HIRDETÉS
Érdekességek

Fél évig Amerikában éltem és ezek a dolgok leptek meg leginkább az amerikai lakásokban

  Sokak számára az Egyesült Államokba költözés a legnagyobb álom, ami nem is meglepő, hiszen mindenki szeretne kihasítani magának egy darabot a híres amerikai álomból. A hosszabb-rövidebb kiköltözés során azonban csakúgy, mint minden ország esetében, az Egyesült Államokba is számos kellemetlenséggel kell szembesülni. Ezek többsége inkább apróság, de azért akadnak köztük nagyobbak is.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál tudjuk jól, hogy egy idegen országba és kultúrába költözve rá vagyunk kényszerítve arra, hogy megváltoztassuk a szokásainkat, de hogy Amerikában éppen melyek a leginkább szembetűnő változások, azt a fél évig Amerikában élt blogger, Drraco fogja elmesélni nekünk.

  Ablakok

  Mivel az USA egykori brit gyarmat, ezért az ablakok készítésének módját is a britektől tanulták. Azokban az éveken viszont, amikor az üveg előállítási költsége megdrágult, az amerikaiak elkezdtek inkább kisebb, felfelé nyitható ablakokat készíteni. Ez nagy meglepetésként érheti az Európából érkező embereket, ahol megszokott, hogy a nagy ablakokat tárva-nyitva szellőztetjük.

  Amerikai ablak

  A modern amerikai lakások ablakai még mindig érezhetően kisebbek, melynek leggyakoribb oka néha az, hogy ők a légkondicionálókat közvetlenül az ablakok mellé telepítik. Amerikában egyébként minden házban alapfelszereltségnek számít a klíma, ők igazából nem is szokták külön ablaknyitással szellőztetni a házakat. Ez az elején elég frusztráló tud lenni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Amerikai ablak és légkondi

  Vízforraló

  A legtöbb európai országban csaknem ugyanannyi teát fogyasztunk, mint például a britek, de az államokban ez nem így van. Náluk a kávé sokkal gyakoribb, ezért nem is tartanak otthon külön vízforralót. A kávéfőző viszont náluk egy olyan dolog, ami nélkül elképzelhetetlen egy lakás. Vízforralókkal is találkozhatunk persze a bevásárlóközpontokban, úgyhogy számukra sem ismeretlenek ezek az eszközök, de az emberek otthonaiban ritkán találkozni ilyenekkel.

  Amerika vízforraló és kávégép

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Mosás

  Megoszlanak a vélemények arról, hogy az amerikaiak miért létesítik még mindig előnyben a mosodákat az otthoni mosógépekről. Egyesek szerint nem akarják felesleges zajjal idegesíteni a szomszédaikat, mások szerint a mosópor vásárláson és egyáltalán magán a mosógépen spórolnak ezzel. Így vagy úgy, tény, hogy a legtöbb amerikai lakásban még ma sem találkozhatunk mosógépekkel, ők ugyanis mosodába járnak helyette. Ez természetesen csak a belvárosi lakásokra jellemző, a külvárosi vagy vidéki családi házak esetében más a helyzet.

  Amerika mosógépek

  Csempe

  Nálunk a fürdőszobai csempe szinte kötelező, sőt, vannak, akik azzal próbálnak kitűnni, hogy minél élénkebb színű vagy mintájú csempéket választanak a fürdőbe. Az amerikai lakásokban azonban ritkán találkozni csempével a fürdőben, ők legtöbbször a zuhany környékét burkolják ezzel. Azokban a házakban pedig, ahol mégis kicsempézik az egész fürdőszobát, általában nagyon minimalista stílusban csinálják, legtöbbször fehér vagy bézs színűre, amitől kicsit olyan érzésünk támad, mintha egy kórházi osztályon járnánk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Amerika csempe

  Ez persze nem jelenti azt, hogy az amerikai lakások rosszak lennének, csak egyszerűen mások. Ha tetszett a kis élménybeszámolóm, akkor dobjatok rá egy lájkot vagy valami, és ha lesz rá érdeklődés, akkor egyéb oldalakról is bemutatom majd az amcsi életet. 🙂

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Köszönjük a hozzászólást! Egyszer majd felnősz, és hidd el, a sör sem marad keserű.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.