12 furcsa felfedezés a Google Maps-ről, ami rengeteg kérdést hagyott maga után

A modern technológiának köszönhetően ma már nemcsak egyszerűen érdekes dolgokat tanulhatunk otthon, a fotelünkben ülve, de akár mi magunk is páratlan felfedezésekre bukkanhatunk, például a Google Maps műholdfotóit vizsgálva.

A most következő érdekes és megannyi kérdést felvető leletekre is így bukkantak rá az internetezők, mi pedig most megmutatjuk nektek, hogy milyen elképesztő dolgokkal találkozhatunk a Google Maps műholdfelvételein – már persze, ha tudjuk, hol keressük őket.


 1. 1 Óriás úszó-fickó, ami még az űrből is látszik.


  Ez a hatalmas vízi játék Ausztráliában található - egy tengerparti vidámpark része. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek nagyon imádják!

 2. 2 Így néz ki az űrből annak a kis nigériai falunak a munkája, aminek a lakosai sót állítanak elő az iszapos tavakból.


  Minden kis tó vízzel van feltöltve és speciális, sót tartalmazó agyag található bennük. Ezután a sós vizet átszűrik, majd a napon hagyják, így végül a nedvesség elpárolog, és csak a sókristályok maradnak.

 3. 3 Szokatlan játszótér.


  A világ egyik legfurcsább játszótere a spanyol Valencia városában található. A fekvő Gullivert formázó játszótér nagy kedvencnek számít a gyermekek között – számos csúszda, mászóka és titkos átjáró található benne, akárcsak egy vidámparkban. A szülők sem maradnak ki a jóból: nekik hatalmas, széles padot alakítottak ki az árnyékban, ahonnan jól láthatók a gyerekek.

 4. 4 Ez az óriások lábnyomához hasonlító labirintus egy kis angol faluban található, Hampshire megyében. Ez a leghosszabb labirintus Angliában!

  4
  google

 5. 5 Hajó a felhőkarcolók között.


  Mi hozhatta ide ezt a hajót? Talán egy szökőár? Vagy egy béna kapitány munkája?! Valójában ez egy hongkongi bevásárlóközpont – ami nem mellesleg gyönyörűen néz ki éjjel, amikor fényekkel van megvilágítva.

 6. 6 Piramis az Antarktiszon.


  Ennek a „piramisnak” a létezését hosszú évek óta vitatják: egyesek úgy vélik, hogy egy ősi civilizáció öröksége, mások szerint a legendás Atlantisz maradványa, és vannak, akik szerint csak egy szokatlan formájú, ámde teljesen hétköznapi hegy az egész.

 7. 7 Így néz ki 70 ezer Coca Colás üveg.


  A világ legnagyobb logóját a Coca-Cola Company hozta létre, még 1986-ban, a világhírű márka századik évfordulójának tiszteletére.

 8. 8 Texasi űrhajó.


  Nem, ez nem egy fotó az 51-es körzetből, csak a finn építész, Matti Suuronen munkája. Egykoron az emberiség jövőbeli technológiájának jelképének tekintették. Manapság körülbelül 30 ilyen szokatlan formájú épület található a világon.

 9. 9 Hatalmas repülőgépgyűjtemény.


  A belgrádi Nikola Tesla Nemzetközi Repülőtér mellett található ez a hatalmas repülőgép gyűjtemény, ami valójában a belgrádi Repülési Múzeum részét képezi. A látogatók itt közel kétszáz repülőgépet nézhetnek meg testközelből.

 10. 10 A legrégebbi dél-amerikai macska.


  Ez a geoglifa körülbelül 9000 éves. Egyesek szerint egy másik világból származó Isteni macskát ábrázol. A rajz az Atacama-sivatagban található, ahol évszázadok óta nem esett eső – ez ugyanis a bolygó legszárazabb helye.

 11. 11 Hogyan nyilvánítsuk ki a szomszédunk iránti utálatunkat?


  Ez az amerikai farmer egy hosszas veszekedés után például a „seggfej” (asshole) szót nyírta a mezőbe, majd egy nyíllal tette egyértelművé, hogy kinek is szánta az üzenetet.

 12. 12 Az Antarktisz és Dél-Amerika egy kontinens volna?


  Vess egy pillantást erre a két kontinens körvonalait ábrázoló műholdfotóra. Egyes tudósok úgy vélik, hogy az Antarktisznak és Dél-Amerikának még ma is egy kontinenst kellene alkotniuk, ám egy hatalmas Földre hulló meteorit szétszakította őket, és ennek köszönhető a képen is jól látható jelenség.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

39
Ez igen!
0
Nem tetszik!
1
Vicces
1
Imádnivaló
14
Meglepő
5
Szomorú
3
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!