HIRDETÉS

22 kellemetlen tény, aminek a tudatában teljesen másképp nézel majd a világra


Hogyan számolhatjuk ki egy kutya életkorát emberi években? Elvileg csak meg kell szoroznunk 7-el, de ez nem így van. Ez a mítosz még a XIII. századból származik, és bár már rég bebizonyították, hogy nem igaz, mégis hiszünk benne. Ezt a példát csak azért hoztuk fel, mert a kutatások kimutatták, hogy az emberek inkább hisznek azokban a tévhitekben, melyek jobban beleillenek az általuk ismert világképbe, minthogy elfogadjanak valami új, tudományosan 100%-ig bizonyított ismeretet, ami esetleg kevésbé kellemes számukra.

HIRDETÉS

Cikkünkben most 22 kellemetlen tényt gyűjtöttünk össze nektek, melyek bármennyire is szembe mennek a korábbi ismereteinkkel, valójában egytől-egyig tudományosan bizonyítottak.

 • Székletbaktériumok kerülhetnek a fogkefénkre, ha a WC lehúzásakor nem hajtjuk le a vécéülőke fedelét.
 • A széklet akár 10 réteg rossz minőségű WC-papíron is áthatolhat.
 • Az emberi embriónak először a végbélnyílása, majd a szája fejlődik ki, tehát az emberek az újszájúak családjába tartoznak.

Emberi embrió

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
 • Az orrban és a nasolabialis redők területén kialakuló pattanások nagyon veszélyesek lehetnek az egészségre. A tudósok ezt a zónát a halál háromszögének is nevezik, mivel az itt található erek közvetlenül kapcsolódnak az agyhoz, vagyis egy esetleges fertőzés nagyon gyorsan elterjedhet.
 • A parfümök fő alkotóeleme az ámbra (ambergris) – ami egy olyan anyag, ami az ámbráscetek emésztőrendszerében képződik. Az alkohollal történő kezelés előtt kifejezetten széklet illatú.
 • A boltban található (kipróbálható) kozmetikai minták olyan baktériumokat tartalmaznak, melyek szem és bőrfertőzéseket okozhatnak.

smink cuccok

 • A britek évente 99 ezer liter sört pazarolnak el csak azzal, hogy az ital rátapad a bajuszukra és a szakállukra.
 • A rap csaták nem újkeletű jelenségek. A sértő versek egymásra olvasása már az 5. században is népszerű volt Angliában és Skóciában.
 • 2008-ban a brit tinédzserek több mint fele Sherlock Holmes-t egy valóban létező személynek tartotta, míg egynegyedük úgy gondolta, hogy Winston Churchill csak egy kitalált karakter.

Sherlock és Churchill

 • A váratlan balesetek (pl. autóbaleset) közben a balkezes emberek ötször nagyobb eséllyel halnak meg, mint a jobbkezesek.
 • 50-60 éves koráig az ember elvszíti az ízlelőbimbóinak felét.
 • Az emberi test nem úgy tekint a szemre, mint saját szerv. Egy speciális „védőgát” azonban megakadályozza az immunsejtek szembe juttatását, vagyis meggátolja azt, hogy a szervezet védekezőrendszere elpusztíthassa. Az emberi szem épp ezért egy „immun-privilegizált” szerv.
 • A strandok medencéi átlagosan 75 liter vizeletet tartalmaznak.

Úszásoktatás gyerekek

 • Az emberi testben nagyjából ugyanannyi baktérium található, mint saját sejt: ~10 trillió.
 • Azok az emberek, akik rendszeresen kávéznak, évente nagyjából 140 ezer rovar-maradványt nyelnek le. (ezek többsége teljesen ártalmatlan)
 • Az Everest csúcsának közelében legalább 250 hegymászó holtteste található, akik a csúcs meghódítása közben estek el. A helikopterek nem szállnak ilyen magasra, a gyalog történő lehozataluk pedig életveszélyes lenne, ezért nem tudnak velük mit kezdeni. Néhány ilyen holttest még útmutatóként is szolgál: a hegymászók általuk határozzák meg a magasságot.

Hegymászás Mount Everest

HIRDETÉS
HIRDETÉS
 • Ha érzünk egy szagot, az azt jelenti, hogy az adott szagot kibocsájtó anyag molekulái az orrunk nyálkahártyájára tapadtak.
 • Annak ellenére, hogy a macskák a toxoplasma mikrobák hordozói, amik az emberi agy károsodását is okozhatják, az otthonunkban lévő cicák mégis csökkentik például a skizofrénia kockázatát.
 • A kutyák azért szeretik annyira a csipogó játékokat, mert a hangjuk emlékezteti őket az elejtett zsákmány hangjára.

Kutyajáték

 • Egy ember összes vérének kiszívásához 1,1 millió szúnyogra lenne szükség.
 • A lazacok csak hetente egyszer ürítenek, mivel nagyon lassú az emésztésük.
 • Életük első hónapjában a bébi koalák az anyjuk ürülékét eszik: így tanulja meg a szervezetük az eukaliptusz megemésztését.

Koala és koalabébi

HIRDETÉS
HIRDETÉS

20 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Azt kihagytátok,  hogy minden emberi magzat fiúnak indul, csak a fejlődés során ( X,Y kromoszóma)alakul át női ivaruvá,  így a csikló nem más mint egy elcsökevényesedett férfi nemiszerv. 
  • Szerintem ez olyan, mint nyelvtannál az "észszerű" szó helyesírása. Anyámék, anyósomék, és kb. az egész rendszerváltás előtti generáció az "ésszerű" verziót ismerte, mi viszont már úgy tanultuk, hogy "észszerű". Majd 10 év múlva kitalálnak valamit, hogy miért a hímvessző van előbb, aztán megint 10 év múlva megint valami mást, hogy miért a csikló van előbb és így tovább :)Folyamatosan dőlnek meg az igaznak hitt tézisek minden tudományos szakterületen. Jelen állás szerint az a biztos, ami mindenkinek a két lába között van ;)
   • Ez hülyeség. Az "észszerű"-t mindig is így írtuk, pedig én jóval a rendszerváltás előtt jártam suliba. Ha végiggondolod, így van értelme a szónak.
  • "Nőnek"indul mindenki. ?! Nem és igen.1.Egyszerű genetika: A női nemi kromoszómàk xx, a ffi xy. Az erett ivarsejtek azonban màr csak vagy xet vagy yt tartalmaznak. A petesejt a fentiekből kiindulva csak x -et, a spermium viszont x,yt is. Így megtermekenyiteskor lenyegeben a ffi "dönt" az utód neméről. Azonban! Az embrió nemiszerve alapjàn nem dönthető el a neme, csak a 12. Hét környékén, mert addig markànsan hasonlít a női nemiszervre, a ffiak penisze ugyanabból a szövetből fejlődik ki, mint a nők csiklója. A ffiak hereje pedig a kis es nagyajkak összenövéséböl keletkezik a fejlodes soran.  Ha az embriot nem eri ffi nemi hormon, akkor nem fejlödnek ki a ffi nemiszervei.- értelemszerűen.
  • Basszus legalább a Google-t nézd már meg. Még végig sem kell írni csak elkezded begépelni hogy minden magzat és már kiadja hogy lánynak indul...de ha még tovább is látnál akkor találnál még bővebb kifejtést is 
  • Nőnek indul minden ember, csak a férfi tesztoszteron hatására lesz alakul át a nemi szervek férfivá. Azon férfiak, akik immúnisak a tesztoszteron hatására, ott női test alakul ki (hüvellyel és mellekkel). Az egyik Dr. House epizód pont erről szól. Egyik fajtája a hermafroditizmusnak - ennyit arról, hogy női test csak nő lehet, és férfi test csak férfi lehet. ... Egyébként a női nemiszerv minden alkatrésze megfeleltethető egy-egy férfi nemiszerv részének is.
 • "O x -et, a spermium viszont x,yt is. Így megtermekenyiteskor lenyegeben a ffi "dönt" az utód neméről. Azonban! Az embrió nemiszerve alapjàn nem dönthető el a neme, csak a 12. Hét környékén, mert addig markànsan hasonlít a női nemiszervre, a ffiak penisze ugyanabból a szövetből fejlődik ki, mint a nők csiklója. A ffiak hereje pedig a kis es nagyajkak összenövéséböl keletkezik a fejlodes soran. Ha az embriot nem eri ffi nemi hormon, akkor nem fejlödnek ki a ffi nemiszervei.- értelemszerűen.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.