HIRDETÉS

10 színész, akik életük végéig egy rossz álomként fognak emlékezni a forgatásokra

  Általános szabály, hogy minél összetettebb és minél látványosabb egy jelmez, annál nehezebb a színészek a munkája. A mozivilág történelme során nagyon sok olyan alkalom volt, amikor a színészek által magukra öltött ruhák valódi kínzóeszközként funkcionáltak a színészek számára.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál lenyűgöztek minket az ikonikus jelmezek mögött megbúvó történetek, és őszintén szólva a most következő színészek külön díjat érdemelnének, amiért elviselték ezt a szenvedést.

  1. 10 Rebecca Romijn - X-Men

   Xmen lany

   Ahhoz, hogy a színésznő minél inkább beleélje magát a kék színű Mystic mutáns bőrébe, a franchise 1. részének forgatása során egy 12 órás, fárasztó sminkelést kellett elviselnie. Később ezt az időt sikerült 7 órára lecsökkenteni, de a forgatás nagy részét Rebecca még így is a sminkes szoba székében ülve töltötte.

   A színésznő általában éjfélkor kezdte a munkát, hogy a 9 órakor kezdődő forgatásra már teljes sminkben és jelmezben lehessen. Kollégái később azzal viccelődtek, hogy a WC felé vezető kék nyomokból mindig tudni lehetett, mikor van WC-n a színésznő.

  2. 9 Jeff Bridges - Tron

   7186bb5fc3808c36519790f596

   A jelmeztervezők elé az a feladat tárult, hogy Bridges hősét minden nemi jellegzetességétől megfosszák, ezért egy speciális, nagyon szoros ruhába volt öltöztetve. A ruha alsó része annyira feszes volt, hogy a színész viccesen kijelentette, még mindig vannak ruha okozta hegek a bőrén.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Doug Jones - A víz érintése

   9e728951dea4a8277cbff8df05

   Doug Jones szerepei között rengeteg furcsa szörnyet találhatunk. Úgy tűnik, hogy már nehéz meglepni őt a kellemetlen jelmezekkel, de a Víz érintése című filmben azért sikerült. A jelmez elkészítése ugyanis aprólékos és fárasztó volt, ezért a színész munkanapja mindig 3 órával a kollégái előtt kezdődött.

   Először 4 asszisztens segítségével egy latex ruhát húztak Jonesra, majd a membrános kesztyűk kialakítása következett, legvégén pedig a jelmez apró részleteit dolgozták ki, például azt a kopoltyúszabályozó mechanizmust, amitől még élethűbb lett az egész. A színész elismerte, hogy abszolút tehetetlennek érezte magát a jelmezben, mivel egyedül még csak ajtót sem tudott nyitni, ráadásul levegőt sem kapott az orrán, ezért csak a száján tudott lélegezni.

  4. 7 Emma Stone - A kedvenc

   fb51355808a540a8bdfed2bbf7

   A film Angliában játszódik a 18. században, amikor a hölgyek a divat kedvéért még mindig feszes fűzőt viseltek. A film színésznői tehát tényleg megtapasztalták, hogy milyen fájdalommal jár mindez. Emma Stone beismerte, hogy a forgatás első hónapjában levegőt is alig kapott, a mentolos cukorkák mentették meg.

   A gondjai azonban ezután sem értek véget: egy idő után a színésznő belső szervei deformálódni kezdtek, amivel a folytatás is kockázatossá vált, de Emmának végül sikerült helyreállítani az egészségét, és folytatni tudta a forgatást, bár erre a kellemetlen szerepre még valószínűleg sokáig emlékezni fog majd.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Oscar Isaac - X-Men: Apokalipszis

   0d78955c6d824bcaa0f35c06a6

   Az X-Men: Apokalipszis című film főgonoszának jelmeze 18 kg volt, és sok réteg ragasztóból, illetve latexből állt, aminek a felhordása több órát vett igénybe. A projekt megkezdése előtt Isaac nagyon izgatott volt, hogy ilyen híres színészekkel dolgozhat együtt, de képzeld el azt a csalódást, amikor a forgatás nagy részét szomorú magányban töltötte, miközben az asszisztensek pakolták rá a különféle sminkeket.

   Amint a színész befejezett egy-egy jelenetet, egy speciális, hűtött lakókocsiba szállították, hogy kibírja valahogy a következő jelenet forgatásáig. És ez így ment minden egyes nap, míg végül el nem készült a film. A smink és a jelmez eltávolítása egyébként legalább ennyire kényelmetlen volt: elmondása szerint olyan fájdalmas volt lehámozni róla a jelmezt, mintha a bőrét tépték volna le.

  6. 5 Michelle Pfeiffer - Batman visszatér

   df27585313b1695e797cd8b82f

   Csaknem 30 év telt el a Batman visszatér forgatása óta, de a színésznő még mindig rémüldözve idézi fel az ott történteket. 1992-ben a technológia még nem volt annyira fejlett, ezért az ikonikus latex ruha igazi kín szenvedést okozott a színésznőnek. Miután a színésznő magára öltötte a jelmezt, a bent maradt levegőt egy porszívó segítségével szívták ki alóla, hogy mindenhol tökéletesen illeszkedjen a testére, a gyötrelem azonban itt sem ért még véget.

   A latex ruhát szilikon alapú géllel kenték be, hogy minél fényesebb legyen, a hosszú órákon át tartó forgatás miatt pedig a maszk borzalmas nyomokat hagyott a színésznő arcán, arról nem beszélve, hogy milyen bonyolult kaland volt számára minden egyes WC-re menés.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
18
12 hozzászólás, 18 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!