HIRDETÉS

15+ érdekes részlet a filmekből, amit valahogy teljesen figyelmen kívül hagytunk

Kedvenc filmjeinket annyiszor láttuk már, hogy valószínűleg szó szerint is tudnánk idézni belőlük néhány párbeszédet, de hányan vettük észre vajon a bennük elrejtett apró érdekességeket? Valószínűleg kevesen, a leghíresebb rendezők ugyanis ügyelnek rá, hogy olyan észrevétlenül csempésszék bele a filmekbe a „védjegyeiket” és utalásaikat, amiket csak és kizárólag a vérbeli mozirajongók képesek észrevenni.


HIRDETÉS

Szerencsére az interneten akad ilyen rajongó bőven, úgyhogy a Liked.hu-nál most összegyűjtöttük a legérdekesebb felfedezéseiket, melyek láttán tátott szájjal csodálkozunk és azt kérdezzük: „hogy nem vettük észre ezeket korábban?!”

  • Az 1989-es Batman filmben a főszereplő nem egy egyszerű csizmát visel, hanem egy Nike által varrott darabot, amit direkt ehhez a filmhez készítettek.

batman

  • Az Agymanók című mesében Riley ruhái tükrözik a hangulatát.

agymanók

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
  • A Becstelen brigantyk kezdőjelenetének feliratát az eredeti forgatókönyv alapján készült, amit Quentin Tarantino kézzel írt.

becstelen brygantik

  • Az Ötödik elem egyik jelenetében Leeloo egy speciális szem-sminkelő dobozt használ. Azt azonban valószínűleg kevesen vették észre, hogy a készüléket a Chanel cég készítette. Kár, hogy a valóságban még nem találtak fel ilyesmit.

ötödik elem

  • A Hétköznapi vámpírokban egyik vámpírnak sincs tükörképe a csiszolt asztalfelületen.

vámpírok

HIRDETÉS
HIRDETÉS
  • Érdekes részlet a Viharsziget című filmből: minden alkalommal, amikor DiCaprio dohányzik, valaki más ad neki tüzet a cigarettához. Ez bizonyítja azt, hogy beteg volt, mivel a pszichiátriai intézményekben nem lehet gyufa vagy öngyújtó a betegeknél.

viharsziget

  • Amikor a főszereplő belép a mostohaanyja szobájába a Hamupipőke című rajzfilmben, az árnyék úgy esik a lányra, mintha egy ketrecben lenne.

hamupipőke

  • Tyler Durden szappangyártó cégének Paper Street Soap Co. a neve a Harcosok klubja című filmben. Ez egy utalás a „papír utca” kifejezésre, ami a megtervezett, de soha el nem készült utcákra utal. Ezek az utcák csak papíron léteznek, sehol máshol.

harcosok klubja

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!