HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

Mindenki hallotta már ezeknek az embereknek a nevét, de csak kevesen tudják, hogy kik is voltak ők valójában

Ezek az emberek örökre beírták a nevüket a történelembe.

  Valószínűleg ismerős a Barbie baba, a Boeing repülőgép vagy a Swarovski kristály, de vajon elgondolkodtál már azon, hogy honnan is kapták ezek a nevüket? Nos, meglepő lehet, de mindegyikük mögött egy valós személy áll, általában az adott dolog vagy termék feltalálója. Azonban kevesen ismerjük az arcukat, és a nevük mögött rejlő történetet.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most utánajártunk, hogyan is néznek ki azok az emberek, akiknek a nevét valószínűleg mindenki ismeri a világon, de arcukat és történetüket már jóval kevesebben.

   1. 12 Barbie

    1630351102 1

    Kevesen tudják, de a híres babának teljes neve van: Barbara Millicent Roberts. Nevét az alkotójának Ruth Handlernek a lányáról kapta. A nő a Mattel játékcég alapítójának felesége volt, és a lányával babázva találta ki a Barbie baba ötletét.

   2. 11 Boeing

    1630351089 2

    A cég a nevét William Boeing repülőgépgyártóról kapta, aki 1916-ban építette meg az első hidroplánját, majd később az erdészeti iparban dolgozott, ahol a fával történő munka közben egyúttal a repülőgépek gyártásába is besegített.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 10 Swarovski

    1630351175 3

    A cég a nevét az alapítójáról, Daniel Swarovski-ról kapta, aki egy cseh kristályvágó családba született. 1892-ben találta fel az első olyan vágógépet, amely lehetővé tette az apró kövek és strasszok készítését. 1895-ben indította el a tömeggyártást.

   4. 9 Laсoste

    1630351106 4

    A márkát Rene Lacoste, francia teniszező alapította. Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik versenyre egy saját kezűleg varrt pólóban lépett pályára, ami jelentősen eltért a teniszezők akkori sportruhájától. A krokodil logó az edzője ötlete volt, mert mindig azt hangoztatta, hogy úgy harcol a pályán, mint egy ragadozó.

   5. 8 Mercedes-Benz

    1630351178 5

    A Benz szó a német mérnökre, Karl Benz-re utal, aki sok más egyéb mellett feltalálta a benzinmotort. Hasonló projekten dolgoztak azonban a Daimler és Maybach mérnökök is. Ők egy forradalmi sportautót akartak létrehozni egy üzletember részére, akinek kérésére a lányáról, Mercedes-ről nevezték el az autót. Amikor a két cég egyesült, az autó Mercedes-Benz néven vált ismertté.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 7 Harley Davidson

    1630351142 6

    A világhírű motorkerékpár-gyár William Harley és gyermekkori barátja, Arthur Davidson neve alapján született, akik motorkerékpár gyártással kísérleteztek.

   7. 6 Tiffany

    1630351123 7

    A ma már híres céget Charles Lewis Tiffany és John Young alapította 1837-ben.  Eleinte John Young neve is benne volt a cégben, de amikor Tiffany lett a cég vezérigazgatója, a cég már csak a „Tiffany and Company” nevet viselte.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.