HIRDETÉS

17 hollywoodi mozifilm, amiben orbitális logikai paradoxont felejtettek a készítők

Kedvenc filmjeink közben legtöbbször annyira magával ragad azok története, hogy észre sem vesszük az azokban felejtetett kisebb-nagyobb hibákat. Pedig van belőlük bőven, és ahogy azt az alábbi lista is remekül szemlélteti, még a leghíresebb hollywoodi mozifilmek is csak úgy dúskálnak az értelmezhetetlen és megmagyarázhatatlan logikai paradoxonokban.


HIRDETÉS
 1. 1 Armagedon (1998)


  Logikusabb és könnyebb is lett volna az asztronautákat megtanítani fúrni, mint néhány olajfúrótornyon dolgozó munkást kiképezni asztronautának. Mikor Ben Affleck erre rávilágított, Michael Bay elküldte őt melegebb éghajlatra.

 2. 2 Lara Croft: Tomb Raider (2001)


  Angelina Jolie majd két órán át azon fáradozik a képernyőn, hogy elpusztítsa a fény háromszögét, mielőtt még az rossz kezekbe kerülhetne. Annál is érdekesebb persze, hogy miután sikeresen megtalálja a műtárgy egyik felét, a film kétharmadát azzal tölti utána, hogy megtalálja és elpusztítsa a másik felét is, pedig a háromszöget csak a két különálló részt egyesítve lehetett volna pusztító célokra használni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Toy Story (1995)


  Ha Buzz tényleg úgy gondolja, hogy ő egy igazi asztronauta, akkor miért szilárdul meg az emberek jelenlétében?!

 4. 4 Gravitáció (2013)


  Amikor Kowalski megkéri Stone-t, hogy engedje el őt, mert a kábel nem fogja megtartani mindkettőjüket, valójában egy teljesen abszurd szituáció zajlik le, mivel az űrben vannak és nincs gravitáció, ami miatt kicsit is nehezebb lett volna két embert megtartani, mint egyet.

 5. 5 Másnaposok (2009)


  Egy szállodában és kaszinóban szinte minden egyes négyzetcentiméter be van kamerázva, ezért a fiúknak nem lett volna esélyük felvinni Dougot a tetőre anélkül, hogy valaki észre ne vette volna, amit csinálnak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A Da Vinci-kód (2006)


  Nem kellett volna kitalálni a cryptex zárjának kombinációját, elég lett volna lefagyasztani, melynek következtében a benne lévő ecet (ami erőszakos felnyitás esetén megsemmisítette volna a benne található papírt) megfagyott volna, és nyugodtan szét lehetett volna feszíteni az egészet.

 7. 7 Hétköznapi vámpírok (2014)


  A vámpíroknak nincs tükörképük, ez tiszta sor, viszont, ahogy a kezükben lévő tárgyak (mint például a képen a csésze és a fakanál) úgy a ruháiknak is látszódniuk kellett volna a tükörben.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 8 Az acélember (2013)


  Ha Superman immunis minden fegyverre és megvágni sem lehet, akkor vajon hogyan borotválkozik?! Egyes jelenetekben szakállal, majd újra megborotválva láthatjuk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Hamupipőke (2015)


  A hamupipőke sztorija igen egyértelmű: éjfélkor minden visszaváltozik. A lovak egerekké, a báli ruha rongyokká, stb. Egy kérdés nem világos: az üvegcipő miért marad üvegcipő?!

 10. 10 A Hangya (2015)


  A hangya című filmben többször is hallhatjuk, hogy a kicsinyítés ellenére a súlya nem változik. Ha ez tényleg így lenne, akkor a hangyák nem lettek volna képesek megtartani a főhősünket.

  Még nincs vége, folytatás a következő oldalon!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
17
40 hozzászólás, 17 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Superman. Képregényben az űrjárgánya egy kis darabkáját használja borotválkozásra. Lézerszemeivel és egy darab fémmel borotválkozik.
 • Gravitáció. A cikk írójának fogalma sincs, mi az a forgatónyomaték. És hogy annál igenis számít a tömeg (nem a súly, hanem a tömeg) És egy gyorsuló tárgyon kötélen lógva, amikor a gyorsulás mondjuk érintőirányú, igenis komoly erők hatnak. Márpedig ha egy fölkörüli pályán lévő tárgy gyorsul, akkor az távolodik a Földtől, és aki a Föld felé "lóg" egy kötélen, azt bizony húzza a centripeta. És nem a gravitáció. Általános tévhit, hogy egy bolygó körül keringő objektumom azért van súlytalanság, mert nem hat rá a bolygó gravitációja. Jelen esetben a Földé. Csókolom! Akkor a Hold mitől marad itt, mikor ezerszer messzebb van, mint az űrállomás? De igen, van gravitációs vonzás, de az ebből adódó erőt kikompenzálja a pályán keringő állomás körpálya gyorsulása. Ha a kettő egyenlő,. súlytalanság van, hisz az erők eredője nulla. És nem az erők nullák. Ha ebből a "nyugalmi" állapotból kimozdítjuk a tárgyat, akkor ez az erőegyensúly felborul, és valamelyik győzni fog. Ha a gravitáció, akkor az egész hóbelebanc lezuhan, ha a kifele ható erő, akkor távolodik a Földtől. 
 • Az Armageddon-ban, mikor végeznek a fúrással, és húzzák ki a fúrószárakat a srác hanyagul a többi tetejére hajít egyet... de mégis hogyan??? NINCS GRAVITÁCIÓ!!!
  • Igazad van :D Eléggé összevissza van mert mikor dolgoznak az aszteroidán (fúrnak, járkálnak, meg az űrhajót is javítja a csaj) tökéletes földi gravitáció van, mintha nem az űrben lennének :D de amikor Ben Affleckék átakarnak ugratni a szakadékon nulla gravity :D csak aki a talajon van az gravitááááál :D
 • Buzz játékká változik, mert ő az, csak nem tudja. A vámpíroknak a ruhája sem látszik a tükörben, nem a bőrük miatt nincs tükörképük. Az Acélember az egyik DCanimációsban látható hogy hogyan borotválkozik, nem borotvával. Engem lekötött a cikk. Tetszett.
 • "...mivel az űrben vannak és nincs gravitáció, ami miatt kicsit is nehezebb lett volna két embert megtartani, mint egyet."No ez bosszantóan nagy hülyeség. A szerző kissé keveri a szezont a fazonnal. Teljesen mindegy hogy az űrben vagy vagy nem vagy az űrben, gravitáció (tömegvonzás) van.  A gravitáció nem keverendő a súlytalanság állapotával, amiben akkor vannak az asztronauták, amikor valamely égitest körüli pályára állnak. Csak kicsit kérném utánaolvasni pls.
 • 15. Az egész erőszakoakodás azért történt, mert Marty megkavarta az idővonalat. Az eredeti idővonal szerint az erőszakoskodás pillanatában Lorraien már fülig szerelmes volt George-ba, és valószínűleg bent táncoltak a bálteremben.
 • Az űrben hogyne lenne gravitáció  , ha nem lenne akkor a hold se keringene a földkörül vagy a föld a nap körül .    Súlytalanság van de az nem a gravitáció hiánya miatt van .
  • Nincs itt semmiféle keveredés, maximum te nem vagy tisztában a fogalmakkal. A filmben több esetben is gigantikusakat hibáznak ezzel, ennek külön fóruma is van, gyakorlatilag a mostani Marvel filmek között ez a leglogikátlanabb, kidolgozatlanabb. Semmiféle maguk által felállított szabályt nem követnek, ami egy élvezhetetlen káoszba torkollik.
 • Hamupipő ruházata ugyanúgy valamiből lett varázslattal szebb cucc mint a lovak az egerekből, hintó a tökből, tehát valamiből lett más, és az visszaváltozott éjfélkor. Az üvegcipő viszont nem átalakított cipő volt, hanem ajándék, tehát éjfélkor nem volt mivé visszaváltoznia
 • Végülis annyira érdektelen ez a néhány kiragadott részletecske. Fölösleges “okoskodás”,  a szórakoztató filmek egyike sem azzal a céllal készül hogy a tudomány rejtelmeit kutassa. 🙄😉 
 • Nem!!! A filmben azt mondják, hogy a Scott ereje nem változik ti zsenik! A hangyák simán elbíják, és amikor Sam Wilsonnal harcol ezért tudja úgy megrúgni, hogy hátraesik. Tehát: NEM SÚLY, HANEM ERŐ!
  • Azért az is elég nagy bugyutaság lenne, ha csak az ereje marad meg, ami persze függ a a tömeg-gyorsulás-időtől vagy erőkartól is ugye, szóval sántít. Ha az összezsugorodást azzal magyarázzuk, hogy csak az atomok közötti teret-távolságot nyomjuk össze, akkor igenis a tömege változatlannak kéne legyen, tehát nem kellett volna a hangyáknak elbírniuk, hiába kicsi, ahogy a kinyújtott fegyveres kézen se végig szaladnia. Arról már nem is beszélve, hogy a nyomott felület+tömeg viszonya is hagyna nyomot bizonyos felületeken, emberen meg aztán pláne :)
 • A Holnaputánban a felhőkarcoló tetejét azért nem boríthatta három méter jég hiszen a megáradt tenger fagyott jéggé. A felhőkarcolók teteje nem volt víz alatt. Az igaz hogy esett némi hó de az elenyésző mennyiség.
 • Harry Potter szeme azért kék, mert Rowling szeme is kék. A "szemed az anyádé" mondatot így tulajdonképpen nem szó szerint kell érteni. 
 • Szerintem a Tomb Raidert vagy nem láttátok vagy félreértettétek. Lara uralni akarta az időt, azaz meg akarta szerezni a fény háromszögének darabjait, nem akarta elpusztítani a darabokat. Az apját akarta látni még egyszer, amit meg is kapott amikor egyesítette a háromszög 3 darabját. (merthogy nem 2 felé tört, hanem 3 felé) Mellesleg Lara régész. Egy ősi műtárgyat sem pusztítana el.
 • több sebből vérzik a cikk :) Harry Potter 1.: az összes többi hely foglalt a többi fülkében az összes vagonban, kivéve ahol Harry ül. Ez miért nem logikus? Harry Potter 7: az valóban hiba, hogy Lilyt játszó kislány szeme barna maradt a forgatásokon, de nem is kéknek kéne lennie, hanem zöldnek.
 • Halló...ezek filmek...., ki keres értelmes logikát pl. egy olyan vonaton történő eseményekre, ami varázslókat szállít egy varázslóiskolába,...... vagy amiben valaki hangyaméretűre zsugorodik, vagy visszautazik a jövőbe...ezek a filmek fikciók,   valakinek igen betegnek kell lenni, ha csak ezeket a cikkben leírt dolgokat tartja paradoxonnak....ne azon agyalj mi bent a hiba, hanem ülj le egy kis rágcsálnivalóval, meg üdítővel a kezedben lazíts és szórakozz..........ha vége akkor meg kukucskálj be a párod szoknyája alá nincs e ott valami rejtélyes.....
 • Fú, te jó ég, milyen háborúk zajlanak itt...Azért hogy legyen pozitív vélemény is; szerintem jó lett a cikk, a filmek többségét láttam, és ezek nem jutottak eszembe
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!