HIRDETÉS

12 emoji, amit egész életünkben rosszul használtunk

Az emberek több okból kifolyólag szeretik az emojikat: egyrészt ezek segítségével szavak nélkül fejezhetik ki az érzéseiket, másrészt pedig hihetetlen mértékben képesek feldobni a barátokkal közös csevegést. Így vagy úgy, a hangulatjelek kétségkívül az életünk részévé váltak, ami csak azért furcsa, mert bár általában nap mint nap használjuk őket, sokszor mégsem vagyunk tisztában a jelentésükkel.

A gyakorlatban persze arra használjuk ezeket az aranyos szimbólumokat, amire csak akarjuk, de mint minden mással a világon, a tervezők ezekkel a kis hangulatjelekkel is konkrét dolgot próbáltak szimbolizálni - ám néhány esetben ezt teljesen félreértették a felhasználók. Cikkünkben most megmutatjuk, hogy mi a valódi jelentésük pontosan ezeknek a gyakran tévesen használt emojiknak.


 1. 1


  Legtöbben az imádkozás és fohászkodás jeleként használjuk, de eredetileg ez az emoji egy japán kéztartást szimbolizál: a keleti kultúrában ez a bocsánatkérés jele. Egyesek még a „pacsi adás” szimbólumaként is használják, de az is téves.

 2. 2


  Első ránézésre legtöbbször a kacsintós csókdobás jelképének gondolják az emberek, de valójában a fütyülést szimbolizálja. Könnyű összekeverni a csókdobással, mivel a pusziküldős-szerelmes emojik mellett található.

 3. 3

  15132411 43398860 9ff36441383ae901185078e3a7c04344d4b07761 1500 1 1567170259 728 941978b961 1569393192
  wikimedia
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Tévesen használjuk ezt a hangulatjelet a boldog ünneplések és események jelképeként, ez ugyanis nem egy szimpla ajándékra biggyeszthető rózsaszín masni: ez a rák elleni küzdelem szimbóluma.

 4. 4


  Ezt a hangulatjelet legtöbbször arra használjuk, hogy a beszélgetőpartnerünk figyelmét a jel alatti tartalomra összpontosítsuk. Valójában ez a jel azonban azt szimbolizálja, hogy a küldője rendkívül maga alatt van és rosszul érzi magát.

 5. 5


  A jobbra néző ököl a tisztelet és a gratuláció szimbóluma.

 6. 6


  Ez nem egy szimpla répa, ahogy azt sokan gondolják. Ez valójában a sült édesburgonyát szimbolizálja, amit yaki-imo-nak hívnak a japán emberek.

 7. 7


  Ez az emoji szintén egy japán ételt szimbolizál, melynek neve kamaboko.

 8. 8


  Nagyon sok képregényben látható ez a jel a karakterek feje fölött vagy homlokán: ez az idegességet szimbolizálja. Amennyiben ezt szöveges üzenet formában küldöd el valakinek, azzal igazából arra célzol, hogy a beszélgetőpartnered átlépett egy határt, és jobban teszi, ha sürgősen visszavesz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9


  Arra gondolnánk, hogy ez a piros kereszt a tiltás jele, ám az angolok és amerikaiak a csók szimbólumaként használják. Népszerű kombináció náluk a "❌⭕️❌⭕️" melyben az X-ek a csókot, a körök pedig az ölelést szimbolizálják.

 10. 10


  Ez az emoji valójában egy ’Tengu’ maszkot szimbolizál – ez egy démoni arc a japán mitológiából. A „Tenguvá válás" az arrogancia és az önelégülés megtestesülését jelzi, így ha ilyet küldünk a beszélgetőpartnerünknek, azzal arra célzunk, hogy arrogánssá vált.

 11. 11


  Első ránézésre úgy tűnhet, hogy ez a hangulatjel szintén valami rosszat szimbolizál, de nem így van. Ez egy 'Namahage'-t, vagyis egy japán lényt szimbolizál, ami elriasztja a gonosz szellemeket.

 12. 12


  Az NG betűket formázó emojiról sokan azt hiszik, hogy a „no girls” vagy „no guys”, esetleg a világ egyik legnépszerűbb ázsiai vezetéknevének, a „Nguyen”-nek a rövidítése, de nem így van. Valójában ez a „no good”, vagyis „nem jó” rövidítése, melyet az ázsiai kultúrában élők rövidítettek le 2 betűre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!One comment -

 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.