HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekSztárok és celebek

Sarah Bernhardt története, aki nem volt különleges szépség, de állítólag még a pápát is elcsábította

  „Vannak rossz színésznők, tisztességes színésznők, jó színésznők, nagyszerű színésznők – és ott van Sarah Bernhardt.” – mondta Mark Twain. Az „isteni Sarah”, ahogy kortársai nevezték, nem volt egy klasszikus értelemben vett szépség, mégis különleges érzéke volt ahhoz, hogy az ujjai köré csavarja a férfiakat. Az emberek vagyonokat fizettek, hogy lássák őt a színpadon, és amikor már azt hitték, hogy nem tud több meglepetést okozni, újra és újra megdöbbentette a világot.

  HIRDETÉS

  Sarah Bernhardt-ot tartják a világ első női szupersztárjának, mivel nevét az egész világon ismerték, és valóban tehetséges volt, éles ésszel, és hatalmas szívvel megáldva. A Liked.hu-nál sok érdekeset olvastunk a színésznőről, aki állítások szerint még magát a pápát is elcsábította, ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek a legérdekesebbeket.

  Sarah Bernhardt

  • Sarah Bernhardt Párizsban született, 1844-ben. Ő a legkorábban élt ember, aki csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán. A színésznőt Thomas Edison követi, aki 1847-ben született.
  • Bernhardt eredeti neve Henriette Rosin.
  • A kis Henriette édesanyja nagyon vonzó nő volt, aki a gazdag úriembereknek köszönhetően tartotta fenn fényűző életét. Csodálói között szerepelt többek között III. Napóleon unokatestvére, Charles de Morny is. A nő fizette lánya tanulmányait, aki ennek köszönhetően tekintélyes iskolákba járt. A fiatal Bernhardt apáca szeretett volna lenni, ezért kolostorba íratták, de a lány időről-időre megsértette a kolostor szabályait, többek között szentségtöréssel vádolták.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Sarah Bernhardt tények

  • A gondolat, hogy Sarah színésznő legyen, szintén Charles de Morny-nak volt köszönhető, aki meghívta egyszer a lányt a színházba, ahol barátja, Alexandre Dumas is jelen volt. A lányt annyira megindította a darab, hogy hangosan zokogni kezdett. Édesanyja és Charles ezért dühös lett rá, de Dumas megnyugtatta a lányt, és nagyszerű jövőt jósolt neki.
  • A fiatal színésznő debütálása nem nevezhető túl sikeresnek. A lány pánikrohamot kapott a színpadon.
  • Sarah a kistestvérét is meghívta az egyik színházi partira. A lány véletlenül rálépett az egyik legtehetségesebb színésznő, Madame Natalie estélyi ruhájára, aki ezért erősen megszorította a gyermek kezét. Sarah látta ezt, és felpofozta a színésznőt, aki ezután követelte, hogy küldjék el Sarah-t a színháztól.

  Sarah Bernhardt érdekességek

  • A színház elhagyása után Sarah sokat utazott. Brüsszelben megismerkedett egy belga herceggel, és terhes lett tőle. Az arisztokrata feleségül akarta venni a lányt, de a házasságkötés miatt megfenyegették őt, és azt mondták, hogy ezzel elbukja az örökséget. Ennek eredményeként a pár szétment. Sarahnak fia született, akit Maurice-nak nevezett el.
  • Sok évvel később a belga herceg felajánlotta, hogy hivatalosan is fiául fogadja, ami azt jelentette volna, hogy Maurice nemesi nevet és címet kapott volna, de a fiatalember megtagadta, mondván, hogy ő nagyon boldog így, Sarah Bernhardt fiaként.
  • Annak érdekében, hogy eltartsa magát és fiát, Sarah ismét munkát vállalt egy színházban. A lány szereplése ekkor már jobban ment, számos vígjátékban szerepelt, de igazán a dráma világában mozgott otthonosan.
  • Amint a színésznő ráállt ezekre a szerepekre, azonnal jött is a siker. Még a férfi szerepek is nagyon jól mentek neki, a gazdag arisztokraták az egész világról jöttek megnézni az előadásait.
  • Az a hír járja, hogy Bernhardt az összes európai államfőt elcsábította, beleértve magát a pápát is. Maga a színésznő sosem kommentálta ezt a témát. Az a tény viszont vitán felül áll, hogy a lány közeli kapcsolatban ápolt az egykori walesi herceggel, aki később VII. Eduárd brit király lett. Dánia akkori uralkodója, VII. Keresztély dán király egy jachtot adott ajándékba a színésznőnek, Frigyes Ágost, York és Albany hercege pedig egy ősi kastéllyal lepte meg őt.

  Sarah Bernhardt élete

  • 1873-ban Sarah főszerepet játszott a „Phaedra” című darabban. Mindössze 74 óra alatt megtanulta és el is játszotta a szerepét. A vezető francia kritikus, Sarsi azt írta: „Övé a legdallamosabb hang, amit az emberi fül valaha hallott. Ez a nő teljes szívből és lélekből játszik.”
  • Sarah Bernhardt életének legfontosabb és leglátványosabb szerepe Marguerite Gaultier szerepe volt az Alexandre Dumas „The Lady with the Camellias” című regényén alapuló darabban. Élete során több mint ezer alkalommal játszotta el ezt a szerepet. A közönség gyakran el is sírta magát a nő játékától.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Lenyűgöző ember volt. Nagyon érdekes a cikk. Ilyen bármikor jöhet. Köszönet.
 • Érdekes volt tényleg, még sosem hallottam róla. Jó lenne tudni, mi volt a "titka".

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.