10 színész, akik életük végéig egy rossz álomként fognak emlékezni a forgatásokra

  Általános szabály, hogy minél összetettebb és minél látványosabb egy jelmez, annál nehezebb a színészek a munkája. A mozivilág történelme során nagyon sok olyan alkalom volt, amikor a színészek által magukra öltött ruhák valódi kínzóeszközként funkcionáltak a színészek számára.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál lenyűgöztek minket az ikonikus jelmezek mögött megbúvó történetek, és őszintén szólva a most következő színészek külön díjat érdemelnének, amiért elviselték ezt a szenvedést.

  1. 10 Rebecca Romijn - X-Men

   Xmen lany

   Ahhoz, hogy a színésznő minél inkább beleélje magát a kék színű Mystic mutáns bőrébe, a franchise 1. részének forgatása során egy 12 órás, fárasztó sminkelést kellett elviselnie. Később ezt az időt sikerült 7 órára lecsökkenteni, de a forgatás nagy részét Rebecca még így is a sminkes szoba székében ülve töltötte.

   A színésznő általában éjfélkor kezdte a munkát, hogy a 9 órakor kezdődő forgatásra már teljes sminkben és jelmezben lehessen. Kollégái később azzal viccelődtek, hogy a WC felé vezető kék nyomokból mindig tudni lehetett, mikor van WC-n a színésznő.

  2. 9 Jeff Bridges - Tron

   7186bb5fc3808c36519790f596

   A jelmeztervezők elé az a feladat tárult, hogy Bridges hősét minden nemi jellegzetességétől megfosszák, ezért egy speciális, nagyon szoros ruhába volt öltöztetve. A ruha alsó része annyira feszes volt, hogy a színész viccesen kijelentette, még mindig vannak ruha okozta hegek a bőrén.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Doug Jones - A víz érintése

   9e728951dea4a8277cbff8df05

   Doug Jones szerepei között rengeteg furcsa szörnyet találhatunk. Úgy tűnik, hogy már nehéz meglepni őt a kellemetlen jelmezekkel, de a Víz érintése című filmben azért sikerült. A jelmez elkészítése ugyanis aprólékos és fárasztó volt, ezért a színész munkanapja mindig 3 órával a kollégái előtt kezdődött.

   Először 4 asszisztens segítségével egy latex ruhát húztak Jonesra, majd a membrános kesztyűk kialakítása következett, legvégén pedig a jelmez apró részleteit dolgozták ki, például azt a kopoltyúszabályozó mechanizmust, amitől még élethűbb lett az egész. A színész elismerte, hogy abszolút tehetetlennek érezte magát a jelmezben, mivel egyedül még csak ajtót sem tudott nyitni, ráadásul levegőt sem kapott az orrán, ezért csak a száján tudott lélegezni.

  4. 7 Emma Stone - A kedvenc

   fb51355808a540a8bdfed2bbf7

   A film Angliában játszódik a 18. században, amikor a hölgyek a divat kedvéért még mindig feszes fűzőt viseltek. A film színésznői tehát tényleg megtapasztalták, hogy milyen fájdalommal jár mindez. Emma Stone beismerte, hogy a forgatás első hónapjában levegőt is alig kapott, a mentolos cukorkák mentették meg.

   A gondjai azonban ezután sem értek véget: egy idő után a színésznő belső szervei deformálódni kezdtek, amivel a folytatás is kockázatossá vált, de Emmának végül sikerült helyreállítani az egészségét, és folytatni tudta a forgatást, bár erre a kellemetlen szerepre még valószínűleg sokáig emlékezni fog majd.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Oscar Isaac - X-Men: Apokalipszis

   0d78955c6d824bcaa0f35c06a6

   Az X-Men: Apokalipszis című film főgonoszának jelmeze 18 kg volt, és sok réteg ragasztóból, illetve latexből állt, aminek a felhordása több órát vett igénybe. A projekt megkezdése előtt Isaac nagyon izgatott volt, hogy ilyen híres színészekkel dolgozhat együtt, de képzeld el azt a csalódást, amikor a forgatás nagy részét szomorú magányban töltötte, miközben az asszisztensek pakolták rá a különféle sminkeket.

   Amint a színész befejezett egy-egy jelenetet, egy speciális, hűtött lakókocsiba szállították, hogy kibírja valahogy a következő jelenet forgatásáig. És ez így ment minden egyes nap, míg végül el nem készült a film. A smink és a jelmez eltávolítása egyébként legalább ennyire kényelmetlen volt: elmondása szerint olyan fájdalmas volt lehámozni róla a jelmezt, mintha a bőrét tépték volna le.

  6. 5 Michelle Pfeiffer - Batman visszatér

   df27585313b1695e797cd8b82f

   Csaknem 30 év telt el a Batman visszatér forgatása óta, de a színésznő még mindig rémüldözve idézi fel az ott történteket. 1992-ben a technológia még nem volt annyira fejlett, ezért az ikonikus latex ruha igazi kín szenvedést okozott a színésznőnek. Miután a színésznő magára öltötte a jelmezt, a bent maradt levegőt egy porszívó segítségével szívták ki alóla, hogy mindenhol tökéletesen illeszkedjen a testére, a gyötrelem azonban itt sem ért még véget.

   A latex ruhát szilikon alapú géllel kenték be, hogy minél fényesebb legyen, a hosszú órákon át tartó forgatás miatt pedig a maszk borzalmas nyomokat hagyott a színésznő arcán, arról nem beszélve, hogy milyen bonyolult kaland volt számára minden egyes WC-re menés.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
18
12 hozzászólás, 18 pont

Szólj hozzá!

12 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!