10+ dolog, amit azonnal le kell ellenőrizned, amikor belépsz egy hotelszobába

Amikor az ABC televíziós csatorna egy sorozat keretén belül titkos vizsgálatot végzett a szállodai szobákban, kiderült, hogy az ott lévő poharak 73%-át vagy egyáltalán nem tisztítják, vagy legalábbis nem megfelelően. Persze nem baj, ha a szállodai szobába lépve azonnal szemügyre vesszük az ágy közeli konnektorokat a telefonunk és a laptopunk kényelmes töltése végett, de van még néhány olyan dolog, ami legalább olyan fontos, mint a rendelkezésre álló konnektorok ellenőrzése.

Cikkünkben most összegyűjtöttünk néhány olyan fontos lépést, amit az elsők között kell elvégeznünk egy hotelszobába lépve, már persze, ha szeretnénk, hogy biztonságos és kényelmes legyen az ott-tartózkodásunk.


 1. 1 Ellenőrizzük, hogy a matracon és az ágyneműkön van-e ágyi poloska.


  Azt hihetnénk, hogy ágyi poloskák csak maximum az olcsó szállodákban fordulnak elő, de ez nem luxus kérdése: a vendégek ruháin és személyes tárgyain keresztül akár az 5 csillagos szállodákba is könnyedén bevihetők. Amikor tehát elfoglaljuk a szobát, először mindig ellenőrizzük az ágyat. Keresünk foltokat, illetve kis barna és fekete pöttyöket a felületén. Ha találunk valamit, azonnal jelezzük a recepción.

 2. 2 Cseréljük le a takarót.


  A szállodai szobalányok rendszeresen cserélik is tisztítják a lepedőket és az ágyneműket, de ez nem vonatkozik a paplanra és a párnákra. Ha tehát gyakran utazunk, célszerű saját takarót és párnát magunkkal vinni, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

 3. 3 Használjunk fertőtlenítő kendőt azokhoz a dolgokhoz, amikhez potenciálisan hozzá érhetünk.


  Ugyancsak fontos lépés a szobában található legtöbbször megérintett tárgyak, például távirányítók, kilincsek, széktámlák, stb. tisztítása. Egy tanulmány kimutatta, hogy a TV-távirányítók a leginkább szennyezett tárgyak a szállodai szobákban, úgyhogy ezeket mindig kezeljük extra óvatossággal.

 4. 4 Ellenőrizzük, hogy a szobához kapott kártya működik-e és jól záródik-e az ajtó.

  15196154 image crop 3530x2848 1577701069 728 6fd8d777e0 1579085338
  shutterstock

  Amikor felmegyünk a szobánkhoz, ne felejtsük el ellenőrizni, hogy működik-e a szállodaszobához kapott kártyánk, és ami még fontosabb: ismerjük ki, hogyan működik. Ezenkívül ellenőrizzük, hogy az ajtó magától záródik-e vagy nekünk kell megnyomnunk/elforgatnunk valamit. Mindig zárjuk be a szobát, akár benne tartózkodunk, akár elhagyjuk.

 5. 5 Zárjuk be az ablakokat és erkélyajtókat, különösen, ha gyermek is van velünk.


  Ez elsősorban egy biztonsági intézkedés, amire ha a szobánk alacsonyan van, akkor azért van szükség, hogy ne juthasson be a szobába senki az ablakon/erkélyajtón keresztül, ha pedig magasan, akkor a családtagjaink védelme érdekében.

 6. 6 Ellenőrizzük, hogy a termosztát és a légkondicionáló megfelelő működését.

  View this post on Instagram

  avoiding the heater. #hotelroomcold!

  A post shared by Hank (@hankm4) on


  A helység kellemes hőmérséklete garantálja a jó pihenést és a kényelmes ott-tartózkodást. A szobába érkezéskor ellenőrizzük, hogy minden hőmérséklet-szabályzó megfelelően működik-e, ha pedig valami nincs rendben, akkor azonnal jelezzük a recepción, hogy ne az éjszaka közepén kelljen mondjuk arra kelnünk, hogy majd megfagyunk, mert nem működik rendesen a fűtés.

 7. 7 Ellenőrizzük, hogy a szobában található telefon működik-e.


  Ez egy biztonsági és kényelmi szabály, hiszen a telefonon keresztül a takarítástól a sürgősségi segítségnyújtásig bármi miatt felvehetjük a kapcsolatot a szálloda dolgozóival, ezért mindig érdemes megbizonyosodni róla, hogy megfelelően működik-e a készülék.

 8. 8 Nézzük meg a menekülési útvonalat és memorizáljuk.


  Elvileg minden szállodai szobában kell lennie menekülési térképnek. Érdemes tanulmányozni és kicsit memorizálni őket, hogy egy esetleges tűz vagy természeti katasztrófa esetén a szeretteinkkel együtt könnyedén ki tudjunk jutni az épülettől.

 9. 9 Ellenőrizzük, hogy megtalálható-e minden szükséges holmi a fürdőszobában. (vécépapír, szappan, törülköző ,stb.)


  A fürdőszoba megvizsgálása szintén egy olyan lépés, amit minden tapasztalt utazó az elsőkként végez el. Ellenőrizzük, hogy vannak-e tiszta törülközők, elegendő vécépapír és azok a különféle piperecikkek, amiket a szálloda az előzetes foglalás alkalmával esetleg megígért. Ha valami hiányzik, jelezzük a recepción.

 10. 10 Használjuk az ajtón a "ne zavarj" jelzést.


  Minden szállodai szoba rendelkezik „ne zavarj” táblával. Akasszuk az ajtóra, ha szeretnénk elkerülni a váratlan meglepetéseket. A napközbeni takarítás néha a legváratlanabb pillanatokban történik, ami kellemetlen meglepetéseket szülhet. Az ilyen esetek elkerülése végett mindig használjuk ezt a kis táblácskát.

 11. 11 Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek rejtett kamerák a szobában.


  Ez persze nem könnyű, de a modern technika korában élünk, úgyhogy mindenre fel kell készülnünk. Annak ellenére, hogy a szállodai szobákba ritkán helyeznek kamerát, olykor vannak kivételek. A szobába lépést követően tehát végezzünk egy gyors ellenőrzést, keressünk furcsa kütyüket és oda nem illő tárgyakat, esetleg vörös fényt vagy indokolatlannak tűnő második füstérzékelőt.

 12. 12 Forró vízzel és szappannal alaposan mossuk el a szobában található poharakat.


  Mint a cikk elején is írtuk, a szállodai szobákban található poharak tisztának és érintetlennek tűnhetnek, de ez sokszor csak a látszat. Ha jót akarunk magunknak, akkor tegyünk egy szívességet, és minden becsekkolás után alaposan mossuk el a szobában található poharakat, mielőtt használnánk. Ez segít elkerülni, hogy a rajtuk keresztül elkapott baktériumok miatt esetleg rémálommá váljon a nyaralás.

  Bónusz: ne felejtsük el kikapcsolni az ébresztőórát.

  Előfordulhat, hogy az előző vendégnek korán kellett kelnie, hogy időben odaérjen az üzleti tárgyalásra vagy a reptérre, és távozás után elfelejtette kikapcsolni az ébresztőórát. Mindig ellenőrizzük tehát, hogy nincs-e bekapcsolva rajta ébresztés, ha szeretnénk elkerülni a kora reggeli váratlan meglepetéseket.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

22
Ez igen!
4
Nem tetszik!
4
Vicces
0
Imádnivaló
0
Meglepő
2
Szomorú
0
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!2 comments

 • Szia, guest

Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!