HIRDETÉS

Az internetezők megosztottak 16 kevésbé ismert tényt, ami megragadta a figyelmüket

A Reddit.com „Today I Learned” nevezetű közösségről tudni kell, hogy már több mint 21,5 millió felhasználó csatlakozott hozzá, kizárólag egyetlen céllal: hogy megoszthassák az internetezőkkel az általuk tanult érdekességeket.

Mi, a Liked.hu-nál is rendszeres olvasói vagyunk ennek a fórumnak, és innen tanultuk meg például, hogy egy magzat képes meggyógyítani a sebesült édesanyát, hogy a kutyák a háziasítást követően olyan speciális izmokat fejlesztettek ki, melyekkel képesek manipulálni az embereket, illetve a most következő izgalmas érdekességeket is...🤓


 1. 1 A neandervölgyiek nem a majmokhoz hasonló döntött testtartással éltek.


  A neandervölgyi emberek mint félig-ember, félig-majmok kerültek be a történelemkönyvekbe – hibásan. Ennek oka az volt, hogy az első neandervölgyi csontváz, amit a franciaországi La Chapelle-aux-Saints barlangban találtak, artritiszben szenvedett. Ennek köszönhető a csontváz deformáltsága. A modern kutatók már azt állítják, hogy a neandervölgyi emberek anatómiája gyakorlatilag ugyanaz volt, mint a miénk.

 2. 2 A majmok soha nem tesznek fel kérdéseket.


  A majomfélék magas intelligenciájának köszönhetően bonyolult tevékenységeket tudnak megtanulni: szavak és képek felismerése, kérdések megválaszolása és különböző játékok. Bár a jelnyelvet is meg lehet tanítani nekik, a tudósok észrevették, hogy a majmok soha nem próbálnak meg új ismereteket szerezni azzal, hogy esetleg kérdezzenek valamit az emberektől. A kutatók szerint a kérdések feltevésének hiányossága az egyik kulcsfontosságú különbség az emberek és az állatok között.

 3. 3 Ha egy terhes nő szervei megsérülnek, a méhben lévő magzat őssejteket továbbít felé, hogy meggyógyítsa őket.

  forrás: wikipedia
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A sejtek magzatból-anyába történő átvitelét mikrokémizmusnak nevezzük. Kutatások kimutatták, hogy ezek a sejtek évtizedekig képesen fennmaradni és szaporodni a női testben. Ezek az őssejtek bármilyen szerv sejtjeivé képesek átalakulni, ezért a tudósok úgy vélik, hogy elősegítik az anya testében sérült vagy beteg szövetek helyreállítását. Olyan eseteket is dokumentáltak, amikor a reumatoid artritiszben szenvedő terhes nők meggyógyultak, pedig gyógyíthatatlannak tartották a betegségüket.

 4. 4 A háziasítást követően új izmok fejlődtek ki a kutyáknál, melyek segítségével képesek felhúzni a szemöldöküket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy manipulálják az embereket.


  33 ezer évvel ezelőtt a kutyák az ember hű társává váltak. Azóta 2 speciális izom jelent meg a szemük körül, ami a farkasoknál nem létezik: ezek az izmok teszik lehetővé a szemöldökük mozgatását, amitől szemeik nagyobbnak, így ők maguk pedig aranyosabbnak tűnnek. A tudósok úgy vélik, hogy ez segíti a kutyákat, hogy hatékonyabban legyenek képesek szemkontaktust kialakítani a gazdáikkal, és pozitív irányba manipulálják őket.

 5. 5 A fák nem élhetnek szél nélkül.


  A biológusok sokáig nem tudták megérteni, hogy miért halnak el teljesen a „Bioszféra 2” ökoszisztéma-kupola alatt növekvő fák, mivel a páratartalom, a fény és az egyéb feltételek ideálisak voltak számukra az élethez. Kiderült, hogy a fáknak szélre van szükségük: ha nincs, ami mozgassa őket és ezáltal megerősödjön a törzsük, előbb-utóbb a saját súlyuk alatt összeroskadnak.

 6. 6 A filmforgatáshoz koraszülött csecsemőket használnak.


  Az Egyesült Államok számos államában tilos 15 napnál fiatalabb gyermekeket filmforgatáshoz használni. Ezért a filmekben látott újszülöttek szerepét olyan koraszülött csecsemők töltik be, akik már ugyan elérték ezt a 15 napos korhatárt, ám mégis úgy néznek ki, mint az újszülött kisbabák. Előnyben részesítik továbbá az ikreket, mivel így a két gyermek váltogatásával hosszabb ideig tudnak forgatni anélkül, hogy az zavarná a gyermekeket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 7. 7 A 20. századi nukleáris tesztek segítenek megkülönböztetni a hamis festményeket az eredetiktől.


  Az első atombombát 1945 júliusában dobták le, ezután 550 további atombombát robbantottak. Az első atombomba felrobbantása előtt nem léteztek a természetben olyan radioaktív elemek, mint a cézium-137 vagy a stroncium-90. A szakértők így ennek segítségével különböztetik meg a hamis festményeket a valódiaktól: mivel az 1945 után készült festményeken már kimutathatók a cézium és stroncium nyomai.

 8. 8 Svédországban egy sorsoláson vesznek részt azok a sofőrök, akik szabályosan közlekednek. Nyereményüket a szabálytalanul közlekedő autósok által befizetett büntetésekből fizetik ki.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

2 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!2 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.