HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Gondoltad volna, hogy a világ legnépszerűbb látványosságai alatt meglepő titkok rejtőznek?

  Eszedbe jutott már valaha egy külföldön tett utazás során, hogy vajon milyen érdekességek lapulhatnak a világhírű látványosságok alatt, illetve azok közvetlen közelében?

  HIRDETÉS

  Ha még nem, az sem feltétlenül baj, a londoni fényképész, Tomas Sentpetery ugyanis most megmutatja, hogy milyen meglepő dolgok is rejtőznek a „turistamágnesként” működő világhírű látványosságok alatt.

  1. 1 Franciaország: az Eiffel-torony a párizsi katakombák fölött helyezkedik el.


   Az Eiffel-torony a szerelmespárok mekkája, ha azonban vetünk egy pillantást a néhány méterrel alatta húzódó alagútrendszerre, már mindjárt nem olyan romantikus úti cél. A párizsi katakombákban több mint 6 millió embert temettek el, és azért építették ezeket, hogy a város zsúfolt temetőit felszabadítsák.

  2. 2 Anglia: A Big Ben egy elhagyott Aldwych-metróállomás fölött helyezkedik el


   Az állomást 1907-ben nyitották meg, a 40-es években pedig bombákat tároltak itt. Sosem volt túl nagy szerepe a londoni közlekedésben, ezért 1994. szeptember 30-án végleg bezárták, mivel az állomás felvonóinak cseréje túlságosan költséges lett volna az innen beáramló bevételhez képest. Azóta különböző szervek (pl. rendőrség, tűzoltók) kiképzéséhez használják.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Olaszország: A Bourbon-alagút Nápoly alatt fekszik.


   Az alagút eredetileg a Nápolyi királyi palota menekülő útvonala lett volna, de sosem fejeződött be teljesen az építése. A II. világháború idején háborús óvóhelyként használták.

  4. 4 Lengyelország: A Wieliczkai sóbányák Krakkóhoz közel helyezkednek el.


   A wieliczkai sóbányák Lengyelország legrégebbi sóbányái, a Bochnia sóbányával együtt a krakkói sóvidék része, a 13. századtól 1772-ig a krakkói sóbányászat részét alkotta. A bánya, mely a világ legrégebbi kősó bányái közé tartozik, Wieliczka, egy Krakkó melletti kisváros alatt van.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Anglia: a St. Pancras Renaissance Hotel a londoni posta elhagyatott vasúti alagútja fölött fekszik.


   A londoni posta vasúti útvonalát 1927 és 2003 között használták, majd végleg bezárták, mivel túl drága (napi 1,2 millió font) volt a fenntartási költsége.

  6. 6 Spanyolország: a helyiek otthonokat alakítottak ki a Guadix mellett található Barrio de Cuevas barlangrendszerben.


   A dél-spanyolországi Guadix-ban található Barrio de Cuevas Európa legnagyobb barlangkomplexuma. Körülbelül 2000 földalatti lakás található itt, amelyekben a helyiek már több száz éve troglodit életmódot (barlanglakó) folytatnak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A postai vasútvonalat már megnyitották a látogatók számára..... Annyi ember akart jegyet venni, hogy napokig nem került rám sor online sem.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.