HIRDETÉS BEZÁRÁS

Miről hallgatnak a légiutas-kísérők? A 9 legnagyobb titok egy repülőgép fedélzetén

A bájos mosoly mögött sok titok rejtőzik.

  A repülés sokak számára egy rendkívül izgalmas kaland, de a csillogó felszín mögött egy bonyolult és összetett világ rejtőzködik. A légiutas-kísérők kulcsfontosságú szerepet játszanak a repülés biztonságos és zökkenőmentes lebonyolításában, de munkájuk tele van kihívásokkal és rejtett titkokkal.

  HIRDETÉS

  Ebben a cikkben most betekintést nyerhetünk a légiutas-kísérők lenyűgöző, de sokszor meglepő és kihívásokkal teli mindennapjaiba. Beszámolnak a fedélzeten zajló titkos kommunikációs kódról, a pihenőhelyükről, a legutáltabb italról, és a vészhelyzetekre való felkészülésről.

  9. Titkos kommunikációs kód

  Repulesi titkok 009

  A légiutas-kísérőknek van egy titkos kódjuk, amellyel egymással és a személyzettel kommunikálnak. Ez a kód különböző hangokat is tartalmaz, amelyeket repülés közben hallhatsz, de nem tulajdonítasz nekik jelentőséget – csengőket, kopogtatást, csilingelést és így tovább. Ezek valójában jelzések a többi légiutas-kísérőnek vagy a személyzetnek. Mit jelentenek? Csak a légiutas-kísérők tudják! 😉

  8. Titkos pihenőhely

  Repulesi titkok 008

  A nagy repülőgépeken, mint a Boeing 777 vagy 787, van egy titkos pihenőhely a légiutas-kísérők számára. Nem túl nagy, de ott igazi ágyon, takaróval és párnával tudnak pihenni a hosszú távú repülések során. Szóval, ha észreveszed, hogy a kedvenc légiutas-kísérőd eltűnt, és helyette egy új lány van ott, akkor tudd, hogy a „szerelmed” pihenni ment. 😉

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7. Kéz a hát mögött

  Repulesi titkok 007

  A légiutas-kísérők gyakran üdvözlik a utasokat háttal összetett kézzel. Ez talán udvariatlannak tűnhet, de valójában a légiutas-kísérő ekkor számol az ujjain.

  6. A repülőgép padlója csak úgy tűnik, mintha tiszta lenne

  repulogep padlo

  Valójában tele van gyerekvizelettel, vérrel, hányással, kiömlött italokkal, köpettel és így tovább. Igen, a járatok között takarítják a padlót, de a tisztítószerek listája szigorúan korlátozott az allergiások miatt, így a takarítás csak felszínes. Tűnjön tisztának – ez a lényeg. A cipő levétele és a mezítláb járkálás a fedélzeten a legrosszabb ötlet, ami repülés közben eszedbe juthat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5. Minden utas besorolást kap beszálláskor

  Repulesi titkok 005

  Amikor a utasok beszállnak a repülőgépbe, a légiutas-kísérők figyelik őket, és fejben megjegyzik, ki lehet problémás vagy alkoholos befolyásoltság alatt áll, ki utazik egyedül, és kinek lehet szüksége extra segítségre. Azt is felmérik, ki erős és lehet hasznos vészhelyzetben.

  4. Nem szeretik, ha kólát rendelsz

  Repulesi titkok 004

  A kóla szénsavas üdítő, és 10000 méteres magasságban a buborékoknak örökkévalóságba telik, mire leülepednek. Különösen utálják a diétás kólát, mert abban többszöröse a gáz mennyiség, mint a normál kólában. „Évekbe” telik, mire a buborékok eltűnnek. Ilyen körülmények között pedig nagy ügyesség kell ahhoz, hogy ne öntsük ki az üdítőt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. A légiutas-kísérőnek joga van visszatartani téged

  Repulesi titkok 003

  Bizonyos légitársaságoknál a légiutas-kísérőket önvédelmi technikákra is kiképzik. A képzés magában foglalja a különböző fájdalmas fogásokat, valamint a dühös utas mozgásképtelenné tételét kézi eszközökkel – biztonsági övvel vagy nyakkendővel. A nyakkendők nem csak a szépségért vannak! 😉

  2. Nem szabad ételt cserélni

  Repulesi titkok 002

  A légiutas-kísérőknek tilos ugyanazt az ételt enniük repülés közben, vagy elcserélniük egymással az ételt. Ez az ételmérgezés elkerülése érdekében történik. Ezért a légiutas-kísérők gyakran hoznak magukkal ételt a repülésre.

  1. Szeretik a korai indulásokat

  Repulesi titkok 001

  Egyszerű fizika – az éjszakai hőmérsékletcsökkenés után kevesebb a turbulencia, ami azt jelenti, hogy a repülés simább lesz. A legrosszabb időpont a repülésre a délután 4 óra és a késő este közötti időszak. Itt is a fizika a ludas – ekkorra alakulnak ki a zivatarok és más kellemetlen időjárási jelenségeknek kedvező légköri feltételek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.