HIRDETÉS

Kutatások kimutatták, hogy a kecskék képesek felismerni az érzelmeket, és vonzódnak a mosolygós, boldog arcokhoz

Senki sem szereti a szomorú, mogorva arcokat, még a kecskék sem. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a kecskék sokkal okosabbak, mint gondolnánk, és képesek például nemcsak leolvasni, de értelmezni is az emberi érzelmeket. Képesek megkülönböztetni a boldogtalan arcokat a mosolygó arcoktól, és csakúgy mint mi, emberek, ők is szívesebben keresik a boldog emberek társaságát.

Minket a Liked.hu-nál nagyon lenyűgözött ez a tanulmány, ezért úgy döntöttünk, hogy veletek is megosztunk néhány érdekes részletet vele kapcsolatban.


A tudósok mindig is azon tűnődtek, hogy az állatok vajon képesek-e leolvasni az emberi érzelmeket, és a londoni egyetem kutatói nemrégiben egyértelmű választ találtak erre a kérdésre. A kutatók kecskékkel kísérleteztek, és boldog, illetve szomorú arcú embereket ábrázoló fényképeket mutattak nekik. A kutatók maguk is meglepődtek, amikor meglátták, hogy az összes kecske a boldog arcú emberek felé vonzódott.

A kecskék jobban kedvelnek minket, ha boldogok vagyunk, és ez már önmagában is egy elég jó ok arra, hogy gyakrabban mosolyogjunk. A Royal Society Open Science folyóiratban megjelent tanulmány továbbá kitér rá, hogy a kecskék képesek azonosítani és megérteni az emberi érzelmeket. A kísérlet során a kutatók engedték a kecskéknek, hogy megközelítsék és az aranyos orrukkal megvizsgálják a boldog arcú embereket ábrázoló fényképeket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

15125981 EN 90251187 0001 1568104696 728 57be24cefd 1568275620
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
eastnews

Érdekes módon azonban csak akkor működött ez a módszer, amikor a képeket a kecskék jobb oldala felől mutatták. Amikor ugyanis a bal oldalukról, akkor nem mutattak különösebb érdeklődést sem a szomorú, sem a boldog fényképek iránt. Ennek oka valószínűleg azzal magyarázható, hogy a kecskék csak az agyuk egyik oldalát használják az információk feldolgozására.

Természetesen a kecskék nem az egyetlen állatok, akik képesek értelmezni az emberi érzelmeket. Egy másik, 2015-ben végzett tanulmány például bebizonyította, hogy a kutyák is képesek erre. Azt a kísérletet is hasonló módon hajtották végre, és akárcsak a kecskék, a kutyákat is jobban vonzották a mosolygós arcú emberek.

Tehát nemcsak más emberek, de még az állatok is vonzóbbnak tartanak, ha sokat mosolyogsz – ezt sose feledd!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


  • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.