15 érdekes tény Kanadáról, ami miatt piszkosul irigyek vagyunk rájuk

Mi jut eszünkbe először, ha meghalljuk azt a szót, hogy Kanada? Juharszirup? Jégkorong? Netán a Banff Nemzeti Park mesébe illő világa? Ez csak néhány azok közül, amik miatt egy kanadai ember azt mondhatja magáról, hogy piszkosul szereti a hazáját. Vannak azonban más, kevésbé ismert érdekességek is a juharlevél országával kapcsolatban, melyek legalább ennyire dicséretreméltók.

Cikkünkben most ezeket az izgalmas érdekességet gyűjtöttük össze, melyek láttán egy kicsit akaratlanul is azt kívánja az ember, hogy bárcsak ő is ebben a különleges országban élhetne.


 1. 1 Amikor a kanadaiaknak semmi dolguk sincs, az utcára mennek, hogy felvidítsák az autósokat.


  ,,Fantasztikus vagy."

  ,,A világ jobb, hogy Te létezel!"

 2. 2 A kanadai Nunavut tartomány rendszámtáblája medve alakú.


 3. 3 A kanadaiak imádnak poénkodni, és be kell vallani, hogy nagyon jók is benne.


  Egy montreali lakos például úgy döntött, hogy hó-autót készít, majd ráhívja a rendőröket, mondván, hogy tilosban parkol az autó. A közelben tartózkodó rendőr ki is érkezett a helyszínre, majd nagy meglepetés érte, miután rájött, hogy tulajdonképpen szó sincs autóról, tulajdonképpen csak egy megformázott hókupachoz riasztották.

 4. 4 Venezuela és Szaúd-Arábia után Kanada rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel a világon.


 5. 5 Egyes jótékonysági szervezetek arra szakosodtak, hogy segítsenek kitakarítani a súlyosan beteg és/vagy idős emberek otthonában.


 6. 6 A kanadai pénz vízálló, köszönhetően annak, hogy nem papírból, hanem műanyagból készül.


 7. 7 A Kanadaiak rendkívül vendégszeretőek. Olyannyira, hogy a kanadai St. Paul településen például egy UFO-leszállópályát és egy játszóteret is építettek, hogy a távoli galaxisból érkező idegenek meleg fogadtatásban részesülhessenek.


 8. 8 A rendőreik is szokatlanul kedvesek. Ez a rendőr például megállt, hogy limonádét vásároljon a háza udvarán italt árusító kislánytól.


 9. 9 A kanadai lakosok olyan rendkívül udvariasak, hogy számos vicces mémet is találhatunk ezzel kapcsolatban, melyet természetesen főként a déli szomszédaik vagyis az Amcsik készítenek róluk előszeretettel.


  ,,Legyen szép napod"

 10. 10 Kanada egyszer megmentett egy Horvátország méretű erdőt.


  A kanadai ,,Nagy medve" erdő olyan hatalmas, hogy a kanadai kormány egész egyszerűen úgy döntött, bűn lenne fakivágással belerondítani ebbe az egyedülálló csodába, ezért 2016-ban megtiltották, hogy fákat vágjanak ki ezen a Horvátország méretű hatalmas területen.

 11. 11 Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau olyan fiatalos és laza, hogy bármikor leülnénk vele meginni egy sört. Valószínűleg ő a világ egyik legbarátságosabb miniszterelnöke.


 12. 12 Kanadában az emberek ott segítik egymást, ahol csak tudják, így az extrém hideg időkben például kabátokat aggatnak a villanyoszlopokra, hogy így segítsék a szegény és/vagy hajléktalan embereket.


 13. 13 Egy újabb példa a kanadai udvariasságra: történt egyszer ugyanis, hogy az egyik fővárosi metróállomáson tönkrement a jegykiadó/kezelő automata, amiért egy teljes napra hivatalosan is ingyenessé tették a metrózást. A Kanadaiakat azonban nem ilyen fából faragták, úgyhogy ettől függetlenül ott hagyták a jegyek árának értékét az elromlott és lezárt automatákon... 😀


 14. 14 Kanada olyan gyönyörű, hogy a forgalomfigyelő kamera által készített kép is simán beférne a National Geographic magazinba.


 15. 15 ,,Először azt hittem, letolattak, de aztán rájöttem, hogy Kanadában vagyok..."


  ,,Szép autó."

2 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!2 comments

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.