8 érdekes tény, amit sosem gondoltunk volna a férfi testről

A férfi test számos izgalmas meglepetést hordoz magában, melyek többsége nemhogy a nők, de még maguk a férfiak számára is ismeretlen. Hogy egy kicsit javítsunk ezen a tendencián, az alábbi cikkben 8 érdekes tényt gyűjtöttünk össze a férfi testről, melyek egyszer és mindenkorra segítenek lerántani a leplet az erősebbik nem titkairól. Garantálhatom, hogy a cikk végére teljesen más szemmel fogsz majd nézni a férfiakra.


 1. 1 Lassú öregedés.


  A férfi arc sokkal tovább képes megőrizni fiatalos megjelenését, mint a női. Ennek oka, hogy a mert a bőrük sokkal lassabban veszíti el a kollagént, a rugalmasságért, frissességért felelős anyagot – vagyis sokkal tovább ellenáll a ráncosodásnak és a megereszkedésnek.

  Mivel azonban a férfiak általában kevésbé  törődnek a bőrükkel, mint a nők, ezért ezt az Isten adta előnyt többnyire elpazarolják.

 2. 2 Rendelkeznek tejtermelő mirigyekkel.

  depositphotos

  Igen, jól olvastad. Elméletileg a férfiak is képesek tejet termelni, a mellükben ugyanis minden ehhez szükséges mirigy megtalálható. Az már más kérdés, hogy az említett mirigyek csatornái vakon végződnek - akiknek mégsem, és mondjuk, tej csorog a mellükből (előfordul, sajnos), azok nagy valószínűséggel a prolaktinoma néven ismert betegségben szenvednek.

 3. 3 Kopaszság.


  Általános tévhit, hogy a kopaszodásra való genetikai hajlam kizárólag az anya X-kromoszómáiból származik. Valójában sok más, kevésbé fontos tényező is közrejátszik.

  Ha egy férfi apja kopasz, akkor 60%-al megnő az esélye annak, hogy egyszer majd valamikor ő is elveszíti a hajkoronáját. A férfi hormonok ugyanis képesek befolyásolni a hajhagymákat, melyek így fokozatosan elveszítik az új haj előállításának képességét. A stressz és az egészségtelen étrend szintén növeli a kopaszodás kockázatát.

 4. 4 Ők is premenstruációs szindrómától szenvednek.


  Bármilyen meglepő is, a férfiak 26%-a szenved premenstruációs szindrómában. Ilyenkor havi rendszerességgel görcsölnek, fáradtak, ingerlékenyek, zaklatottak – vagyis pontosan ugyanazokat a tüneteket tapasztalják, mint a nők.

 5. 5 Nőként kezdik az életüket.


  A világ összes embere nőként kezdte meg a létezését. Tudni illik, hogy az X és az Y kromoszómák felelősek egy ember nemének meghatározásáért. Ha két X kromoszóma találkozik a fogantatás során, akkor lány; ha egy X és egy Y kromoszóma találkozik, akkor fiú születik. A terhesség első 5-6 hetében azonban az Y kromoszóma inaktív, így amíg meg nem kezdi a működését, az embrió lányként fejlődik.

 6. 6 Vékonyodó bőr.


  A tesztoszteron hormonnak köszönhetően a férfiak bőre körülbelül 25%-kal vastagabb, mint a nőké – de csak kezdetben. A kor előrehaladtával a férfiak bőre folyamatosan vékonyodik, míg a nőknél ugyanolyan vastag marad egészen a menopauzáig.

 7. 7 Ádámcsutka.


  Gondolkodtál már rajta valaha, hogy miét van szükségünk ádámcsutkára, és hogy a férfiaké miért nagyobb, mint a nőké? Az ádámcsutka tulajdonképpen tulajdonképpen egy gégeporc, ami védi a gégét és a hangszálakat.

  Egészen serdülőkorig mindkét nemnél nagyjából ugyanakkora ez a porc, ám a fiúknál a tesztoszteronszint emelkedése után elkezd növekedni. A hang mélységében is van szerepe: minél nagyobb az ádámcsutka, annál mélyebb egy ember hangja.

 8. 8


  A férfiak sokkal kevesebb színárnyalat megkülönböztetésére képesek, mint a nők – ennek oka pedig nagyon egyszerű. A színérzékelést a retina kúpsejtjei határozzák meg, az ehhez szükséges örökítő anyagok pedig az X-kromoszómában találhatók. Mivel a nőknek két X-kromoszómájuk van, ezért magától értetődő, hogy a kúpsejtjeik száma is kétszer olyan magas, mint a férfiaké. Ha tehát legközelebb a pasid képtelen lesz segíteni egy rúzs vagy ruha színének a kiválasztásában, jusson eszedbe, hogy milyen hátránnyal indul szegény.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

0
Ez igen!
0
Nem tetszik!
1
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
0
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!