HIRDETÉS

A brit királyi család 14 szabálya, amit a szomszédjaiknak kötelező jelleggel be kell tartaniuk

Minden házban és családban vannak olyan íratlan szabályok, amik garantálják az ott élő emberek nyugodt és harmonikus életét. Mindannyian igyekszünk ezeknek megfelelően élni, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk mások nyugalmát. A brit királyi családnál is hasonló a helyzet, ám ők nem bízzák az ilyesmit a véletlenre, ezért több oldalas szabályrendszert dolgoztak ki, melyet a szomszédaiknak kötelező jelleggel be is kell tartaniuk.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál gondosan tanulmányoztuk a királyi család szomszédaikkal szemben támasztott követelményeit, és most egy cikkbe sűrítve megosztjuk veletek a legfurcsább szabályokat és korlátozásokat közülük.

 1. 1 Mielőtt belevágunk, fontos tisztázni, hogy mi is az a Nansledan.


  Nansledan a dél-nyugaton található angliai tengerparti város, Newquay egy 540 hektáros külterülete. Itt található többek között Károly herceg Cornwalli-birtoka is, ezért az itt élő emberekre jóval szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint az ország más részén élőkre.

  Először is, az itt élő embereknek tilos megváltoztatni vagy felújítani a házukat a hercegség engedélye nélkül. A házak bármilyen külső megváltoztatásához a Cornwalli Hercegség írásbeli engedélye szükséges, melyet maga Károly herceg irányít. Ezt azzal magyarázzák, hogy minden épületet úgy terveztek, hogy Nanslandben a lehető legnagyobb legyen a harmónia, és nem akarják ezt megbontani.

 2. 2 A javítás jobb, mint a csere.


  Ha egy ház ablakai vagy ajtói nem működnek, akkor a tulajdonosának meg kell javítani azokat, nem pedig újakra cserélni. Ha nem lehet őket javítani, akkor gondoskodni kell róla, hogy egy pontosan ugyanolyan másolatot készítsenek, és azzal pótolják a tönkrement darabot.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Helyi termelés támogatása.

  Cornwall ko

  A szabályok szerint az építkezésekhez szigorúan csak azokat a köveket lehet használni, amit az ország dél-nyugati megyéjében, Cornwall-ben bányásztak.

 4. 4 A házak ablakainak átlátszónak kell lenniük.

  Ablak problema

  Ez a szabály a ház összes ablakára vonatkozik, még a fürdőszobák ablakaira is, melyek semmilyen módon sem lehetnek sötétítettek vagy homályosítottak.

  Az ablakokon azonban lehetnek függönyök, viszont a műanyag redőnyök és egyéb sötétítők tiltottak.

 5. 5 Tilos a lapostető és a kiegészítő világítás.


  A házak, garázsok és melléképületek teteje nem lehet lapos. Hasonló szigor vonatkozik a házak kültéri megvilágítására, melyek tiltottak, maximum gyenge fényű, kicsi lámpákat lehet kifüggeszteni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Nem lehet macskát tartani.

  Allattartas

  Amikor egy olyan házat vásárolunk vagy bérlünk, aminél az utca túloldalán lehet, hogy Vilmos herceg vagy Kate Middleton lakik éppen, akkor érthető, hogy szigorú szabályoknak kell megfelelnünk. Sajnos ez a háziállatokra is vonatkozik. Az itt élő embereknek tilos macskákat tartaniuk a házban, a szabályok szerint csak kutyák megengedettek.

 7. 7 Emberekre veszélyes kutyák azonban nem tarthatók.

  Kutyafajta

  Az itt élőknek tilos vadászkutyákat, vagy más, az emberekre potenciálisan veszélyt jelentő kutyákat tartaniuk, amik veszélybe sodorhatják a környéken élőket. A városnak van egy védett területe, ezt tilos az állatoknak összeszennyezniük.

  Még nincs vége, a cikk a következő oldalon folytatódik!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

3 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Nincs az a pénz, amiért én ide költöznék! Szép hely, meg minden, de ilyen szabályok! Csoda, hogy lakik ott valaki! Nem lehet macskát tartani, nem lehet a gyerekeknek labdázni, nem lehet felújítani... Rémes!
 • Hát....ha nem lehet kiülni a ház elé a kispadra,nem is költöznék oda. De gondolom azért a függöny mögül kilesik a másikat!
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.