HIRDETÉS

20 érdekes tény, amit valószínűleg Te sem tudtál eddig a Csillagok háborúja filmekről

Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné vagy legalábbis ne látta volna életében egyszer valamelyik Csillagok háborúja epizódot. Bármennyire is rabjai vagyunk azonban az ,,erőnek", még a legfanatikusabb Star Wars-rajongókat is érhetik meglepetések. Ehhez pedig nem is kell messzire mennünk, elég csupán rákukkantani az alább található listára, melyen a legfurcsább és legérdekesebb Csillagok háborúja tényeket gyűjtöttük egy kalap alá, melyekről valószínűleg még Te sem hallottál korábban...


 1. 1 Az Obi-Wan Kenobi-t megformáló színész, Alec Guiness azt hitte, hogy a Star Wars filmek ,,tündérmesés szarságok" lesznek.


    

 2. 2 Harrison Ford-nak összesen 2,6 millió forintnak megfelelő dollárt fizettek a Csillagok háborúja IV: Egy új remény című epizódban nyújtott alakításáért.


    

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Peter Cushing, a Wilhuff Tarkin tábornokot megszemélyesítő színész olyan kényelmetlennek érezte a cipőjét, hogy számos jelenetben inkább papucsban szerepelt és ragaszkodott hozzá, hogy ne látszódjanak a lábai a felvételeken.

  movieramblings
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 4. 4 A 'TIE Fighter' nevezetű csillagvadászok hangját az elefántok hívóhangjának és a nedves aszfalton vezetett személyautó hangjának kombinálásából hozták létre.


 5. 5 Steven Spielberg fogadást kötött George Lucas-szal, melynek tétje a Csillagok háborúja után járó jogdíjak százalékos elosztása volt. Spielberg ennek köszönhetően azóta több millió dollárt nyert már ezzel a fogadással.


 6. 6 A szemétzúzós jelenet során Mark Hamill olyan sokáig tartotta vissza a lélegzetét, hogy vérömleny keletkezett az arcán, ezért ebben a jelenetben kizárólag csak az arcának egyik oldalát láthatjuk.


 7. 7 A Tatooine bolygó megformálásához használt épületek közül sok még most is Tunéziában áll. Néhányban ráadásul még mind a mai napig laknak is.


 8. 8 Luke Skywalker neve az eredeti tervek szerint Luke Starkiller lett volna.


 9. 9 A Csillagok háborúja IV. epizódjának elején elfogott űrhajó valójában az Ezeréves sólyom egyik kezdetleges vázlata alapján készült.


 10. 10 A Jawa nyelv valójában a ma is használt Zulu nyelv felgyorsított változatán alapszik.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.