15 érdekes tény Kanadáról, ami miatt piszkosul irigyek vagyunk rájuk

Mi jut eszünkbe először, ha meghalljuk azt a szót, hogy Kanada? Juharszirup? Jégkorong? Netán a Banff Nemzeti Park paradicsomba illő világa? Ez csak néhány azok közül, ami miatt egy kanadai ember azt mondhatja magáról, hogy piszkosul szereti a hazáját. Az alábbi listán azonban összegyűjtöttünk még néhány izgalmas érdekességet, mely láttán valószínűleg Te is azt fogod majd kívánni, bárcsak Kanadában élhetnél...


 1. 1 Amikor a kanadaiaknak semmi dolguk sincs, az utcára mennek, hogy felvidítsák az autósokat.


  ,,Fantasztikus vagy."

  ,,A világ jobb, hogy Te létezel!"

 2. 2 A kanadai Nunavut tartomány rendszámtáblája medve alakú.


 3. 3 A kanadaiak imádnak poénkodni, és be kell vallani, hogy nagyon jók is benne.


  Egy montreali lakos például úgy döntött, hogy hó-autót készít, majd ráhívja a rendőröket, mondván, hogy tilosban parkol az autó. A közelben tartózkodó rendőr ki is érkezett a helyszínre, majd nagy meglepetés érte, miután rájött, hogy tulajdonképpen szó sincs autóról, tulajdonképpen csak egy megformázott hókupachoz riasztották.

 4. 4 Venezuela és Szaúd-Arábia után Kanada rendelkezik a harmadik legnagyobb olajkészlettel a világon.


 5. 5 Egyes jótékonysági szervezetek arra szakosodtak, hogy segítsenek kitakarítani a súlyosan beteg és/vagy idős emberek otthonában.


 6. 6 A kanadai pénz vízálló, köszönhetően annak, hogy nem papírból, hanem műanyagból készül.


 7. 7 A Kanadaiak rendkívül vendégszeretőek. Olyannyira, hogy a kanadai St. Paul településen például egy UFO-leszállópályát és egy játszóteret is építettek, hogy a távoli galaxisból érkező idegenek meleg fogadtatásban részesülhessenek.


 8. 8 A rendőreik is szokatlanul kedvesek. Ez a rendőr például megállt, hogy limonádét vásároljon a háza udvarán italt árusító kislánytól.


 9. 9 A kanadai lakosok olyan rendkívül udvariasak, hogy számos vicces mémet is találhatunk ezzel kapcsolatban, melyet természetesen főként a déli szomszédaik vagyis az Amcsik készítenek róluk előszeretettel.


  ,,Legyen szép napod"

 10. 10 Kanada egyszer megmentett egy Horvátország méretű erdőt.


  A kanadai ,,Nagy medve" erdő olyan hatalmas, hogy a kanadai kormány egész egyszerűen úgy döntött, bűn lenne fakivágással belerondítani ebbe az egyedülálló csodába, ezért 2016-ban megtiltották, hogy fákat vágjanak ki ezen a Horvátország méretű hatalmas területen.

 11. 11 Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau olyan fiatalos és laza, hogy bármikor leülnénk vele meginni egy sört. Valószínűleg ő a világ egyik legbarátságosabb miniszterelnöke.


 12. 12 Kanadában az emberek ott segítik egymást, ahol csak tudják, így az extrém hideg időkben például kabátokat aggatnak a villanyoszlopokra, hogy így segítsék a szegény és/vagy hajléktalan embereket.


 13. 13 Egy újabb példa a kanadai udvariasságra: történt egyszer ugyanis, hogy az egyik fővárosi metróállomáson tönkrement a jegykiadó/kezelő automata, amiért egy teljes napra hivatalosan is ingyenessé tették a metrózást. A Kanadaiakat azonban nem ilyen fából faragták, úgyhogy ettől függetlenül ott hagyták a jegyek árának értékét az elromlott és lezárt automatákon... 😀


 14. 14 Kanada olyan gyönyörű, hogy a forgalomfigyelő kamera által készített kép is simán beférne a National Geographic magazinba.


 15. 15 ,,Először azt hittem, letolattak, de aztán rájöttem, hogy Kanadában vagyok..."


  ,,Szép autó."


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!