HIRDETÉS

18 furcsa, de hasznos háztartási eszköz, amit Magyarországon valamiért mégsem használnak az emberek

Furcsa belegondolni, de nem is olyan régen még nem voltak vízforralók, szeletelőgépek, fűszerdarálók vagy mondjuk szárítógépek az otthonokban, mára mégis (kis túlzással) szinte minden háztartásban megtalálhatók. Külön érdekes, hogy amíg a világ legnépszerűbb háztartási eszközeinek egy része a hazai otthonokban is azonnal elterjed és gyökeret ver, addig bizonyos eszközök teljesen ismeretlenek maradnak a magyar háztartások számára.

Cikkünkben most pontosan ilyen furcsa, de hasznos háztartási eszközöket gyűjtöttünk össze, melyek bár a világ egyes részein hatalmas népszerűségnek örvendenek, nekünk, magyaroknak mégis többnyire ismeretlenek. Legalábbis eddig azok voltak.


 1. 1 Üvegnyitó


  Mianmarban szinte minden szállodában találkozhatunk hasonlóval. Ez a hagyományos palacknyitó rendkívül népszerű a turisták körében, és nemcsak azért, mert kényelmesebb, mint a modern változatai.

  A turisták legtöbbször ajándékba veszik ezeket a rokonoknak és barátoknak, amikor pedig odaadják őket, felteszik a nagy kérdést: „Találd ki, mi ez!” Nincs ember a Földön, aki magától rájönne, hogy ez a furcsa fa eszköz egy sörnyitó. 

 2. 2 Kukoricacső-tartó


  Az Egyesült Államok az egyik legnagyobb kukorica termesztő és fogyasztó a világon, ezért nem is olyan meglepő, ha az emberek igyekeznek kényelmesebbé tenni ennek az ízletes zöldségnek a fogyasztását.

  A kukoricacső-tartó erre kínál alternatívát, használata pedig rendkívül egyszerű: csak két oldalról bele kell szúrni a csőbe, és máris rágcsálhatunk anélkül, hogy sós és ragacsos lenne utána a kezünk.

 3. 3 Szalonnaprés

  11034565 65473565 454361062009514 5787589643669046914 n 1571150121 728 806eb66278 1571667400
  instagram
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Az amerikaiak és a britek hatalmas szalonna-rajongók, számukra elképzelhetetlen enélkül egy reggeli. További fontos szempont számukra, hogy a szalonnák ne ugorjanak össze sütés közben, hanem szép egyenesek maradjanak, mint a filmekben. Ehhez az emberek a képen láthatóhoz hasonló szalonnapréseket használnak, melyek lenyomják a húst, ami így szép egyenesre sül.

 4. 4 Sajtkések


  Olaszországban és Franciaországban a sajtkések épp olyan alap eszköznek számítanak, mint nálunk mondjuk a vajazókések. Persze a hazai háztartások számára sem teljesen idegen a sajtkés, ám nálunk jóval szerényebb a kultúrája, mint más, nyugat-európai országokban, ahol majdnem minden sajthoz különböző késeket használnak, a parmezánt pedig szigorúan nem vágják, hanem egy speciális spatula segítségével darabolják.

 5. 5 Tajine


  A tajine a marokkói konyha egyik sajátos kerámia edénye. Sajátos, mert az étel se nem fő, se nem sül benne, hanem inkább párolódik. Így az étel lédús marad és megőrzi minden aromáját.

 6. 6 Serpenyő almás süteményekhez és pudingokhoz


  Ez a szokatlan lyukacsos serpenyő elsősorban Dániában népszerű, ahol almával és pudinggal töltött desszerteket készítenek a segítségével, de például a thaiföldi utcai árusok is előszeretettel használják, ők a palacsintáktól kezdve a pudingokon át egészen a fürjtojásig bármit elkészítenek benne.

 7. 7 Reszelőlemez


  A kerámia reszelőlemezt először a mediterrán országokban kezdték el használni, fokhagyma és citromhéj reszeléshez. A lemez előnye a szokásos reszelőkhöz és fokhagymaprésekkel szemben, hogy könnyen mosható és kevesebb helyet foglal, ráadásul akár a tányérokkal együtt is tárolható.

 8. 8 Grillvödör


  A grillezővödröt a thaiföldi utcai árusok kezdték el használni először, hogy kis helyen, kompakt módon tudjanak különféle ételeket készíteni. Ma már a világ számos pontján elterjedt, az emberek főként a piknikezésekhez, kirándulásokhoz viszik magukkal. Előnye, hogy nagyon kevés helyet foglal, és mégis kényelmes és biztonságos a használata.

 9. 9 Bambuszkefe


  A hagyományos japán bambuszkefe mára számos ázsiai ország háztartásában alap konyhai eszköznek számít. Állítólag olyan hatékony, hogy a segítségével akár mosogatószer nélkül is tudjuk mosni az edényeket. Ennek a hatékonyságnak azonban ára van: az AliExpress-en például 2 ezer forint körül kezdődik az ára, ami egy mosogatószivacshoz képest elég drága, ám mellette szóljon, hogy ha egyszer megvesszük, utána jó darabig nem kell másikat vennünk.

 10. 10 Palacknyaló


  Ez egy speciális holland eszköz, amit csak palacknyalónak hívnak a helyiek. Ahogy neve is sugallja egyetlen funkciója van: hogy a palackokba dugva az utolsó csepp értékes terméket is ki tudjuk bányászni és semmi se menyjen kárba. A szilikon fejű eszköz bármilyen palack száján befér és hatékony munkát végez annak belsejében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

4 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!4 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.