HIRDETÉS BEZÁRÁS

Klasszikus amerikai almáspite recept

Az egyetlen almáspite recept, amire szükséged van.

    HIRDETÉS

    • 6-7 db alma, meghámozva, kimagozva (kb. 1 kg)
    • 1 1/2 teáskanál fahéj
    • 8 evőkanál sózatlan vaj (kb. 110 g)
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 60 ml víz
    • 200 g kristálycukor
    • 1 tojás + 1 evőkanál víz, a kenéshez

    Vajas pitetészta hozzávalói:

    • 300 g finomliszt + egy kevés a lisztezéshez
    • 1/2 evőkanál kristálycukor
    • 1/2 teáskanál tengeri só
    • 225 g HIDEG sózatlan vaj, 1 cm-es kockákra vágva
    • 6 evőkanál hideg víz (kb. 90 ml)

    Elkészítés:

    1. Tedd a lisztet, a cukrot és a sót egy robotgép táljába, és pulzáló üzemmódban keverd össze őket párszor.
    2. Add hozzá a hideg, kockára vágott vajat, és pulzáló üzemmódban aprítsd a keveréket, amíg durva morzsák nem képződnek, néhány borsó nagyságú darabbal. Ekkor állítsd le a gépet. A keveréknek száraznak és porosnak kell maradnia.
    3. Adj hozzá 90 ml hideg vizet, és pulzáló üzemmódban keverd addig, amíg nedves csomók vagy kis golyók nem képződnek. Nyomj össze egy darab tésztát az ujjbegyeid között, és ha a tészta összetapad, akkor elég vizet adtál hozzá. Ha nem, adj hozzá még egy teáskanálnyi vizet. Vigyázz, nehogy túl sok vizet adj hozzá, mert a tészta ragacsos lesz, és nehezen lehet majd kinyújtani.
    4. Tedd át a tésztát egy tiszta munkafelületre, és gyűrd össze egy golyóba. Oszd ketté a tésztát, fedd le fóliával, és tedd a hűtőbe 1 órára.
    5. Ha letelt az egy óra, lapítsd ki mindkét tésztát, az egyiket tedd egy kivajazott tepsibe. Szórd bele a fahéjas-cukros alma darabokat, majd vágj rá csíkokat a másik tésztából.
    6. Tedd be a sütőbe 220 fokon 15 percre, majd ezután anélkül, hogy kinyitnád a sütőt, csökkentsd 180 fokra a sütő hőmérsékletét, és süsd így még 45 percig.
    7. A sütőből kivéve egy órát pihentesd, mielőtt felvágod, hogy ne essen szét. Jó étvágyat!

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Beszélgetés indítása

Jelentkezz be!

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!

    Iratkozz fel a hírlevelünkre,

    hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

    *heti egy e-mailt fogunk küldeni