Harry Potter dolgok

10+ kérdés a Harry Potter világgal kapcsolatban, amire személyesen J. K. Rowling válaszolt

10 éve mutatták be az utolsó Harry Potter filmet, de sok rajongó még mindig nem tud elszakadni a kedvenc karaktereiktől. Éppen ezért minden erejükkel azon vannak, hogy megpróbálják kideríteni, mi történt a varázslóvilágban a Voldemort feletti győzelem után, illetve, hogy a szerzőtől csikarjanak ki extra információkat a cselekménnyel kapcsolatban.


HIRDETÉS

Őszintén szólva mi, a Liked.hu-nál sem nagyon tudunk beletörődni abba, hogy véget ért a Harry Potter-saga, ezért mindig örömmel olvasgatjuk a vele kapcsolatos részleteket. Ezúttal J. K. Rowling válaszait gyűjtöttük össze, melyeket a rajongókat régóta foglalkoztató kérdésekre adott.

 1. 14 Miért nem segített Dumbledore portréja Harrynek megtalálni a horcruxokat?

  aad0995e0aaf4edd1afde0f4d6

  Albus Dumbledore bölcs tanácsokat adott halála után is - az irodájában lógó portré segítségével. De miért nem mondta meg Harryéknek, hogy hol keressék a horcruxokat és hogyan pusztíthatják el őket? Ennek oka, hogy a kép nem a nagy varázsló pontos mása, hanem csak annak vetülete. Dumbledore portréja csak azt tükrözi, amit a Roxfort tudott róla, valamint azt a bölcsességet és tudást, amit megosztott másokkal. Ha Albus nem mesélt másoknak a horcruxokról, az azt jelenti, hogy a portrénak sem volt információja róla, és nem tudott segíteni Harrynek.

 2. 13 Neville Longbottom szülei jobban lettek?

  e460715b79aa31b1b61b9bb2b4

  Frank és Alice Longbottom a St. Mungo kórházban kötött ki, miután megkínozták őket a Halálfalók, amikor Neville egy éves volt. Sok rajongó remélte, hogy a szülők képesek lesznek felépülni, de J.K. Rowling másképp döntött.

  ,,Tudom, hogy az emberek reménykedni akartak ebben, és azt is értem, hogy miért. Valamilyen szinten az, ami Neville szüleivel történt, még rosszabb, mint ami Harry szüleivel történt. De a sötét mágia által okozott kárt nem lehet semmissé tenni" - magyarázta az író.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 12 Mennyibe kerül a Roxfortban tanulni?

  Roxfort tandij

  A Mic magazin dolgozói valahogy kiszámolták, hogy mennyibe kerülhet a varázsiskolában tanulni. Ez éves szinten 43 ezerdollárra, vagyis valamivel több, mint 12 millió forintra jött ki, beleszámolva minden kelléket, pl. a pálcákat, üstöket és köpenyeket is. 7 évvel számolva ez több, mint 300 ezer dollárra, vagyis 88 millió forintra jött ki. Ez azért nem semmi. Rowling azonban a Twitteren megnyugtatott mindenkit: a Roxfortban történő tanulás egy fillérbe sem kerül a fiatal varázslók szüleinek, mert minden a Mágiaügyi Minisztérium fizet.

 4. 11 Ha Voldemort találkozna egy mumussal, mit látna?

  e300df5ad88320007dc0dd55f4

  A sötét varázsló azért készített horcruxokat, hogy kicselezze a halált. Ezek alapján J.K. Rowling úgy vélte, hogy Voldemort ettől, vagyis a haláltól félt a legjobban, ezért neki a mumus valószínűleg úgy nézett volna ki, mint a saját, élettelen teste, amint a földön hever.

 5. 10 Amikor animágus leszel kiválaszthatod, hogy melyik állattá változhass?

  a8e6e45d0a931a1c7532eb4987

  Sajnos nem. ,,Ha ez választható lenne, akkor mindenki oroszlán, sas, vagy más lenyűgöző állat szeretne lenni" - mondja Rowling. Valójában az, hogy kivé válsz, csak attól függ, hogy milyen ember vagy valójában.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 9 Voldemort családjához jutott a Feltámadás Köve, a Potter családhoz pedig a Láthatatlanná Tévő Köpeny. Lehet, hogy a Sötét Nagyúr és Harry valójában rokonok voltak?

  1d1945559695b5868b84f51ce1

  Bizony, rokonok voltak. Igaz, nagyon távoli. Harry annak az Ignotus Peverell-nek a leszármazottja, aki átadta fiának a Láthatatlanná Tevő Köpenyt. Volt egy lánya, Iolanthe Peverell, aki feleségül vette Hardwin Pottert. Ezután a köpeny mindig a Potter család elsőszülöttjéhez vándorolt, míg végül eljutott Henry Potterhez, Harry dédapjához.

  ,,Ha újra olvassuk a történetet, láthatjuk, hogy sok varázsvilágbéli vezetéknév vérkapcsolatban áll egymással. Peverellék vére, mint ahogy az a Halál ereklyéi fejezetből kiderült, megannyi varázslót köt össze" - válaszolta Rowling.

 7. 8 Hogyan néz ki a Hugrabug hálókörlete?

  Hugrabug haz

  Erről a könyvekben és a filmekben sem tesznek említést. Rowling elmesélése alapján a Hugrabug hálókörlete kicsit olyan, mint Hobbitfalva. Föld alatti átjáró vezet az alacsony mennyezetű szobákhoz, melyek maguk is borzlyukra emlékeztetnek. A hálótermeket vidám sárga szín és rengeteg növény díszíti. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
20
2 hozzászólás, 20 pont

Szólj hozzá!

2 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Hiba van a  9. nél idézem: 2Bizony, rokonok voltak. Igaz, nagyon távoli. Harry annak az Ignotus Peverell-nek a leszármazottja, aki átadta fiának a Láthatatlanná Tevő Köenyt."
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!