HIRDETÉS

15 logikai szakadék a híres filmekben, amik sok-sok éven keresztül észrevétlenek maradtak

Plot hole, vagy cselekmény rés – így hívják hivatalosan azokat a logikai ellentmondásokat és történetbeli hiányosságokat a filmiparban, melyek legtöbbször örökre magyarázat nélkül maradnak. Néha olyan hatalmas ez a rés, hogy semmilyen magyarázattal sem lehet betömni őket, mivel az egész történet arra épül. Bárhogy is, ennek ellenére azért így is szeretjük a filmeket, pusztán vannak dolgok, amik miatt értetlenül állunk kicsit velük kapcsolatban.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál rengeteg, internetezők által felfedezett logikai hiányosságot átolvastunk, hogy összegyűjtsünk közülük 15 olyat, amit valószínűleg velünk együtt sokan mások sem vettek még észre korábban, annak ellenére, hogy így utólag nézve szinte rikítanak a sztoriban.

 1. 1 Rocky 5 (1990)

  Rocky fia

  A "Rocky 4" című filmben a főhős Stallone Oroszországba repül, hogy harcoljon Ivan Drago ellen. A fia akkor körülbelül 9 éves volt. Egy évvel később azonban, amikor visszatért, a fia már 14 éves volt. Hogyan?

  Az egyik internetező viccesen megjegyezte, hogy ami Oroszországban egy év, az a világ többi részén 5 év. Úgy tűnik, nem létezik rá más magyarázat.

 2. 2 Batman: Kezdődik! (2005)

  f1ff5259518f9e12f171c6466f

  Jonathan Crane és csatlósai mérgező vegyi anyagokkal mérgezték meg Gotham vízellátó rendszerét, mely csak gőz formában veszélyes. A film szerint tehát több héten keresztül Gotham egyik lakója sem változtatta gőzzé a csapvizet, vagyis nem főztek kávét, hanem használtak gőzölőt és nem vettek forró zuhanyt. Még szerencse!

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Végső állomás 3 (2006)

  6481c2563dab695583e576be58

  A látomásban láthatjuk, ahogy a srác elejti a kameráját, ami leesik, és körbe tekeredik a hullámvasút sínjén, ezzel borzasztó katasztrófát okozva. A látomás után a lány dührohamot kap, és ezért többekkel együtt végül nem ül fel a hullámvasútra. Ennek ellenére a katasztrófa mégis megtörténik, noha sok mindenki mellett a kamerás srác sem volt a vasúton.

 4. 4 A karate kölyök (2010)

  86a0c558c79ec650321211b519

  A versenyzőket figyelmeztetik, hogy tilos az arcütés, és aki ilyet tesz, azt megbüntetik. Dre azonban megszegi ezt a szabályt, és győzedelmeskedik. Valamiért őt senki nem diszkvalifikálta ezért.

 5. 5 A múmia (1999)

  cd74d353afb6ad5f2be2363625

  Az újjáéledéshez Imhotepnek új szervekre van szüksége, ezért ellopja a szemeit egy szemüveges férfinak. A szemüveg ténye tehát arra enged következtetni, hogy a férfi gyengén látó volt, Imhotepet azonban mégsem láttuk hunyorogni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Hanta boy (1997)

  7f491f525daa8c6393c016dab8

  Mivel Fletcher (Jim Carrey) nem tud hazudni, ezért azzal nyeri meg a védence, Samantha Cole perét, hogy felhívja a figyelmet a rosszul megjelölt életkorra, ezáltal a nő kapja a házasság során megszerzett vagyon egy részét. A valóságban azonban a helytelenül feltüntetett életkor miatt a házasságot érvénytelenítenie kellett volna a bíróságnak, a nőnek pedig nem járt volna semmi.

 7. 7 Madagaszkár (2005)

  b542ab59bea702bcea8e9f2ee4

  Egy Reddit felhasználó hívta fel a figyelmet arra az érdekes ellentmondásra, hogy az állatok elítélik Alexet az oroszlánt, amiért más állatokat eszik, és próbálják ugyan vegetáriánussá tenni, de végül sashimit készítenek nekik az állati ételek helyettesítésére. Ez azonban egy halból készült étel, tehát a többi állat szerint a halak nem állatok.

 8. 8 Vissza a jövőbe (1985-1990)

  be7e1c5379932909a8b459a6c9

  Ez a film csak úgy hemzseg az ellentmondásoktól. Például az idős Biff Tannen visszamegy a múltba, hogy egy sport almanachot adjon magának, majd visszatér a jövőbe, mintha mi sem történt volna, pedig ekkor már gazdagnak kellett volna lennie. Miért nem változott a jövő?

  A másik érdekes paradoxon, hogy a múltban Marty találkozik a szüleivel és segít nekik összejönni, de a szülők mégsem ismerik fel őt a jelenbe. Eszükbe sem jut, hogy a felnőtt fiuk kísértetiesen hasonlít arra a Calvin Klein nevű gyerekre?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
21
6 hozzászólás, 21 pont

Szólj hozzá!

 • 9,874
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  a halakat valamiért sok vegetáriánus is növénynek tekinti...
 • 9. Ebből következik hogy hogy mászott be Vasember ruhája alá anélkül hogy az észre vette volna? 14. Egy olyan nép amelyik vegetáriánus, de sziklás hófödte barlangokban laknak ami növény termesztése sem alkalmas mivel táplálkozik? 🤔
 • 15: de, 2 alkalommal is elhangzik, hogy ottani ido szerint csak nemreg erkezett, ezert is frissek a roncsok.Anne Hathaway makacssaga sem kirivo, ha a tudomany az eleted. 
 • 9. Emlékeim szerint azt mondták, hogy az EREJE nem változik. Így tud, ugye kicsi méretben is verekedni, stb. És ha a SÚLYA nem változik, ha azt mondták volna, akkor a kulcslyukon átugrós feladata sem letett volna megoldható, mivel szerintem egy kulcslyuk nem bír el egy felnőtt férfit.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!