HIRDETÉS
Film

16 nagy baki a híres filmekben, amiket biztosan nem vettél észre

Kedvenc mozifilmjeinket nagyjából kismilliószor szerkesztik, vágják és módosítják, míg végül késszé nem nyilvánítják azt a rendezők és meg nem kezdik az árusításukat, illetve a kópiák kiküldését a moziknak. Ezalatt a rengeteg szerkesztés alatt pedig olykor elkerülhetetlenül is becsúszik néhány olyan baki a filmekbe, melyeknek elvileg sosem lett volna szabad megtörténniük.

  HIRDETÉS

  Cikkünkben most összegyűjtöttük a 16 (talán) legnagyobb ilyen mozifilmes bakit, melyeket azért illett volna kiszúrniuk a világhírű rendezőknek és a stábtagoknak még a film végső vágása alatt.

  1. 1 Merlin kalandjai


   Ha közelebbről megnézzük, láthatjuk, hogy a BBC csatorna Merlin kalandjai című sorozatában egy műanyag palack látható Sir Leon előtt az asztalon.

  2. 2 Ocean’s 8 – Az évszázad átverése


   Az Ocean’s 8 című filmben, amikor Rihanna élő adásban nézi a férfi irodáját a webkamerán keresztül, jól látható, hogy a megnyitott fájl kiterjesztése „.jpeg”. A Jpeg egy képformátum, nem alkalmas streamelésre vagy videólejátszásra.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Harry Potter és a Titkok Kamrája


   Ebben a jelenetben a diákok között a stáb egyik operatőre is feltűnik véletlenül.

  4. 4 Gladiátor


   Nekünk nem rémlik, hogy lettek volna gázpalackok az ókori Róma idejében.

  5. 5 Top Gun


   Aki látott már vadászgépet, az tudja, hogy ennél a jelenetnél a két vadászgép függőleges vezérsíkja (farka) rég összeért volna és egy hatalmas baleset lett volna a vége a mutatványnak.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Mátrix


   A kilincs tükröződésében jól látszik a bőrkabáttal leterített kamera, amivel a jelenetet rögzítették.

  7. 7 Bohém rapszódia


   A film ezen jelenetében Brian May az új, „We Will Rock You” című számát mutatja be a csoportnak. A jelenet elvileg 1980-ban játszódik, a valóságban azonban ez a szám már 1977-ben megjelent és azonnal gigasláger lett, nem valószínű, hogy bárkinek is be kellett volna külön mutatni.

  8. 8 Micsoda nő!


   Julia Roberts kezében az egyik jelenetben croissant, aztán amerikai palacsinta van. Nehéz kiigazodni rajta, hogy most mit is eszik pontosan.

  9. 9 Superman


   Mindannyian tudjuk, hogy Superman az Superman, de ebben a jelenetben úgy tűnik, hogy nemcsak ő különleges, de a köpenye is, ami látszólag ellent mond a gravitáció ismert törvényeinek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 A sötét lovag – Felemelkedés


   A film egyik jelenetében látható újság főcímében a stáb tagjai rosszul írták le az angol „Heist” szót. A filmkészítőknek látszólag nem tűnt fel a baki, de a rajongók azonnal kiszúrták.

  11. 11 Bosszúállók


   Ebben a jelenetben nagyon úgy tűnik, hogy Scarlet Johansson haja gyilkos fegyver, mivel szemmel láthatóan csak az ér hozzá a férfihoz, és mégis azonnal kidől tőle.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Titanic


   A film egyik jelenetében már azelőtt betörve látjuk a fejsze tárolójának üvegét, hogy Rose betörte volna azt.

  13. 13 Terminátor 3. – A gépek lázadása


   John és Catherine látszólag repülőgépet cserélt valamikor félúton, mert a rendszáma alapján egyáltalán nem abban ülnek, miközben repülnek, amibe korábban beszálltak az egyik jelenetben.

  14. 14 Django elszabadul


   Quentin Tarantino filmje a polgárháború előtt játszódik, ám ekkor még nem voltak napszemüvegek – az első napszemüveg csak jó néhány évtizeddel a polgárháború után jelent meg az Egyesült Államokban.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  15. 15 Pókember


   Tobey Maguire először összetöri a lámpáját, miközben az új szuperképességét gyakorolja, majd a következő jelentben a lámpát már ismét sértetlenül látjuk.

  16. 16 Harry Potter és az azkabani fogoly


   Ebben a jelenetben kristálytisztán kivehető a főszereplő gyerekek hátára szerelt mikroport a pulóverük alatt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 5. Noha ilyen sebességnél és ennyire közel még top pilóták is nehezen tudnának repülni, azért a jelenet nem feltétlenül lehetetlen. Ugyanis az amerikaiak F-14 típust repültek, amely dupla vezérsíkú, a filmbeli szovjet MIG-ek pedig feketére festett F-5 gépek voltak, amely viszont csak egy vezérsíkos, tehát pont hogy "egymásba" forgathatóak.
 • Eriggy' már a francba az ilyen címekkel. Nem hallod, még senki sem látta sem film közben, sem az internet világában 856. alkalommal...

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.