HIRDETÉS

12 érdekes tény az Agymenők című sorozatról, amit még a legnagyobb rajongók sem tudtak


Nehéz elhinni, de az Agymenők című tévésorozat első epizódját 2007. szeptemberében adták le a tévében, 12 évaddal és több mint 250 epizóddal később pedig kevés olyan ember van a világon, aki sosem hallotta még Sheldon Cooper nevét. Hiába azonban a rengeteg epizód, számtalan olyan apró részlet és érdekesség van, amit talán még a legnagyobb rajongók sem ismernek.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál alaposan utánajártunk ennek a kiváló sorozatnak, hogy összegyűjthessünk nektek néhány olyan kevésbé ismert tényt, ami valószínűleg nagy meglepetésként ér.

1) Amikor Penny belemegy, hogy kimenjen Leonarddal a „Lépésről lépésre” című 100. epizódban, akkor ugyanazt a pólót viseli, mint az első részben, amikor találkozott vele.

Penny pólója

2) Jim Parsons (a Sheldon Cooper-t alakító színész) tényleg tudja, hogyan kell tereminen, Sheldon kedvenc hangszerén játszani. Kevés ember képes erre, tekintve, hogy ez egy nagyon bonyolult eszköz, amit 1919-ben találtak fel.

3) A sorozat rajongói között van egy elmélet Sheldon pólójának a színéről. Úgy gondolják, hogy a pólójának a színe jelöli a hangulatát. A piros szín például azt jelenti, hogy dühös, a lila, hogy szeretetet érez valami iránt, a zöld pedig nyugalmat és önbizalmat sugall. A sárga a félelem, a kék a szánalom, a világoskék a remény, a narancs pedig a vágyódást jelenti.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Agymenők tény

4) Sheldon népszerű altatódalának („Soft Kitty”) szövege egy ausztrál tanár, Edith Newlin munkája még az 1930-as évekből. Lányai egyébként beperelték a sorozatot szerzői jogok megsértése miatt.

5) Leonard szemüvegében valójában nincs lencse, mivel forgatás közben a visszatükröződő fény tönkretette a felvételeket.

Penny táskája

HIRDETÉS
HIRDETÉS

6) A sorozatokban szereplő színészek gyakran cserélik a különféle divatkiegészítőiket, de Penny több évadon keresztül ugyanazokat a táskákat hordta, és majdnem mindegyik hasonlított is egymásra.

7) Sheldon és Leonard valójában a híres amerikai színészről és producerről, Sheldon Leonard-ról kapták a nevüket.

8) A be nem mutatott pilot (nulladik) epizódban Wolowitz és Koothrappali nem léteztek, Penny és Leslie Winkle-t pedig más színészek játszották. Penny neve egyébként ekkor még Katie volt.

Villám utalás

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

9) Sheldon a kedvenc szuperhősére, a Villámra utaló pólót viselt a sorozatban, mire a Flash – A Villám című sorozat Cisco Ramon nevű karakterén egy Agymenőkre utaló póló jelent meg.

10) Minden epizód tudományos elvek, elméletek és kísérletek után kapta a nevét, leszámítva az első epizódot, amit simán Pilot-nak hívtak.

11) Az alkotóknak nem volt ötletük, hogy mi legyen a neve a sorozatnak, ezért egyszerűen „Penny, Lenny és Kenny”-nek hívták. Később kapta meg az Agymenők, vagy angolul The Big Bang Theory nevet.

12) Raj lakása, illetve Howard és Bernadette háza soha nem jelenik meg ugyanabban az epizódban, mivel valójában ugyanaz a díszlet.

Hasonló lakások és házak

HIRDETÉS
HIRDETÉS

7 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!