HIRDETÉS

Nem hívhatod magad tapasztalt sofőrnek, ha nem ismered ezt a 14 autós trükköt

Még ha tapasztalt sofőr is vagy, akkor sem biztos, hogy mindent tudsz az autókról. Tudtad például, hogy a konyhai mosogatószer a legmakacsabb piszkot is képes eltávolítani az autó ablakairól? Hát azt, hogy egy térdzokni képes megvédeni az ablaktörlőket a fagytól? Ez csak néhány azok közül a praktikus autós trükkök közül, melyekkel nem minden sofőr van kellően tisztában.


HIRDETÉS

Mi, a Liked.hu-nál nagyon szeretjük a költségtakarékos és egyszerű „csináld magad megoldásokat”, ezért szétnéztünk kicsit az interneten és összegyűjtöttünk néhány olyan autókkal kapcsolatos tippet és trükköt, melyet bárki könnyedén használhat a mindennapokban.

 1. 14 Dugóban állva használd a belső levegőkeringetés gombot, hogy meggátold a szennyezett levegő autóba jutását. Talán ez az egyik leginkább alul értékelt gomb a műszerfalon.


 2. 13 A felesleges tehertől való megszabadulással jelentős mennyiségű üzemanyagot spórolhatsz.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 12 Az ablaküvegre tapadt makacs szennyeződések leszedéséhez használj mosogatószert. Ez egy hatékony és olcsó megoldás a szennyeződések eltüntetésére.


 4. 11 Használj napvédőt a szélvédőn. A repülőgép pilóták is ezt csinálják.


 5. 10 Az ablaktörlőlapátra húzott régi térdzokni segít elkerülni, hogy hozzáfagyjon az üveghez.


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 9 Ha Te is el szoktad néha felejteni, hogy hol parkoltál a kocsival, akkor a legjobb, ha egy GPS alkalmazás segítségével bejelölöd a pontos helyet, amikor kiszállsz az autóból.


 7. 8 Az autóra tapadt szórólapok és ráragasztott patricák könnyebben lejönnek, ha előbb benedvesítjük őket meleg vízzel.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
11 hozzászólás, 16 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • 1: Azonban vigyázz, mert a légzésből származó CO koncentráció nő a szellőzés hiánya miatt, azaz romlik az ítélőképesség, nő a reakcióidő, csak akkor, ha tényleg muszáj. 2. Ilyent férfi nem csinál, a férfi kocsijában rend van. A nőt meg nem érdekli. 3. Használj autóspecifikus termékeket. Az nem teszi tönkre a kédereket, nem karcol, a fényezést sem marja meg. És nem drágább a mosogatónál. 4. Majd ha a pilótáknak meg kell adni a jobbkezest, akkor leszoknak róla. Ha a rendőr meglát, nagyon helyesen meg leszel izélve. 5. Használj szilikonos ablaktörlőt. Az nem fagy oda. Ki rak a kocsijára ilyen lepra koszos zoknit? 6. Waze ezt magától tudja. Egyébként parkolj logikus helyre. 7. Nyomd rá egy pillanatra a pólódra felragasztás előtt. Már ha még egyáltalán matricázik bárki. 8. Eszedbe ne jusson!!! Tönkreteszed a plexit és már a profi polírozó sem tudja megcsinálni. Egyébként meg nem drágább a polírozó készletnél, de az garantáltan profi munka és ráadásul nem neked kell dolgozni vele. 9. Azért óvatosan azzal a pumpával. 10. Maradjunk a nem sokkal drágább valódi rozsdaátalakítónál. Az sokkal profibb megoldás. +1 Ezek miatt a "neppertrükkök" miatt van ennyi tákolt autó a piacon.. 
 • 5. 6. 7. Ebben a formában baromság... Locsolgathatod colaval a rozsdát nagy hatása nem lesz 🤔, a wc pumpás horpadás javítást biztos a szervizek is használják 😂 a fényszóró ha megmattult akor az egy kendővel polírozhatod a világ végezetéig 🧐 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!