HIRDETÉS

10 fontos illemszabály, aminek a nem tudása nagyon komolyan rombolja a megítélésünket

  Korábban az emberek jól elkülönített csoportokra voltak osztva, ezért könnyű volt például megkülönböztetni egy nemesi család sarját egy egyszerű hétköznapi ember gyermekétől. Ma azonban már ezek a társadalmi rétegződés alig kivehető, ezért egy igazi hölgynek a tetteivel, cselekedeteivel kell bizonyítania, hogy mennyire jól nevelt, vagy jómódú.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál meggyőződésünk, hogy a jó modor nem csak a királynők és a hercegnők kiváltsága, a magukra kicsit is adó hétköznapi embereknek is éppen ilyen fontos, ezért 10 egyszerű illemszabályt gyűjtöttünk most össze, ami nagyon komolyan befolyásolja a megítélésünket.

  1. 1 Ne add át senkinek a kézitáskádat.

   55807459d886a858facaa02e1d

   Egy igazi hölgy nem fogja megkérni a férfit, hogy vigye helyette a táskáját, sőt, még azt sem fogja megengedni, hogy egyáltalán hozzáérjen. A női táska a személyes tárgyak kategóriájába tartozik, amit a tulajdonosán kívül senki másnak sem szabad megérintenie.

  2. 2 Sose dőlj neki a széktámlának.

   2243f052efb6937db879c802b1

   Egy igazi hölgy az asztalnál mindig a szék közepén ül. Fontos, hogy legyen hely a hát és a háttámla között, és mindig kihúzott, egyenes háttal üljünk. Egy hercegnő is ezt tenné.

  3. 3 Ne félj bepiszkítani a kezed.

   7d5f7755a5adec2960d1cb762f
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS

   Még a legigazibb úri hölgy sem kerülheti el olykor a fizikai munkát. Például a háborúk idején még a hercegnők és nővérként dolgoztak a kórházakban. Szóval a kerti munkától sem kell pánikrohamot kapni, ez hozzátartozik az élethez.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Kövessük a sminkelés szabályait.

   f7b9c95a4fb274571c8d545dfc

   Egy igazi hölgy arcán sosem látunk majd sötét szemeket vörös rúzzsal. Ez túl sok egyszerre, ezért ha a szemünk sötét, akkor az ajkunknak kell világosabbnak lennie, vagy fordítva.

  5. 5 Nyugodtan érezd magad otthon.

   c9655e5abea9553b13d1ac7a1a

   Ha a vendégek előzetes bejelentkezés nélkül érkeznek hozzád, akkor ne kezdj kapkodva készülődni. Ilyenkor megengedheted magadnak, hogy köntösben fogadd őket, és ez egyfajta jelzés a vendégek felé is, hogy máskor ne csináljanak ilyet.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

8 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!8 comments

 • Szia, guest
 • Tény, a mai nőknek sokkal, sokkal többet kellene foglalkoznia a kellemmel, jellemmel és illemmel. Ehelyett semmire sem jó digitális kezeket, meg kattintássziveket gyűjtenek, magukat hivatásos prostituáltnak maszkírozva. (Tény, sokuk valóban így végzi.) Igen. Régen sokkal jobb volt. 
 • 10 - Elnézést! Ez a pénztácra Öné? --- Az igazi hölgy erre nem reagálhat, tehát már az enyém?9 - Az érdeklődés is fontos a férfiak számára, egy sima "köszönöm" sokszor nem fedi a valóságot.5 - Az igazi értéke egy nőnek nem a sminkelt arc, beállított haj, festett köröm és csini ruha. A tényleges értéke a természetes és valódi önmaga, mely hajnali 4 körül látható, éppen egy váratlan látogatás alkalmával. Az aki szép, az reggel is szép - tartja a lassan feledésbe merülő szabály.4 - A smink hazugság! Aki elvárja az őszinteséget, ne hazudjon a kinézetével kapcsolatban.2 - Ez biztos kényelmetlen lehet hosszú távon, ami befolyásolja a hangulatot. Inkább egy lezserebb, de normális légkör, mint egy hivatalos, de pokoli eredmény!
 • "Ha a vendégek előzetes bejelentkezés nélkül érkeznek hozzád, akkor ne kezdj kapkodva készülődni. Ilyenkor megengedheted magadnak, hogy köntösben fogadd őket, és ez egyfajta jelzés a vendégek felé is, hogy máskor ne csináljanak ilyet." Részemről ilyenkor be sem engedem őket. Gyorsan megtanulják a leckét.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!