HIRDETÉS

10 történelmi felfedezés, ami még mai fejjel nézve is nagy rejtélynek bizonyult


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az őseink aztán nem finomkodtak ha óriási, ép ésszel szinte felfoghatatlan méretű-kialakítású objektumok építéséről volt szó, gondoljunk csak például az egyiptomi piramisokra, az Abu Szimbel-i templomokra, vagy éppen az athéni Parthenónra. Akadnak azonban olyan ember/természet alkotta maradványok, amelyeket még mai fejjel, mai technikával is képtelenek vagyunk megfejteni.

HIRDETÉS

Ezek közé tartoznak az alábbi felfedezések is, melyek minden egyes vizsgálattal csak egyre több és több kérdést hagynak maguk után.

 1. 1 A Mount Owen-i Moa.


  Ez a több mint 3000 éves maradvány, egy nagyjából 500 éve kipusztult állat maradványa. Érthetetlen, hogyan maradhatott ilyen jó állapotban.

 2. 2 Saksaywaman.


  Az egymásra fölé épített sziklafalak Peruban találhatók. A sziklák úgy illeszkednek egymásra, hogy az illesztések között szinte egyáltalán nem találni rést. Fogalmunk sincs róla, hogyan faragták ilyen pontosra őket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 A Nap-kapu


  A Stonhenge-hez hasonlóan erről az emlékműről sem tudjuk hogyan készült és mi célt szolgált. A Stonehenge-dzsel ellentétben, ez az emlékmű 3962 méterrel a tengerszint felett épült Bolíviában. A kapufélfa fölé vésett írás szerint, csillagászati célokat szolgált.

 4. 4 A Longyou Járatok.


  A Qin Dinasztia (Kr.e.212) idejére datált járatokat kézzel vájták a mélybe. Mivel azonban sem létezéséről, sem készítéséről nem találtak feljegyzést, így azt sem tudjuk, egyáltalán milyen célokat szolgált.

 5. 5 Egy befejezetlen Obeliszk


  A hatalmas obeliszket egyenesen a sziklából vájták ki, de amikor az első repedések megjelentek a sziklatesten, félbehagyták a munkálatokat. Az obeliszk tanulmányozásával talán közelebb juthatunk Egyiptom építészeti titkainak megfejtéséhez.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A Yonaguni emlékmű


  Ezekről a romokról még azt sem tudjuk pontosan, hogy emberi kéz alkotta-e, vagy a természet műve. Bár a tény, hogy a legtöbb szöge derékszög és a felszíne teljesen sima sok kérdést vet fel.

 7. 7 Mohendzsodáro városa, más néven a “halottak dombja” (Pakisztán)


  Az Indus-völgyi civilizáció egyik legnagyobb és legszervezettebb városának romja. A régészek azt állítják, hogy a város teljesen elpusztult. Senki sem tudja pontosan hogyan történt, és hová menekült a város lakossága.

 8. 8 L`ANS-O-MEDOUZ városa Kanadában


  Ezt a várost a vikingek építették 1000 évvel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy valójában a vikingek fedezték fel Amerikát, és nem Kolumbusz!

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Kőkorszaki alagutak


  Egész Európa területén léteznek kőkorszaki alagutak, Skóciától egész Törökországig. Ezek azt mutatják, hogy az ókorban élő emberek nemcsak vadászattal és gyűjtögetéssel foglalkoztak. Azonban még ma sem egyértelmű, hogy mire használták ezeket az alagutakat.

 10. 10 Costa Rica-i kőgolyók


  Több száz golyó található a területen. Átmérőjük 3 centimétertől akár 3 méterig is terjedhet. Senki sem tudja, hogyan csiszolták őket tökéletes gömb alakúra, (figyelembe véve a súlyukat) emellett, még az sem teljesen tiszta, mire használták őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

3 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • "Fogalmunk sincs róla, hogyan faragták ilyen pontosra őket."Fogalmunk sincs róla, miért gondolja azt bárki, hogy faragták.
 • "Ezekről a romokról még azt sem tudjuk pontosan, hogy emberi kéz alkotta-e, vagy a természet műve. " Hóóógyne, a természet tökéletesen szabályos lépcsőket és egyéb épületeket alkot. Oké, értem, hogy az emberiség 99%-a full hülye, na de ennyire talán mégse. Vagy mégis? Mindenesetre annak nézik őket teljesen...
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.