HIRDETÉS

Hülyének lenni nem olcsó: íme a világ 10 legdrágábban elárverezett vacka

  Fizetnél valaha 167 millió forintot egy megrágott rágógumiért? 83 ezer forintot egy falat csokoládéért? Esetleg 17 millió forintot egy palack ásványvízért?

  HIRDETÉS

  Valószínűleg nem, ahogy egy normális ember sem, ám a cikkünkben szereplő vackok ennek ellenére mégis csillagászati árakon kerültek értékesítésre, és hogy ki vagy inkább miért fizetett értük ennyit…arra még csak ötletünk sincs. Mindenesetre megtették.

  1. 10 Hal - 200 millió forint


   Egy arab üzletember 700 ezer dollárt, vagyis közel 200 millió forintot fizetett ezért a halért, aminek az oldalán az „Allah” szó olvasható arab nyelven.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 Postai bélyeg - 650 millió forint


   Ez a képen látható svéd bélyeg azért ilyen értékes, mert Svédországban egyébként kék színű bélyegzőket használnak, és ez az egy, ami sárga színű. Ezt a bélyeget egyébként 1855-ben adták ki, és akkor 7 svéd korona volt az ára. 2010-ben ezzel szemben egy bélyeggyűjtő 2,3 millió dollárt, vagyis több mint 650 millió forintot fizetett ezért a ritkaságért.

  3. 8 Kiköpött rágógumi - 167 millió forint


   Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzőjének utolsó mérkőzésén rágott rágógumija 167 millió forintért kelt el egy online aukción. Az edző egyszerűen kiköpte azt a pálya szélére, majd egy szemfüles rajongó megtalálta, felvette, és bekeretezve meghirdette azt az interneten.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 7 Csokoládé - 83 ezer forint


   Ez az ecuadori To'ak névre hallgató csokoládé a világ legdrágább csokoládéja. Eredeti ecudori kakaóbabból készül, és alig 50 grammos súlya ellenére, mégis több mint 80 ezer forintba kerül darabja.

  5. 6 Palack víz - 17 millió forint


   Az Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani névre keresztelt 1,25 literes palackban árult víz a világ legdrágább vize. Kétféle változat létezik belőle: az egyiknek az üvege kristályból (bal) a másiknak az üvege aranyból (jobb) készül. A víznek a belsejében is arany található, ugyanis több milligramm aranyat oldanak fel az egyébként izlandi gleccserek, kristálytiszta francia és fidzsi-szigetei források vizéből készült szomjoltóban.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
16
6 hozzászólás, 16 pont

Szólj hozzá!

 • Azért itt nem minden “vacak” Vannak olyan dolgok amik egy gyűjtőnek megér ennyit... Nézőpont kérdése az egész, ami neked vacak az másnak kincs. 
 • Az 1es kártya vagy cigaretta?? Ertem én, hogy cigaretta reklám van rajta, de a szöveg szerint egyszer kártya, egyszer cigi
  • Az első mondatban egyértelműen kiderül. Kártya, amit azért dobtak piacra, hogy cigarettát reklámozzanak a hátulján. Teljesen egyértelmű a szöveg. Viszont a kilencesnél vannak komoly fogalmi zavarok. Nem mindegy, hogy bélyeg vagy bélyegző. Nagyon nem ugyanaz a kettő. De már megszokhattuk ezen az oldalon. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!