanaz a BNL gyártja, ami a robotokat a Wall-E című animációs filmben.


 5. 5 A Bébi úr című animációs filmben Tim pólójának a száma 01-ről 02-re változik a kistestvére születése után. Ennek célja, hogy egyértelműsítse a nézőkben, hogy már nem ő a legfontosabb a szüleinek.


 6. 6 A Titanic című film azon jelenete, amiben Jack elsétál a fedélzeten a két férfi mellett, akik a „Peonza” nevű játékkal játszó kisfiú figyelik, egy valóban létező fotón alapul.

  fox

 7. 7 Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című filmben Howard Stark azzal viccelődik, hogy Hydra nem támadna meg egy zsebkéssel. A film vége felé a Hydra ügynökök épp ezt csinálják.


 

 

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.