Harry potter érdekességek

20 részlet a Harry Potterből, ami láttán azt fogod mondani: “Hogy nem vettem ezt észre korábban?”

A Harry Potter életéről szóló filmeket és könyveket gyakorlatilag a végtelenségig lehetne tanulmányozni, hiszen annyi apró utalás és titok rejtőzik bennük, hogy sosem érnénk a végére. Ennek köszönhető többek közt, hogy még azok, akik százszor olvasták vagy nézték végig a filmeket, minden alkalommal találhatnak valami új és meglepő részletet ebben a lenyűgöző történetben.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál mi is nagy rajongói vagyunk a fiatal varázsló történetének, de ennek ellenére majdnem dobtunk egy hátast, amikor elolvastuk a most következő érdekességeket, amiket az internetezők osztottak meg a sagaval kapcsolatban.

 1. 1 Azt gondolhatnánk, hogy Petunia néni valamilyen ételt főz ebben a jelenetben, pedig aki olvasta az első könyvet, az tudja, hogy valójában befesti Dudley régi ruháit, hogy Harry hordhassa őket az iskolában.


 2. 2 A harmadik részben minden alkalommal, amikor Hermione a semmiből tűnik fel az osztályteremben, láthatjuk a nyakában az időnyerőt, amit azonnal el is rejt.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 A jelenet, amelyben Voldemort átöleli Dracót a Halál ereklyéi végén, teljesen rögtönzött. Ezért olyan meglepett Draco.


 4. 4 Az „Azkabani fogoly”-ban a Kövér hölgy portréja mellett egy festmény lóg, mely a film rendezőjének, Alfonso Cuarona-nak a feleségét és a lányát ábrázolja.


 5. 5 A Félvér hercegben, amikor Horatius Lumpsluck székké változik, a cipője látható marad.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Tom Felton (Draco Malfoy) színész nagyapja, a híres geofizikus, Nigel Anstie szerepelt egy cameo-szerep erejéig az első filmben. Tanárt játszott.


 7. 7 Az utolsó jelenetekben látszik, hogy Harry sebhelye már alig látható. Ez utalás a könyvsorozat utolsó sorára: ,,A sebhelye tizenkilenc éve nem fájdult meg. Minden rendben volt körülötte."


 8. 8 Rafe Fiennes (Voldemort) külön kérte, hogy adjanak egy kis kampót a pálcája végéhez, hogy könnyebben tudja mozgatni és ne essen ki a kezéből.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Gilderoy Lockhart kiengedi a tündérmanókat, Hermione az egyetlen, aki azonnal lelöki a könyveit az asztalról, mert tudja, hogy azok mindent tönkretesznek, amit csak meglátnak.


 10. 10 A bölcsek kövében Harry sebhelye nem Piton tekintete miatt kezd égni, hanem azért, mert Mógus professzor, akinek a tarkóján Voldemort rejtőzött, épp elfordította a fejét.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
24
2 hozzászólás, 24 pont

Szólj hozzá!

2 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!